Notebookcheck Logo

Chromecast met Google TV (HD) bijna officieel in Android TV Gids lek als Europese prijzen opduiken

De Chromecast met Google TV (HD) zal alleen beschikbaar zijn in het wit. (Beeldbron: Google via @_snoopytech_)
De Chromecast met Google TV (HD) zal alleen beschikbaar zijn in het wit. (Beeldbron: Google via @_snoopytech_)
Google is een stap dichter bij het uitbrengen van een goedkopere versie van de Chromecast met Google TV. Volgens de geruchten zal het apparaat in de eurozone op de markt komen voor 43 euro. In de tussentijd heeft de Android TV Gids vrijwel alle belangrijke Chromecast met Google TV (HD) specificaties geschetst.

Er is meer licht geworpen op de Chromecast met Google TV (HD), een nog niet uitgebracht apparaat dat uitlekte eerder deze maand. Aanvankelijk deelde @_snoopytech_ persafbeeldingen gedeeld, waarvan we er een hierboven hebben ingesloten. Vervolgens ontdekte de leaker een Android TV Guide lijst voor het apparaat, die actief blijft op het moment van schrijven. Niet alleen bevestigt de vermelding het bekende ontwerp van het toestel, maar ook bijna alle specificaties.

Zoals de screenshot hieronder laat zien, vertrouwt de Chromecast met Google TV (HD) op een Amlogic S805X2 chipset die vier ARM Cortex-A35 CPU-kernen bevat die kunnen werken op 1,8 GHz. De SoC beschikt ook over een Mali-G31 MP2 en wordt aangevuld met 1,5 GB RAM, samen met 8 GB opslagruimte. De Chromecast met Google TV (HD) draait Android TV 12 en wordt geleverd met Widevine L1-certificering voor het streamen van content van Amazon Prime Video en Netflix. Daarnaast bundelt Google een afstandsbediening die Google Assistant ondersteunt met speciale Netflix- en YouTube-snelkoppelingen.

Bovendien is de Chromecast met Google TV (HD) compatibel met HDR10 en HDR10+ content. Een releasedatum is helaas nog niet opgedoken, al kunnen we ons voorstellen dat Google van plan is de Chromecast met Google TV (HD) binnenkort uit te brengen. Naar verluidt heeft Google de prijs van het apparaat vastgesteld op 43 euro voor de eurozone; vermoedelijk zal het apparaat in de VS ongeveer evenveel kosten, wat slechts 6 dollar minder is dan zijn 4K-broertje.

Koop de Google Pixel Buds Pro op Amazon

(Beeldbron: Android TV Gids)
(Beeldbron: Android TV Gids)

Bron(nen)

Android TV Gids via @_snoopytech_ (1) (2)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Chromecast met Google TV (HD) bijna officieel in Android TV Gids lek als Europese prijzen opduiken
Alex Alderson, 2022-09-21 (Update: 2022-09-21)