Notebookcheck Logo

iPhone 14: Apple bewaart naar verluidt zijn betere Samsung-schermen voor de Pro-modellen

Niet alle OLED-schermen voor iPhone 14 zijn mogelijk gelijk. (Bron: Samsung)
Niet alle OLED-schermen voor iPhone 14 zijn mogelijk gelijk. (Bron: Samsung)
De volgende generatie iPhones wordt naar verluidt opnieuw verdeeld in de categorieën 'standaard' en 'Pro', wat betekent dat de meest hoogwaardige specificaties en functies zijn gereserveerd voor de laatstgenoemde. Volgens een nieuw rapport van een Zuid-Koreaanse industrieblog strekt dit zich zelfs uit tot de kwaliteit van de beeldschermen die Samsung levert om te verdelen onder de aankomende mobiele vlaggenschip-varianten. Apple's keuzes zou kunnen zien "14" en "14 Max" modellen verliezen in bepaalde specifieke en onverwachte manieren.

Volgens de laatste lekken, Apple is het de bedoeling om het hergebruik van de A15 Bionic processor in de vanilla iPhone 14 varianten met functies die compenseren voor het gebrek aan geavanceerd silicium in de vermeende 6.1-inch basismodel en de geruchten over de eerste generatie 6,7 inch "Max/Plus". TheElec geeft nu echter aan dat display tech daar misschien niet bij hoort.

De Zuid-Koreaanse consument tech productie blog beweerde vast te stellen dat Samsung zou een prominente bron van OLED voor de iPhone 14 serie in een eerder rapport. Nu, is het terug op dit onderwerp met beweringen over hoe dit materiaal zal variëren tussen de vanille en Pro modellen van hetzelfde.

Apple heeft blijkbaar gekozen voor een 'kwaliteit' van OLED die Samsung maakt genaamd M11 voor de 14 en 14 "Plus" - die, indien TheElec deze nieuwe bewering juist acht, integreert LTPS technologie integreert in plaats van de meer up-to-date LTPO.

Dit is in tegenspraak met eerdere beweringen over upgrades van de ProMotion adaptief verversingssnelheid spec over de hele linie voor de 13-series opvolgers, maar het is blijkbaar een optie die Apple heeft gekozen om kosten te besparen bij de 14-serie productie. (Maar de M11 OLED zit blijkbaar ook in het vlaggenschip Galaxy S22 Ultra phablet)

Bovendien heeft de Cupertino gigant naar verluidt splashed door vergelijking met Samsung M12 OLED voor de 14 Pro en Pro Max. Dit materiaal wordt getipt te zijn van een kwaliteit vergelijkbaar met die van de aankomende Galaxy Fold4en dus waarschijnlijk meer geschikt voor de geavanceerde LTPO batterijbesparende functies

Voorts zou de aanschaf van een iPhone 14/14 Plus ook neerkomen op het kopen van een lot in een paneelloterij: een bepaald deel van deze toestellen is thans gepland om gemaakt worden metRS OLED van LG Display in plaats daarvan wordt het LTPS/LTPO waarvan de status niet wordt vermeld.

Tenslotte is er nog een derde potentiële prijs in deze trekking voor diegenen die de 14 dit jaar kopen, met een kans (zij het een relatief kleine kans kleine kans) van het krijgen van een eenheid met een BOE paneel te krijgen. Het zal nu des te interessanter zijn om te zien hoe die zich zou verhouden tot identieke toestellen met LG- of Samsung-afgeleide schermen in plaats daarvan in 2022.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > iPhone 14: Apple bewaart naar verluidt zijn betere Samsung-schermen voor de Pro-modellen
Deirdre O'Donnell, 2022-08- 4 (Update: 2022-08- 4)