Notebookcheck Logo

Google Pixel 7 Pro: Leaker onthult belangrijke specificaties voor aankomend vlaggenschip smartphone

Google levert de Pixel 7 Pro in drie kleuren. (Beeldbron: Google)
Google levert de Pixel 7 Pro in drie kleuren. (Beeldbron: Google)
Google is iets meer dan een week verwijderd van de lancering van de Pixel Watch, Pixel 7 en de Pixel 7 Pro. Hoewel het bedrijf het ontwerp van de laatste al heeft bevestigd, blijven veel specificaties onduidelijk. Een bekende leaker heeft echter veel resterende details gedetailleerd en onderstreept de kleine verschillen tussen de Pixel 7 Pro en de Pixel 6 Pro.

Gisteren vatte Yogesh Brar de Pixel 7 specificaties samen, waarvan we de details afzonderlijk besproken. Nu is het de beurt aan de Pixel 7 Pro, waarbij de overeenkomsten tussen de twee modellen uit de Pixel 7-serie worden belicht. Overigens deelt de Pixel 7 Pro veel van zijn functies met de Pixel 6 Pro, waaronder het ontwerp.

Toch heeft Google zijn vlaggenschip smartphone opgewaardeerd naar de Tensor G2, een tweede generatie in-house SoC die onder meer superieure GPU-prestaties moet leveren. Naar verluidt kan de Tensor G2 echter alleen de CPU-prestaties van zijn voorganger in de schaduw stellen. Bovendien benadrukt Brar dat de Pixel 7 Pro een Titan-beveiligingschip zal behouden, evenals een 5.000 mAh-batterij die 30 W snelladen ondersteunt. Ook zal het apparaat komen met 12 GB RAM en 128 GB of 256 GB opslagruimte in de meeste markten.

Bovendien heeft de Pixel 7 Pro een 6,7-inch AMOLED-scherm met een QHD-resolutie en een LTPO-backplane voor het variëren van de vernieuwingsfrequentie tot 120 Hz. Het valt nog te bezien of het display zo laag als 1 Hz kan werken, hoewel er geruchten zijn dat Google een nieuwer en helderder scherm dan die in de Pixel 6 Pro.

Verder vertrouwt de Pixel 7 Pro op de Samsung ISOCELL GN1 als primaire camera, een 50 MP sensor die Google aanvult met 12 MP ultra-groothoek en 48 MP telelenzen. De Pixel 7 Pro heeft niet alleen 5x optische zoom, maar ook de 11 MP frontcamera van vorig jaar. Google lanceert de Pixel 7 Pro met Android 13 op 6 oktober, met een releasedatum schijnbaar ingesteld op 13 oktober. Zoals het er nu uitziet, lijkt het erop dat Google de apparaat lanceerprijs op 899,99 dollar.

Koop de Google Pixel 6 op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Google Pixel 7 Pro: Leaker onthult belangrijke specificaties voor aankomend vlaggenschip smartphone
Alex Alderson, 2022-09-27 (Update: 2022-09-27)