Notebookcheck Logo

Google hint naar Pixel Tablet Pro release naast Pixel Tablet in Android code

De Pixel Tablet, afgebeeld, lanceert mogelijk met een bijbehorend Pro-model. (Afbeelding bron: Google)
De Pixel Tablet, afgebeeld, lanceert mogelijk met een bijbehorend Pro-model. (Afbeelding bron: Google)
Het lijkt erop dat Google werkt aan twee Pixel-branded tablets, in plaats van één zoals het in mei teased. Op basis van nieuwe Android code ontwikkelt Google ook 'Tangorpro', ontegenzeggelijk een 'Pro' versie van 'Tangor', de codenaam voor de gewone Pixel Tablet.

In mei, Gaf Google een voorproefje de Pixel Tablet, een apparaat waarvan het bedrijf beweerde dat het ergens volgend jaar zou aankomen. Geplaagd naast de Pixel 7-serie en de Pixel Watch, deed de Pixel Tablet de wenkbrauwen fronsen vanwege zijn schijnbare budget of mid-range ontwerp. Vervolgens, Kuba Wojciechowski merkte op in Android code dat de Pixel Tablet de oude Sony IMX355 voor zijn beide camerasensoren heeft, nog een hint dat Google de tablet als een goedkoper apparaat op de markt zal brengen.

Potentieel zou de tablet die op Google I/O 2022 wordt getoond een van de twee kunnen zijn die Google heeft gepland. Op Twitter beweert Wojciechowski dat Google verwijzingen heeft toegevoegd naar een mogelijk 'Pro'-model, waarschijnlijk de Pixel Tablet Pro op basis van de huidige naamgevingsschema's van Google. Volgens Wojciechowski bevat Android 13 QPR1 Beta 1 de codenaam 'Tangorpro', waarbij de codenaam van de Pixel Tablet al bekend is als 'Tangor'. Daarnaast heeft Google verwijzingen toegevoegd voor 'T6Pro', een modelaanduiding die het apparaat versterkt als duurder alternatief voor de Pixel Tablet.

Op dit moment merkt Wojciechowski op dat Android 13 niet wijst op enige hardwarewijzigingen ten opzichte van 'Tangor'. Ter referentie, Google zal naar verwachting de reguliere Pixel Tablet uitrusten met zijn eerste-generatie Google Tensor-chipset, in tegenstelling tot de aankomende Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Bovendien zou de Pixel Tablet het eerste Android -apparaat zijn zonder ondersteuning voor 32-bits toepassingen, naar verluidt om de middelmatige RAM-capaciteit te maximaliseren.

Vermoedelijk zou Google de Pixel Tablet en Pixel Tablet Pro op sommige gebieden onderscheiden. We zouden dus kunnen kijken naar vroege code die Google dichter bij de release van het paar zal uitbreiden. In de tussentijd bereidt Google zich voor op de lancering van de Pixel 7-serie en de Pixel Watch volgende maand, evenals de Pixel Fold in maart 2023.

Koop de Google Pixel 6a op Amazon

(Foto bron: @Za_Raczke)
(Foto bron: @Za_Raczke)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Google hint naar Pixel Tablet Pro release naast Pixel Tablet in Android code
Alex Alderson, 2022-09-12 (Update: 2022-09-12)