Notebookcheck Logo

Google Pixel Fold: Nieuw prototype verschijnt in Android 13 code met premium camera hardware

Google lijkt aan zijn derde opvouwbare smartphone-project bezig te zijn. (Afbeelding bron: Waqar Khan)
Google lijkt aan zijn derde opvouwbare smartphone-project bezig te zijn. (Afbeelding bron: Waqar Khan)
Google heeft mogelijk 'Pipit' gedumpt, de meest recente codenaam voor de langverwachte Pixel Fold. Nu wordt de lancering verwacht in het voorjaar van 2023, Google ontwikkelt de Pixel Fold volgens geruchten onder de codenaam 'Felix', waarschijnlijk ook met een Tensor G2-chipset.

Het lijkt erop dat Google's ontwikkeling van de eerste Pixel Fold of Pixel Notepad een andere wending heeft genomen. Eerder waren er aanwijzingen dat het bedrijf 'Passport' had ontwikkeld, waarvan de ontwikkeling zou zijn gestopt ten gunste van 'Pipit'. Gebaseerd op nieuwe code bevindingen door Kuba Wojciechowskiheeft Google nu mogelijk "Pipit" vervangen door "Felix", een tot dusver onbekende codenaam.

Naar verluidt bevat Android 13 QPR1 Beta 1 verwijzingen naar 'Felix', als hebbende vijf camera's, inclusief naar voren gerichte binnen- en buitencamera's. Ook intern bekend als 'F10', beweert Wojciechowski dat 'Felix' vertrouwt op de Sony IMX355 als zijn binnenste camera, dezelfde sensor gevonden in de Pixel 6 en oudere Pixel smartphones. Daarnaast heeft 'Felix' twee Samsung ISOCELL 3J1 (S5K3J1) camera's, een voor telefoto-optiek en de andere als de front-facing camera op zijn cover display.

Bovendien vermeldt Android 13 QPR1 Beta 1 dat "Felix" Sony IMX787 (64 MP) en Sony IMX386 (12 MP) als respectievelijk primaire en ultra-groothoekcamera's heeft. Over het algemeen beschouwt Wojciechowski deze cameraopstelling als "passend voor een premium toestel". Met andere woorden, 'Felix' zou een vlaggenschip toestel moeten zijn, een afspiegeling van de Pixel 7 en Pixel 7 Pro.

Volgens Ross Young van Display Supply Chain Consultants (DSCC) zal Google in januari 2023 beginnen met de massaproductie van opvouwbare Pixel-smartphonepanelen, voorafgaand aan een release in maart 2023. Zoals Wojciechowski opmerkt, is 'Pipit' gezien in Android code met de Google Tensor, dezelfde chipset die de Pixel 6, Pixel 6a en de Pixel 6 Pro aandrijft. Google heeft nu bevestigd dat de Pixel 7 en Pixel 7 Pro zullen vertrouwen op de Tensor G2, een tweede-generatieversie die ook in de Pixel 7a.

Als zodanig lijkt het onwaarschijnlijk dat Google's eerste opvouwbare smartphone, vermoedelijk een halo-product, gebruik zal maken van de originele Google Tensor. Vandaar dat 'Pipit' op de snijzaalvloer kan eindigen zoals paspoort' ten gunste van 'Felix'. Mogelijk kan Google details over 'Felix' teasen op het hardwarelanceringsevenement in oktober, zoals het deed met de Pixel 7-serie en de Pixel Watch in mei tijdens I/O 2022. Momenteel heeft het bedrijf echter alleen de lancering van de Pixel 7, Pixel 7 Pro en de Pixel Watch bevestigd.

Koop de Google Pixel 6a op Amazon

(Foto bron: @Za_Raczke)
(Foto bron: @Za_Raczke)

Bron(nen)

@Za_Raczke, Waqar Khan - Foto credit

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Google Pixel Fold: Nieuw prototype verschijnt in Android 13 code met premium camera hardware
Alex Alderson, 2022-09-12 (Update: 2022-09-12)