Notebookcheck Logo

Google Photos krijgt een fix voor het (blijkbaar) corrupte afbeeldingen probleem

Google Photos om een fix voor de corrupte afbeeldingen probleem (Bron: Eigen)
Google Photos om een fix voor de corrupte afbeeldingen probleem (Bron: Eigen)
De beschadigde (waterschade, barsten, diverse vervormingen) oude foto's die veel gebruikers van Google Foto's de laatste tijd hebben opgemerkt, zijn slechts het gevolg van een bug die de originele foto's gelukkig niet verandert. Google heeft dit probleem zojuist erkend en ook onthuld dat er een fix in de maak is die binnenkort zou moeten worden uitgerold.

Enkele dagen geleden begonnen meerdere gebruikers bepaalde visuele artefacten op te merken op hun oude Google Foto's-afbeeldingen. Deze discussieis niet de enige online beschikbaar, want zelfs de Google Photos Help-website heeft enkele voorbeelden van de resultaten van deze bug. Gelukkig lijkt het erop dat de originele foto's niet worden beïnvloed.

Op basis van de gebruikersrapporten die tot nu toe online zijn geplaatst, treft deze Google Photos-bug de app op Android, iOS en ook op het web. De beschadigde afbeeldingen zijn slechts kopieën van de foto's, die zijn gemaakt na het bewerken van de originelen in Google Photos, inclusief snelle kleur-/helderheidsaanpassingen. In dit geval moet men in gedachten houden dat bewerkte foto's de foto's zijn die in Google Foto's verschijnen. Wie zijn afbeeldingen meestal ongemoeid laat in Google Foto's en de app alleen gebruikt als back-up, zou deze problemen niet moeten ondervinden.

Een woordvoerder van Google sprak met Android Authority en onthulde waar iedereen op zat te wachten: "We zijn ons bewust van het probleem en rollen een fix uit. De originele foto's worden niet beïnvloed." Voorlopig is er geen officiële datum voor de release van deze fix, maar het zal waarschijnlijk een paar dagen duren.

Koop de Gogle Pixel 6 op Amazon

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Google Photos krijgt een fix voor het (blijkbaar) corrupte afbeeldingen probleem
Codrut Nistor, 2022-09-28 (Update: 2022-09-28)