Notebookcheck Logo

Galaxy Tijd: Samsung smartwatches brengen de relativiteit van planeten en tijd dichterbij

Individuele wijzerplaten zijn beschikbaar voor de planeten
Individuele wijzerplaten zijn beschikbaar voor de planeten
Samsung biedt nieuwe wijzerplaten aan voor zijn eigen smartwatches, die in samenwerking met het Europees Ruimteagentschap zijn ontwikkeld en waarmee real-time gegevens van het zonnestelsel kunnen worden weergegeven.

Klokzijden op smartwatches zijn absoluut een argument om een smartwatch boven een analoog horloge te verkiezen: de klokzijden kunnen gemakkelijk worden verwisseld en aangepast aan uw eigen voorkeuren en behoeften. Samsung heeft nu de release van verschillende nieuwe wijzerplaten aangekondigd die in samenwerking met het Europees Ruimteagentschap zijn gemaakt, op basis van nauwkeurige wetenschappelijke gegevens.

Galaxy De tijd is bedoeld om ons zonnestelsel bijzonder tastbaar te maken. Maar dat is niet alles: zelfs de relativiteit van de tijd zou met de wijzerplaten een beetje makkelijker te begrijpen moeten zijn op uw eigen pols. Elk van de acht planeten in het zonnestelsel heeft zijn eigen wijzerplaat, die de verschillende rotatiesnelheden van de planeten en dus de verschillende lengtes van de dagen weerspiegelen. De afzonderlijke wijzerplaten komen ook qua kleur ongeveer overeen met de planeten, met Neptunus in diepblauw en Mars in rood.

Gebruikers krijgen ook informatie over de planeten, zoals het verloop van de planetaire seizoenen, het aantal manen en de afstand tussen de planeten en de zon, evenals de afstand tot onze aarde. De exacte positie wordt tot op de seconde nauwkeurig weergegeven. De nieuwe wijzerplaten zijn nog niet beschikbaar, maar zullen naar verwachting op tijd gelanceerd worden voor de overgang naar de zomertijd op 31 maart.

Galaxy De tijd zal vanaf deze datum beschikbaar zijn in de Google Play Store. De compatibiliteit is beperkt tot Galaxy Watches met het Wear OS-besturingssysteem, zoals de Galaxy Watch6.

Elke planeet heeft zijn eigen wijzerplaat
Elke planeet heeft zijn eigen wijzerplaat

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 03 > Galaxy Tijd: Samsung smartwatches brengen de relativiteit van planeten en tijd dichterbij
Silvio Werner, 2024-03-30 (Update: 2024-03-30)