Notebookcheck Logo

Minisforum UH185: Mini-PC met WiFi 7 en 5 GBit/s ondersteunt krachtige Intel CPU's, OCuLink GPU's en wordt geleverd met configureerbaar beeldscherm

Minisforum UH185: Nieuwe mini PC.
Minisforum UH185: Nieuwe mini PC.
De AtomMan UH185 Ultra is een nieuwe mini PC van Minisforum. Er wordt gezegd dat het gebruik van een externe grafische kaart mogelijk is, en er is een LCD-scherm beschikbaar, dat naar verluidt real-time informatie geeft zoals CPU-belasting en tijd.

De UH185 werd al geplaagd door Minisforum op CES 2024en nu is er veel nieuwe informatie over de mini-pc en zijn eigenaardige LCD-scherm. Het model is uitgerust met een van de drie moderne Intel-processors, afhankelijk van wat kopers kiezen: de Intel Core Ultra 9 185H, de Intel Core Ultra 7 155H of de Intel Core Ultra 5 125H. Er zijn twee sleuven beschikbaar voor DDR5-geheugenmodules met snelheden tot 5600 MHz, en een totale capaciteit van 96 GB wordt ondersteund.

Er zijn ook twee sleuven beschikbaar voor SSD's, waarbij één SSD tot M.2 2280 en één SSD tot M.2 2230 formaat kunnen worden geïnstalleerd. De SSD's zijn aangesloten via PCIe 4, wat geschikt is voor de maximale gegevensoverdrachtsnelheid. Externe grafische kaarten worden aangesloten via een OCuLink-poort, die, volgens tests uitgevoerd door ons teaminderdaad voor prestatiewinst kan zorgen, maar ook een bottleneck kan zijn.

Alle soorten netwerkverbindingen zijn opmerkelijk sterk. Er zijn niet alleen twee Ethernetpoorten met een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van 5 GBit/s beschikbaar, maar er is ook WiFi 7 aan boord. Snelle verbindingen zijn dus vrijwel gegarandeerd, zowel bedraad als draadloos. Ook ongebruikelijk is dat er een LCD-scherm met een beelddiagonaal van 4 inch is geïnstalleerd, waarmee real-time informatie zoals CPU-belasting en tijd kan worden weergegeven.

Wanneer de 145 x 145 x 48,6 mm mini PC precies op de markt komt, blijft onduidelijk. Hetzelfde geldt voor de prijs.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Minisforum UH185: Mini-PC met WiFi 7 en 5 GBit/s ondersteunt krachtige Intel CPU's, OCuLink GPU's en wordt geleverd met configureerbaar beeldscherm
Silvio Werner, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)