Notebookcheck Logo

Minisforum UM890 WE: Compacte PC komt met waterkoeling

UM890 WE: Nieuwe mini PC wordt geleverd met waterkoeling.
UM890 WE: Nieuwe mini PC wordt geleverd met waterkoeling.
Minisforum heeft een nieuwe mini-PC gepresenteerd, de UM890 WE, die is uitgerust met een krachtige APU van AMD en ook wordt geleverd met waterkoeling. Sterke en stabiele prestaties zijn dus gegarandeerd.

Minisforum heeft de UM890 WE gepresenteerd, of in ieder geval geplaagd, een iets grotere mini-PC. Exacte specificaties, waaronder de afmetingen, zijn nog niet bekend, maar de breedte van de behuizing is waarschijnlijk minder dan 20 cm, terwijl de hoogte waarschijnlijk aanzienlijk groter is.

Wat de daadwerkelijke afmetingen betreft, zou er zeker een grafische kaart in de behuizing kunnen passen, maar Minisforum heeft hiervan afgezien voor de UM890 WE. In plaats daarvan gebruikt de fabrikant de ruimte voor een geïntegreerd waterkoelsysteem dat bedoeld is om de geïnstalleerde AMD Ryzen 9 8945HS voldoende te koelen, zelfs onder zware werkbelasting. De AMD Ryzen 9 8945HS is een high-end notebookprocessor/APU gebaseerd op de Zen 4-architectuur. De 8 kernen kunnen 16 threads verwerken, en afzonderlijke kernen kunnen tot 5,2 GHz klokken. Het is zeer waarschijnlijk dat de AMD Ryzen 9 8945HS in de UM890 WE geen thermische beperkingen zal hebben.

Er zijn twee USB-A poorten aan de voorkant van de PC-behuizing, plus een USB-C poort. Er wordt geadverteerd met twee USB 4 poorten, die ook gebruikt kunnen worden om monitoren aan te sluiten. Speciale grafische kaarten kunnen worden gebruikt in de vorm van externe GPU's, waarvoor een snelle OCuLink-poort beschikbaar is. Tot slot zijn er twee RJ45-poorten met elk een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van 2,5 GBit/s aan boord.

Er is momenteel geen informatie over de prijs of beschikbaarheid, maar de krachtige mini-PC zal waarschijnlijk niet goedkoop zijn.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Minisforum UM890 WE: Compacte PC komt met waterkoeling
Silvio Werner, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)