Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy Z Fold6 FE geannuleerd: Geen goedkopere opvouwbare Fan Edition verwacht in 2024

Volgens berichten en lekken uit Zuid-Korea heeft Samsung de afgeslankte Galaxy Z Fold6 zonder S-Pen-functie geannuleerd. (Afbeelding: Smartprix, OnLeaks)
Volgens berichten en lekken uit Zuid-Korea heeft Samsung de afgeslankte Galaxy Z Fold6 zonder S-Pen-functie geannuleerd. (Afbeelding: Smartprix, OnLeaks)
De droom is voorbij! Volgens uitgelekte plannen zou de goedkopere en dunnere Galaxy Z Fold FE zonder stylusbediening net geen 1000 dollar hebben gekost en was het de bedoeling om het dalende marktaandeel van Samsung in de opvouwbare sector aanzienlijk te vergroten. Volgens de laatste informatie van bronnen uit de industrie heeft Samsung zijn plannen echter gewijzigd.

 

Al jaren duiken er in de geruchtenmolen regelmatig hints op naar goedkopere Lite-versies van de opvouwbare modellen van Samsung, maar deze zijn nooit uitgekomen in de vorm van een echt Fan Edition-model. Dit jaar zijn bepaalde stemmen uit de industrie bijzonder luid geweest over instapmodel opvouwbare toestellen. Talloze rapporten uit Zuid-Korea en verschillende leakers hebben herhaaldelijk commentaar gegeven op de Galaxy Z Fold 6 FE - Samsung zou dit jaar intensiever dan ooit hebben gewerkt aan een afgeslankt maar goedkoper Galaxy Z Fold model.

 

Dit zal echter niet in 2024 in de winkels belanden, althans niet volgens de laatste informatie van vertegenwoordigers uit de industrie (via ETNews) enerzijds en een typisch betrouwbare leaker anderzijds. Het rapport uit Zuid-Korea vermeldt dat Samsung momenteel zijn oorspronkelijke plannen aan het heroverwegen is nadat het opvouwbare instapmodel, gepland als de Galaxy Z Fold FE, niet dunner bleek te zijn dan de Chinese concurrentie, ondanks het ontbreken van een digitizer voor de S Pen. De leaker van zijn kant stelt simpelweg dat het toestel "geannuleerd is".

Met andere woorden, vanwege de onzekere marktomstandigheden en het gebrek aan unieke verkoopargumenten ten opzichte van de concurrentie, heeft Samsung de ontwikkeling geannuleerd vóór de massaproductie die gepland stond voor mei. Het rapport gaat er dan ook van uit dat alleen het bekende opvouwbare duo in juli wordt gelanceerd, namelijk de opvolger van de

Galaxy Z Fold5 enerzijds en de Galaxy Z Flip6 aan de andere kant. Concurrerende bedrijven lijken zich dit jaar ook een beetje terug te trekken van de opvouwbare markt, zoals leakers de laatste tijd steeds meer benadrukken. De eerste opkomende opvouwbare smartphones worden verwacht van Xiaomi en Honor.

 

 

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Samsung Galaxy Z Fold6 FE geannuleerd: Geen goedkopere opvouwbare Fan Edition verwacht in 2024
Alexander Fagot, 2024-05-15 (Update: 2024-05-15)