Notebookcheck

Kort testrapport Moto 360 Gen 3: fantastische smartwatch met een bekende tekortkoming

Laatbloeier. Met betrekking tot de tekortkoming hebben we het hier niet over de "lekke band" kwestie, de opvallende dikke rand aan de onderkant van de vorige generatie smartwatch. In 2014 was de Moto 360 het eerste horloge dat gebruik maakte van Google's Android Wear smartwatch-besturingssysteem, dat nu WearOS heet. Zoals bekend heeft dit nog steeds één zwak punt: de korte levensduur van de batterij. Bijna vijf jaar na de enige bekende update in 2015 heeft de hardware nu ook een aantal verbeteringen gekregen.
Inge Schwabe, Felicitas Krohn, 🇺🇸 🇩🇪 ...
Motorola Moto 360 (2020)
Processor
Qualcomm Snapdragon Wear 3100 4 x - 1.2 GHz, ARM Cortex-A7, Qualcomm Snapdragon Wear 3100
Grafische kaart
Qualcomm Adreno 304
Geheugen
1024 MB 
Beeldscherm
1.20 inch , 390 x 390 pixel 460 PPI, Volledig touchscherm, AMOLED, glimmend: ja
Opslag
8 GB SSD, 8 GB 
, 8 GB, 5.5 GB beschikbaar
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊕, NFC, Brightness Sensor, Sensoren: versnellingssensor, gyroscoop, barometer, optische hartslagsensor
Netwerkmogelijkheden
802.11 b/g/n (b/g/n = Wi-Fi 4), Bluetooth 4.2, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 11.68 x 42.8 x 42.8
Besturingssysteem
Google WearOS 2
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊖, Toetsenbord: virtueel, Toetsenbordverlichting: ja, Moto 360 Gen 3, 2 watch bandjes, USB oplader, snelstart handleiding, WearOS 2.17, Google Play Services 20.18.17, 24 Maanden Garantie, compatibiliteit: Android 6.0 / iOS 10.0 ; always-on display; Corning Gorilla Glass 3; GNSS: GPS, GLONASS, Beidou, Galileo; waterbestendig tot 3 ATM;, fanless, waterproof
Gewicht
52 g, Voeding: 33 g
Prijs
299 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Moto 360 Gen 3 (left) and Gen 2 (right)
Moto 360 Gen 3 (left) and Gen 2 (right)
Bright display in sunlight
Dark display in sunlight
Rose gold with a white silicone band
Rose gold with a white silicone band
Rose gold with a white silicone band
Steel gray with a leather band
Steel gray with a leather band
Phantom black with a leather band
Phantom black with a leather band
Phantom black with a leather band
Phantom black with a leather band
Goals
Goals
Cardio points
Cardio points
Heart rate
Heart rate
Training
Training
Next appointment
Weather
News
Timer
Timer to wash your hands
Getest: Moto 360. Testmodel met dank aan eBuyNow.
Getest: Moto 360. Testmodel met dank aan eBuyNow.

Dit is de verkorte versie van het originele artikel. Het volledige, Engelse testrapport vind je hier.

Het gebrek van de korte batterijduur is over het algemeen ook een probleem voor andere smartwatches met Google's WearOS - en trouwens ook voor de Apple Watch. Het voordeel van beide systemen zijn de grote app stores. Veel van de smartphone-apps zijn ook beschikbaar voor de horloges. Op dit moment wordt dit niet aangeboden door Huawei of Huami, en het wordt slechts in beperkte mate aangeboden door Garmin en Samsung. Het hoogwaardige materiaal van het horloge zelf en ook de twee banden rechtvaardigen een iets hogere prijs. Echter, voor 299 euro (~$334; $349 in de VS) had het mobiele communicatie kunnen bieden - maar aan de andere kant kan de batterij dit toch niet aan.

Het voordeel van een horloge met WearOS is de uitbreidbaarheid en het nadeel is de lage levensduur van de batterij.

Visueel valt de grote ring rond het display negatief op, althans als je kiest voor een heldere wijzerplaat. Aan de andere kant is de goede weergave van de meldingen en de eenvoudige manier om ermee om te gaan in de praktijk een positief punt. Zelfs als je niet of slechts zelden gebruik maakt van de mogelijkheid om te reageren, is het feit dat het in principe mogelijk is en ook gemakkelijk werkt als je het nodig hebt, geen uniek kenmerk maar een positief punt.

Tot slot, als je ook rekening houdt met het feit dat de tweede generatie van het horloge, dat op dit moment vijf jaar oud is, kan worden bijgewerkt naar het huidige OS, zelfs als de tragere hardware problemen heeft in het bijhouden, deze lange periode van updates spreekt voor zowel Motorola als WearOS.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Kort testrapport Moto 360 Gen 3: fantastische smartwatch met een bekende tekortkoming
Inge Schwabe, 2020-06-24 (Update: 2020-06-27)