Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy S24 Ultra heeft nog steeds last van shutter-lag bug, maar er zijn workarounds

De S24 Ultra vertoont een sluitervertraging. (Bron: Android Authority via YouTube)
De S24 Ultra vertoont een sluitervertraging. (Bron: Android Authority via YouTube)
De Galaxy S24 Ultra wordt aangeprezen als de slimste, meest geavanceerde Android apparaten van Samsung tot nu toe (en heeft een bijbehorend prijskaartje); het lijkt er echter op dat het tot "een derde van een seconde" langer kan duren om een foto te maken dan een van zijn premium tegenhangers, de Google Pixel 8 Pro. Dit probleem kan resulteren in wazige foto's met ongewenste, onbedoelde blokkering van het onderwerp - er zijn echter een paar manieren om het effect te verminderen.

De Galaxy S24 Ultra wordt aangeprezen als een van de eerste echte vlaggenschip AI-smartphones op de Android markt, en kost vandaag (31 maart 2024) nog steeds meer dan $1.000 op Amazon. Desondanks blijkt hij last te hebben van ontspanvertragingen bij de achtercamera.

De nieuwe Samsung vlaggenschip lijkt deze fout inderdaad geërfd te hebben van voorgangers zoals de S23 Ultraen kan resulteren in wazige invallen in een anders ideale opname - een probleem dat des te frustrerender is omdat toestellen van de Pixel of iPhone in vergelijking vrijwel onmiddellijke opnamen uit de doos opleveren.

Bezitters van een S24 Ultra kunnen de bug misschien controleren door het toestel op een statisch statief te zetten naast een concurrent zoals de Pixel 8 Pro en foto's te maken van een apparaat met de stopwatch-app aan (eentje met een groter scherm, zoals de Pixel Tablet) op een manier die zo gelijktijdig en gecorrigeerd voor handdominantie mogelijk is - zoals onlangs gedemonstreerd op https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s24-ultra-shutter-lag-3429459/ door Android Authority medewerker Rita El Khoury.

El Khoury stelde vast dat de S24 Ultra's wachttijd om een opname te maken tot 340 milliseconden (ms) bedroeg in vergelijking met de 8 Pro - of zelfs meer in suboptimale lichtomstandigheden. Het ziet er slecht uit voor Samsung's toptoestel - maar goed, zijn Een UI 6 sluitertoets is standaard ingesteld om over te schakelen naar video bij lang indrukken, wat de grootste boosdoener is in het sluitervertragingsprobleem.

De smartphone kan worden ingesteld om dit gedrag te vermijden met de Quick Tap optie, die de sluitervertraging bleek te verminderen tot slechts 87,75 ms (bij goede verlichting; anders liep deze 's nachts weer op tot 239 ms) Goed slot pakket met aanpassingsfuncties installeert, waaronder Camera Assistant. Meer directe oplossingen in de Samsung camera-app zijn onder andere het inschakelen van de Pro-modus.

Ironisch genoeg kan de Nachtmodus ook de sluitertijd verbeteren, zij het meestal bij goede verlichting. Tot slot moet worden opgemerkt dat andere opties, met name Expert RAWhet juist slechter kunnen maken door de hogere verwerkingseisen.

Ondertussen zijn er geen aanwijzingen dat de S24 Ultra's meest recente camera-app update deze situatie tot nu toe verbetert.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Samsung Galaxy S24 Ultra heeft nog steeds last van shutter-lag bug, maar er zijn workarounds
Deirdre O'Donnell, 2024-04- 1 (Update: 2024-04- 1)