Notebookcheck

Apple Watch Series 7 review - Meer schermoppervlak voor Apple's smartwatch

Snel opladen als belangrijkste kenmerk. De Apple Watch 7 onderscheidt zich vooral door een groter display zonder dat het horloge veel groter is geworden. De Californiërs hebben het ook uitgerust met een snellaadfunctie, maar dit is voor zover de verbeteringen voor de nieuwste Apple smartwatch gaan. Ontdek in onze test voor wie de veranderingen nog de moeite waard kunnen zijn.
Daniel Schmidt, 👁 Daniel Schmidt (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Het goede nieuws voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Apple Watch Series 7 is dat de prijs van de smartwatch hetzelfde is gebleven. Aan de andere kant zijn er geen uitgebreide wijzigingen ten opzichte van de Series 6 voorganger, en Apple heeft het slechts een zachte facelift gegeven.

Apple biedt een ruime keuze aan modellen. Naast de twee schermformaten van 41 en 45 millimeter (~1,6 en 1,8 in), is er een optie van verschillende kastmaterialen van aluminium, roestvrij staal, of titanium, en de keuze van de horlogeband zal ook de prijs beïnvloeden, die begint bij 429 euro (~$492) voor de Watch 7

Apple Horloge Series 7 Aluminum Stainless Steel Titanium
41 mm vanaf 429 euro (~$492) vanaf 729 euro (~$836) vanaf 829 euro (~$951)
45 mm vanaf 459 euro (~$527) vanaf 779 euro (~$894) vanaf 879 euro (~$1008)
Mobiel +100 euro (~$115) inbegrepen inbegrepen
Apple Watch Series 7 (41 mm, Aluminium, GPS)
Processor
Apple S7 2 x 1.8 GHz, Thunder
Geheugen
1024 MB 
Beeldscherm
1.61 inch 7.37:9, 352 x 430 pixel 333 PPI, capacitive, Retina LTPO OLED, glimmend: ja, 60 Hz
Opslag
32 GB SSD, 32 GB 
Verbindingen
NFC, Brightness Sensor, Sensoren: accelerometer (up to 32 G with fall detection), gyroscope, heart rate sensor (3rd gen), ECG, barometer, always-on altimeter, compass, SpO2, VO2max
Netwerkmogelijkheden
802.11 b/g/n (b/g/n = Wi-Fi 4), Bluetooth 5.0, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 10.7 x 41 x 35
Batterij
1.094 Wh, 284 mAh Lithium-Ion, 3.85 V
Charging
fast charging / Quickcharge
Besturingssysteem
Apple WatchOS 8
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: Mono, Toetsenbord: onscreen, 12 Maanden Garantie, GNSS: GPS, GLONASS, Galileo, QZSS and BeiDou; Apple Wireless W3 chip, U1 chip, fanless, waterproof
Gewicht
32 g
Prijs
479 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Behuizing en uitrusting - Er is niet veel veranderd aan de Apple Watch 7

De meest opvallende veranderingen van de Apple Watch Series 7 zijn de grotere displays, die een betere scherm-oppervlakverhouding bieden. Dit maakt de smartwatches alleen iets groter, en het kleinere model heeft nu een hoogte van 41 mm (~1,6 in) en het grotere van 45 mm(~1,8 in), terwijl de rest van de afmetingen ongewijzigd blijft. Ondanks het aanbieden van een dikkere laag beschermend glas en een iets krachtigere batterij, is de dikte van het horloge niet toegenomen.

De aluminium versie die we hier hebben getest biedt de meest uitgebreide kleurkeuze. Het is verkrijgbaar in Midnight (zwart), Polar Star (zilver), Green, Blue, en Product Red (rood). Degenen die de voorkeur geven aan roestvrij staal kunnen kiezen uit Graphite, Silver, en Gold. Het titanium horloge is verkrijgbaar in de kleuren Space Black en Titanium.

De achterkant, die is gemaakt van keramiek, herbergt een reeks sensoren bestaande uit groene, rode en infrarode LED's die vergezeld gaan van vier fotodiodes, die het zuurstofgehalte in het bloed meten. De optische hartslagsensor (3e generatie) meet de hartslag en het hartritme, en er is ook een elektrische hartsensor die wordt gebruikt door de ECG-app.

Wat betreft connectiviteit ondersteunt de Apple Watch 7 dual-band WLAN (2,4 en 5,0 GHz), Bluetooth 5.0, UWB, en NFC voor Apple Pay. In de aluminium versie kost de cellulaire optie extra. Hiermee kan verbinding worden gemaakt met een eSIM, zodat je ook zonder iPhone berichten kunt ontvangen of kunt bellen. Apple Watch-gebruikers kunnen ook gemakkelijk met elkaar communiceren via de Walkie-Talkie-functie.

Apple maakt in de Watch 7 ook gebruik van gerecyclede materialen. Daartoe behoren aluminium, wolfraam in de Taptic Engine, zeldzame aardelementen in de magneten en tin in de SiP. Bovendien is de Apple Watch beschermd tegen water tot een diepte van 50 meter (volgens de ISO 22810:2010-norm), en is hij ook beschermd tegen stof (IP6X)

Bovenste rand
Links: luidspreker
Rechts: paginatoets, microfoon, digitale kroon / home-toets
Onderste rand

Installatie en bediening - Apple Horloge nu met AssistiveTouch

De Apple Watch Series 7 kwam aan met WatchOS 8.0, dat vervolgens werd bijgewerkt naar versie 8.1 ten tijde van onze tests. Om de smartwatch te kunnen instellen, heb je een iPhone nodig die is uitgerust met iOS 15 of hoger. Dit betekent dat degenen die ten minste een iPhone 6s hebben, het horloge kunnen gebruiken. Als alternatief kan de Watch 7 ook worden geconfigureerd door een ander gezinslid. Hoewel je je eigen Apple ID moet gebruiken, hoef je niet per se je eigen iPhone te gebruiken. Zodra je het nieuwe horloge in de buurt van een iPhone brengt (zie foto), wordt het direct herkend en kan het instellingsproces zonder complicaties beginnen.

Naast de vele voorgeïnstalleerde apps kun je ook direct de Watch apps overzetten die overeenkomen met de apps die al op de iPhone geïnstalleerd zijn. Navigatie gebeurt meestal met behulp van het capacitieve touchscreen. Dit wordt aangevuld door de zijknop en de digitale kroon, die ook een discrete haptische feedback geeft.

De nieuwe AssistiveTouch-functie maakt navigatie op het horloge mogelijk door je vuist te balanceren of je duim en wijsvinger tegen elkaar te drukken. Het kan ook onderscheid maken tussen enkele of dubbele gebaren, wat resulteert in een totaal van vier nieuwe invoermogelijkheden. Dit werkt verrassend goed in het dagelijks gebruik en is vooral handig als je maar één hand vrij hebt. In andere situaties is de directe invoer via het aanraakscherm meestal sneller. Je moet deze functie eerst activeren in de navigatieopties, en daar kan hij ook worden aangepast.

De wijzerplaten kunnen ofwel rechtstreeks op het horloge of met de iPhone-app worden geconfigureerd. Door simpelweg uw vinger op de huidige wijzerplaat te plaatsen, komt u in een menu waar u uw wijzerplaat eenvoudig kunt veranderen. De kroon dient ook als contact voor de ECG, maakt het mogelijk om door nieuws, mails of menu's te scrollen en kan ook worden gebruikt om in te zoomen in de foto-app. De knop aan de zijkant kan worden gebruikt als app-switcher, zodat u kunt schakelen tussen uw eigen favoriete apps of de laatst gebruikte apps, afhankelijk van de instelling. Bovendien kunt u Apple Pay starten met een dubbele druk op de knop, zodat u betalingen snel en gemakkelijk kunt afronden, zonder dat u extra pincodes hoeft in te voeren of zelfs uw smartphone of portemonnee tevoorschijn hoeft te halen. Dit is een echte bonus in het dagelijks gebruik. Omdat de bijbehorende coupons ook direct beschikbaar waren op het horloge, waren we veel sneller dan normaal bij de kassa wanneer we de Apple smartwatch gebruikten. Aangezien het horloge volledige toegang heeft tot de iPhone Wallet, kun je daar ook direct je bonnen opslaan.

De bediening volgt dezelfde principes als al bij de voorganger, dus wie al eerder een horloge van Apple heeft gehad, zal zonder problemen zijn weg vinden. Geopende websites, zoekopdrachten, notities of andere dienovereenkomstig verbonden apps kunnen direct worden geopend op andere Apple -producten die zich met dezelfde ID hebben aangemeld. Het horloge kan ook weer als sleutel voor vergrendelde apparaten worden gebruikt. Als de drager van het horloge bijvoorbeeld in de buurt van zijn iPad is, blijft die ontgrendeld, en als hij zich verwijdert, wordt de tablet vervolgens vergrendeld. Meldingen over apparaten die u mogelijk hebt verlaten, worden ook naar het horloge gepusht

Oproepende functie en berichten

De Apple Watch Series 7 is uitgerust met een luidspreker en microfoon, en je hoeft niet per se de mobiele versie te hebben om hem te gebruiken voor telefoongesprekken. Zolang de iPhone die met het GPS-horloge is verbonden in de buurt is, gaat het horloge ook rinkelen en trillen. Als er geen geschikte headset op het horloge is aangesloten, moet je het doen met de luidsprekerfunctie. In een stille omgeving is dit een goed alternatief, vooral wanneer u uw handen niet kunt gebruiken of de smartphone buiten bereik is. De microfoon is krachtig genoeg om de gebruiker van de Apple Watch nog steeds te kunnen opnemen wanneer het horloge niet direct voor de mond wordt gehouden. Omgevingsgeluiden worden echter nauwelijks weggefilterd, en een stille plaats is ook nodig om uw privacy hoe dan ook te bewaren.

Berichten worden doorgestuurd door alle gebruikelijke berichtenapps. Berichten die als gelezen zijn gemarkeerd, worden ook op de iPhone gemarkeerd. Tekst en emoji's worden in hun normale grootte en uiterlijk weergegeven, en alleen voor foto's of video's wordt een wazige preview weergegeven. Als de bijbehorende horloge-app is geïnstalleerd, kun je niet alleen reageren met de vooraf gedefinieerde standaardreacties, maar ook tekstinvoer gebruiken. Daarvoor is er ook een krabbelfunctie waarbij je elk woord letter voor letter moet tekenen, of je kunt ook spraakdictee gebruiken. Het volledige toetsenbord is momenteel alleen beschikbaar voor de Engelse taal, en je kunt het activeren door je landinstellingen te wijzigen in bijvoorbeeld de Verenigde Staten

Display - Apple Watch 7 met grotere OLED-panelen

Subpixel-structuur
Subpixel-structuur

Ons testexemplaar is de 41-mm versie van de Apple Watch Series 7, die een 1,61-inch OLED-scherm heeft met een resolutie van 430 x 352 pixels. Volgens de fabrikant heeft het een helderheid van maximaal 1000 cd/m². In onze test wordt deze waarde ook net niet gehaald. Dit betekent dat het horloge altijd goed afleesbaar is, zelfs buitenshuis. De stabiliteit van de kijkhoek van het horloge is ook goed.

Als je de zaklampfunctie gebruikt, krijg je niet de volledige helderheid van de Watch 7, maar iets meer dan 600 cd/m², wat volledig voldoende is om je in een donkere kamer te oriënteren. Als je het horloge van een korte afstand rechtstreeks op het horloge richt, kun je bijvoorbeeld ook tekst lezen.

In onze aluminium versie van de Apple Watch 7 wordt het paneel aan de voorkant beschermd door Ion-X glas, dat dikker is dan dat van de vorige Watch Series 6. Dit wordt verondersteld meer bescherming te geven. Als u kiest voor de modellen met een roestvrijstalen of titanium behuizing, wordt uw scherm beschermd door Saffier glas.

In vergelijking met de voorganger is de breedte van de bezel gedaald van 3 naar 1,7 mm (van ~0,12 naar 0,07 in). Ook de always-on-functionaliteit wordt weer ondersteund

966
cd/m²
Helderheidsverdeling
X-Rite i1Pro 3
Maximum: 966 cd/m² (Nits) Minimum: 3.23 cd/m²
Contrast: ∞:1 (Zwart: 0 cd/m²)
Buiten
Buiten
Stabiele kijkhoek
Stabiele kijkhoek

Gezondheid en fitness - Software-optimalisaties alleen voor de Apple Watch 7

Op het gebied van fitnessfuncties is de hardware van de Apple Watch Series 7 ongewijzigd ten opzichte van de Series 6. Met de smartwatch is het mogelijk om je hartslag te meten en je bloedzuurstofgehalte of saturatie (SpO2) te bepalen. Het blijft ook mogelijk om een elektrocardiogram (ECG) te maken dat in staat is om atriale fibrillatie te detecteren, wat weer een teken is voor een verhoogd risico op een beroerte.

Via de microfoon kunt u ook het geluidsniveau van de omgeving in de gaten houden om u te waarschuwen voor een verhoogde blootstelling aan lawaai. U kunt ook een slaapprotocol blijven opstellen, en het horloge telt het aantal ademhalingen per minuut.

Helaas biedt de Apple Watch niet de mogelijkheid om de bloeddruk te meten, wat een functie is waar veel gebruikers op hebben gewacht. In dit opzicht was Samsung sneller met de Watch 4

Activiteitsdoelen

Ter motivatie geeft het Apple Watch Series 7 drie activiteitenringen weer, Move, Exercise en Stand genaamd. Naast de stappen worden ook de afgelegde afstand en de beklommen verdiepingen bepaald. Het calorieverbruik wordt berekend op basis van het totaal van alle activiteiten, inclusief trainingssessies. De hartslag, het zuurstofgehalte in het bloed en het aantal ademhalingen kunnen automatisch worden gemeten.

De VO2max-waarde wordt alleen geschat tijdens een trainingssessie, en daarvoor is het nodig dat u een opname hebt gemaakt van een loop-, wandel- of hardlooptraining in de buitenlucht. Het bepaalt ook de snelheid bij het traplopen, de staplengte en de bipedale ondersteuningstijd, en u kunt ook de herkenning van dalingen activeren

Hartslag, hartritme, en bloed zuurstof verzadiging

In tegenstelling tot de Watch Series 6 is de ECG-app nu rechtstreeks op het horloge beschikbaar. Wie niet voortdurend zijn hartslag en bloedzuurstofsaturatie wil registreren, kan dit in de instellingen ook beperken tot een handmatige meting, wat sowieso nodig is voor een ECG.

In onze vorige test was deApple Watch Series 6een zeer goede nauwkeurigheid bij de hartslagmeting. Aangezien de sensoren en hardware vrijwel identiek zijn, zou dit ook voor de Watch Series 7 het geval moeten zijn

Slaap traceren

De slaapregistratie van de Apple Watch Series 7 blijft vrijwel ongewijzigd ten opzichte van de voorganger. De registratie is niet bijzonder gedetailleerd en maakt alleen onderscheid tussen de tijd dat u ligt en de slaapfasen, maar er is geen onderscheid tussen de slaapfasen zelf. De opname is echter verrassend nauwkeurig, en u hebt ook de mogelijkheid om uw hartslag, bloedzuurstofverzadiging en ademhalingssnelheid per minuut op te nemen

Een voordeel van de nieuwe snellaadtechnologie is dat acht minuten opladen nu voldoende zou moeten zijn om acht uur slaap op te nemen

Opleiding Opname

De Training-app van de Apple Series Watch 7 ondersteunt tal van soorten sporten en kan sommige activiteiten ook automatisch herkennen. Met WatchOS 8 is daar bijvoorbeeld buiten fietsen aan toegevoegd. Wie op de fiets springt en gewoon aan de slag gaat, krijgt na korte tijd de vraag of een opname moet worden gestart. Als je een pauze neemt, kan elke soort training worden onderbroken ofkun je deze handmatig pauzeren. Naast het stoppen van de sessie kunt u in hetzelfde menu ook een invoerbeveiliging tegen contact met water activeren, zodat water of regen dat op het scherm is gekomen geen invoer op het aanraakscherm kan veroorzaken

Wie zijn telefoon niet wil meenemen tijdens de activiteit maar toch graag naar liedjes of audioboeken luistert, kan deze offline beschikbaar maken op de Watch 7. Je kunt de audio beluisteren via een Bluetooth-hoofdtelefoon, en om de output te regelen hoef je alleen maar naar links te vegen op het horloge

De opname van de workout omvat de routeafstand, verbruikte calorieën, gemiddelde snelheid, hoogteverschil in de meter, hartslag en meer. Degenen die een meer gedetailleerde opname voor hun type sport willen, kunnen ook de bijbehorende apps van derden uit de App Store halen.

GNSS en navigatie

De Apple Watch Series 7 kan gebruik maken van de satellietnetwerken GPS, Glonass, BeiDou, QZSS en Galileo, dus wereldwijd lokaliseren zou geen enkel probleem mogen zijn. Het horloge wordt ook ondersteund door een geïntegreerd kompas en een hoogtemeting die constant geactiveerd is. Het horloge lokaliseren lukt zeer snel buitenshuis en zelfs binnenshuis.

Tijdens een korte fietstocht is de Apple smartwatch vergeleken met de Garmin Edge 500. Hoewel het horloge ook hier niet vlekkeloos presteert, is het toch beduidend nauwkeuriger dan de fietscomputer.

Ook navigatietaken kunnen door het horloge worden afgehandeld. Dit werkt ofwel met de geïntegreerde Map app van Apple of met apps van derden zoals Google Maps. Voor deze laatste moet de navigatie echter eerst via de iPhone worden gestart

GNSS test route: Rond het meer
GNSS test route: Rond het meer
GNSS-testroute: keerpunt
GNSS-testroute: keerpunt
GNSS-testroute: overzicht
GNSS-testroute: overzicht
Actieve navigatie met behulp van de Kaarten-app
Actieve navigatie met behulp van de Kaarten-app

Prestaties en levensduur van de batterij - snel opladen maakt het verschil

De Apple Watch Series 7 wordt bestuurd door de interne Apple S7 SiP. Het System-in-a-Package maakt gebruik van een dual-core processor die werkt op maximaal 1,8 GHz en bevat 1 GB werkgeheugen en 32 GB interne opslagruimte. Daarnaast zijn ook de U1- en W3-chipsets geïntegreerd, zodat de technische gegevens identiek zouden moeten zijn aan die van de S6 voorganger.

In de benchmarks blijft de Apple chipset achter bij de Qualcomm W4100, maar het biedt een soepele prestaties zonder stottert in het dagelijks gebruik

Octane V2 - Total Score
Mobvoi TicWatch E3
Qualcomm Snapdragon Wear 4100, 1024 (Web Browser for Wear OS 1.1.21)
3624 Points ∼100% +347%
Mobvoi TicWatch Pro 3 LTE
Qualcomm Snapdragon Wear 4100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
3308 Points ∼91% +308%
Samsung Galaxy Watch 3 LTE R845
Samsung Exynos 9110, 1024 (Samsung Internet Browser 10.1.01.3)
2171 Points ∼60% +168%
Oppo Watch 46 mm LTE
Qualcomm Snapdragon Wear 3100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
1730 Points ∼48% +114%
Motorola Moto 360 (2020)
Qualcomm Snapdragon Wear 3100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
1522 Points ∼42% +88%
Apple Watch Series 7 41 mm
Apple S7, 1024
810 Points ∼22%
Average Apple S7
 
810 Points ∼22% 0%
Sunspider - 1.0 Total Score
Oppo Watch 46 mm LTE
Qualcomm Snapdragon Wear 3100, 1024 (Web Browser for Wear OS 1.1.201123)
4138.5 ms * ∼100% -132%
Motorola Moto 360 (2020)
Qualcomm Snapdragon Wear 3100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
2997.2 ms * ∼72% -68%
Samsung Galaxy Watch 3 LTE R845
Samsung Exynos 9110, 1024 (Samsung Internet Browser 10.1.01.3)
2660.8 ms * ∼64% -49%
Apple Watch 5 44 mm Stainless Steel Cellular
Apple S5, 1024
2013.7 ms * ∼49% -13%
Apple Watch Series 6 44 mm
Apple S6, 1024
1807.1 ms * ∼44% -1%
Apple Watch Series 7 41 mm
Apple S7, 1024
1785 ms * ∼43%
Average Apple S7
 
1785 ms * ∼43% -0%
Mobvoi TicWatch E3
Qualcomm Snapdragon Wear 4100, 1024 (Web Browser for Wear OS 1.1.21)
946.3 ms * ∼23% +47%
Mobvoi TicWatch Pro 3 LTE
Qualcomm Snapdragon Wear 4100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
924.8 ms * ∼22% +48%
Mozilla Kraken 1.1 - Total Score
Average Apple S7
 
85527 ms * ∼100% -0%
Apple Watch Series 7 41 mm
Apple S7, 1024
85526.6 ms * ∼100%
Motorola Moto 360 (2020)
Qualcomm Snapdragon Wear 3100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
21265.5 ms * ∼25% +75%
Oppo Watch 46 mm LTE
Qualcomm Snapdragon Wear 3100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
17097.5 ms * ∼20% +80%
Mobvoi TicWatch E3
Qualcomm Snapdragon Wear 4100, 1024 (Web Browser for Wear OS 1.1.21)
10458.5 ms * ∼12% +88%
Mobvoi TicWatch Pro 3 LTE
Qualcomm Snapdragon Wear 4100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
8710.3 ms * ∼10% +90%
Speedometer 2.0 - Result
Apple Watch Series 7 41 mm
Apple S7, 1024
21.74 runs/min ∼100%
Average Apple S7
 
21.7 runs/min ∼100% 0%

* ... kleiner is beter

Levensduur batterij

De levensduur van de batterij is de achilleshiel van de Apple Watch. Terwijl de concurrenten vaak in staat zijn om meerdere dagen runtime uit hun batterijen te persen, geeft Apple een batterijlevensduur van maximaal 18 uur op. Ook dit komt redelijk overeen met onze ervaring.

Tijdens onze test gebruikten we de Watch Series 7 met een constant geactiveerd display en op gemiddelde helderheid. Als we de smartwatch 's ochtends als eerste van de oplader haalden, had deze bij het slapengaan nog 36 tot 39%. Toen we vervolgens ook de slaap tracking door de nacht heen uitvoerden, was er 's ochtends nog 23 tot 25% over. Als u bepaalde activiteiten registreert of de GNSS-ontvanger intensief gebruikt, daalt de batterijlading sneller. Tijdens onze testrit om de nauwkeurigheid van de locatieopname te bepalen, verbruikte de Watch 7 ongeveer 10 procentpunten lading, en dat duurde nog niet eens een uur.

Hoewel de levensduur van de batterij redelijk vergelijkbaar is met de Series 6hiermee maakt de geïntegreerde snellaadtechnologie een groot verschil. Een volledige lading duurt ongeveer anderhalf uur (86 minuten). Wie hem dus 's ochtends bij het uit bed stappen oplaadt terwijl hij zich klaarmaakt en ontbijt, kan daarna weer met een volledig opgeladen smartwatch aan de slag. Apple geeft immers aan dat de batterij binnen 45 minuten tot 80% is opgeladen, wat wij konden bevestigen. In het dagelijks gebruik is deze functie een echte plus, ook al zou een langere levensduur van de batterij nog steeds wenselijk zijn

Pro

+ heldere LTPO OLED
+ grote hoeveelheid beschikbare apps
+ uitgebreide gezondheidsfuncties
+ nauwkeurige sensoren
+ snel opladen

Contra

- niet veel verbeteringen ten opzichte van de voorganger
- vrij korte batterijduur

Verdict - Meer te zien, maar weinig veranderingen

Het testen van de Apple Watch Series 7 (aluminium, 41 mm)
Het testen van de Apple Watch Series 7 (aluminium, 41 mm)

Met de Series 7 heeft Apple zijn smartwatch zeker niet opnieuw uitgevonden, en er zijn ook geen grotere veranderingen ten opzichte van de Series 6. Maar de iets grotere displays zijn zeker leuk om naar te kijken, en vooral het kleinere model komt hierdoor beter tot zijn recht. Hoewel de snellaadtechnologie niet als een innovatie kan worden beschouwd, kan het een behoorlijk verschil maken in de dagelijkse bediening, vooral als je alle functies van het horloge ten volle wilt benutten.

De Apple Watch Series 7 is een geslaagde ontwikkeling, maar het wow-effect blijft dit jaar ongrijpbaar.

De uitgebreide hoeveelheid functies en vooral de naadloze integratie in de Apple kosmos vormen de grootste troeven van de Apple Watch. Je kunt elk gewenst bericht ook naar het horloge pushen en op veel berichten zelfs direct reageren. De bediening van Apple Pay is kinderspel en handig bij elke kassa, vooral in deze tijden van de pandemie. De gezondheidsgegevens worden zeer nauwkeurig bepaald, en hoewel het maken van een ECG niet nieuw is, is het nog maar bij heel weinig concurrenten te vinden. Bovendien kun je het horloge gebruiken om muziek af te spelen of te telefoneren, en wie voor de cellulaire versie heeft gekozen kan dit allemaal zelfs zonder een iPhone.

Hoewel een upgrade de moeite waard kan zijn voor bezitters van oudere Apple -horloges, kunnen degenen die al een Series 6-horloge bezitten terug ontspannen zonder de sprong naar de aankoop te hoeven maken

Met name deSamsung Galaxy Watch4vertegenwoordigt een krachtig alternatief. Het biedt ook een geweldige uitrusting en kan zelfs al de bloeddruk van de drager meten. Wie meer batterijduur nodig heeft, moet eens kijken naar de Huawei Watch 3 Pro Classic

Prijs en beschikbaarheid

De Apple Watch Series 7 kan rechtstreeks worden gekocht in de online shop van de fabrikant https://www.apple.com/shop/buy-watch/apple-watch of is ook verkrijgbaar via Amazon, bijvoorbeeld.

Pricecompare

Mark Riege
Editor of the original article: Mark Riege - Translator - 266 articles published on Notebookcheck since 2018
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 207121 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Apple Watch Series 7 review - Meer schermoppervlak voor Apple's smartwatch
Daniel Schmidt, 2021-11-12 (Update: 2021-11-12)