Notebookcheck Logo

Gerucht | Compacte Google Pixel 7-variant met vlaggenschip-specs zou in de maak kunnen zijn

"Google Original Chips" marketing campagne maakt een comeback voor de Pixel 7 telefoons. (Bron: Google)
"Google Original Chips" marketing campagne maakt een comeback voor de Pixel 7 telefoons. (Bron: Google)
Met de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro stapte Google af van de compacte vormfactor van de Pixel 5. Hoewel velen de grotere schermen van de nieuwe vlaggenschepen verwelkomden, betreurden sommigen de aanzienlijke toename van de omvang. Nu beweert een nieuw rapport van Digital Chat Station op Weibo dat Google mogelijk weer werkt aan een klein vlaggenschip.

Terwijl Google druk bezig is met de voorbereiding van de nieuwe Pixel 7 en de Pixel 7 Pro voor een officiële onthulling op 6 oktober, blijft de geruchtenmolen nieuwe informatie rondstrooien over de plannen van het bedrijf voor zijn smartphone line-up. Het nieuwste rapport, dat tot ons komt met dank aan de Chinese leaker Digital Chat Station, onthult dat Google mogelijk werkt aan een compacte telefoon.

Volgens Digital Chat Stationontwikkelt Google een vlaggenschip telefoon met een klein, plat scherm. Het toestel met de codenaam "Neila" zal naar verluidt gebruik maken van een eenzame selfie shooter. Bovendien zal het ontwerp van de achterkant de conventies van de Pixel 6 en de komende Pixel 7 serie. Helaas zijn er geen renders om mee te gaan met het gerucht, dus je zult je moeten voorstellen hoe een kleine, vlaggenschip Pixel 7-geïnspireerde telefoon eruit zou kunnen zien.

Als we zouden raden, zou het apparaat in kwestie een Pixel 7azoals de huidige Pixel 6a aanzienlijk klein is in vergelijking met zijn grotere broers. Maar aangezien het lek vermeldt dat de telefoon een vlaggenschip is, zou de smartphone een kleinere versie kunnen zijn van een gewone Pixel 7 met de nieuwe Tensor G2 chip. Hoewel het eerste geval waarschijnlijker is, hopen we dat het het laatste is, aangezien de Pixel 6/6 Pro voor veel mensen onhandelbaar zijn vanwege hun vrij grote voetafdruk en velen een kleiner Pixel-vlaggenschip zouden willen.

Of het gerucht juist is of niet, een ding is heel duidelijk: kleine telefoons maken een comeback. Van de ASUS Zenfone 9 tot de Sony Xperia 5 IV, steeds meer bedrijven keren terug naar compacte vormfactoren.

Koop de Pixel 4a op Amazon

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Compacte Google Pixel 7-variant met vlaggenschip-specs zou in de maak kunnen zijn
Fawad Murtaza, 2022-09-19 (Update: 2022-09-19)