Notebookcheck Logo

Google Pixel 6 batterij leegloop en oververhitting problemen: Nieuwste maandelijkse update belooft duurproblemen op te lossen

Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro maken gebruik van de eigen Tensor SoC van het bedrijf. (Bron: Notebookcheck)
Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro maken gebruik van de eigen Tensor SoC van het bedrijf. (Bron: Notebookcheck)
Google Pixel-telefoons staan erom bekend buggier te zijn dan de gemiddelde smartphone. Helaas heeft de release van Android 13 op Pixel-telefoons ook bijgedragen aan dit probleem. Google pusht nu een software-update voor Pixel-apparaten met de nieuwste versie van Android die belooft een handvol problemen aan te pakken, waaronder abnormaal batterijverlies.

De telefoons uit de Google Pixel 6-serie zijn geen uithoudingskampioenen, zoals we ontdekten in onze review van de Google Pixel 6 en de Pixel 6 Pro. Beide smartphones hebben vrij grote powerpacks, dus de gemiddelde tot goede batterijlevensduur kan waarschijnlijk te wijten zijn aan software. Blijkbaar zijn runtimes en warmteafgifte nog slechter geworden voor veel Pixel 6/6 Pro-gebruikers na de Android 13 update. Per PhoneArena, hebben de Google Pixel 6 en de Pixel 6 Pro last van een bug die ervoor zorgt dat de telefoons willekeurig oververhit raken en snel batterij verliezen.

Google duwt nu de september-software-update naar Pixel-telefoons met Android 13 die een oplossing voor het batterijverliesprobleem bevat. Volgens Googlewerd de abnormale stroomafname veroorzaakt door "bepaalde achtergrondactiviteiten van de launcher". De update is ook bedoeld om een probleem dat draadloos opladen in sommige omstandigheden verhinderde te werken.

Daarnaast brengt de update ook verbeterde vingerafdrukscanning met zich mee voor de Pixel 6amet als doel de scanner responsiever en nauwkeuriger te maken. De OTA bevat ook een oplossing voor een probleem dat ervoor zorgde dat sommige Bluetooth-apparaten geen verbinding konden maken met de telefoon. Tot slot heeft Google ook een bug geplet die ervoor zorgde dat sommige meldingen afgekapt op het vergrendelscherm verschenen.

De september 2022-update voor de Pixel-telefoons rolt op dit moment uit naar de Pixel 4/XL, de Pixel 4a/4a(5G), de Pixel 5/5a, en de Pixel 6/6 Pro. Eigenaren van de mid-range Pixel 6a zullen moeten wachten, aangezien Google de OTA voor de telefoon later deze maand zal vrijgeven.

Koop de Google Pixel 6 Renewed op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Google Pixel 6 batterij leegloop en oververhitting problemen: Nieuwste maandelijkse update belooft duurproblemen op te lossen
Fawad Murtaza, 2022-09- 7 (Update: 2022-09- 7)