Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy Z Fold4 5G prestaties, opladen en display specificaties gedetailleerd als potentiële naamsverandering opduikt

Samsung heeft mogelijk op het laatste moment een wijziging aangebracht in zijn branding met de opvouwbare smartphones van dit jaar. (Afbeelding bron: Evan Blass & 91mobiles)
Samsung heeft mogelijk op het laatste moment een wijziging aangebracht in zijn branding met de opvouwbare smartphones van dit jaar. (Afbeelding bron: Evan Blass & 91mobiles)
Volgens berichten zal Samsung zijn volgende opvouwbare vlaggenschip mogelijk niet uitbrengen als de Galaxy Z Fold4 5G. In plaats daarvan zou het bedrijf zijn 'Z'-merk wereldwijd hebben laten vallen, met de Galaxy Fold4 ter vervanging van de Galaxy Z Fold3. Er zijn ook nieuwe specificaties uitgelekt over de prestaties, het opladen en het scherm van de Galaxy Fold4.

Leaker Ahmed Qwaider heeft details gedeeld over wat we kunnen verwachten van de Galaxy Z Fold4, inclusief verwachte prestatiecijfers. Er is echter een goede kans dat het toestel niet zal aankomen als de Galaxy Z Fold4. In plaats daarvan, @_snoopytech_dat Samsung zijn 'Z' merknaam wereldwijd zal laten vallen, zoals het al heeft gedaan in Oost-Europa. Verwacht dus dat de opvolger van de Galaxy Z Fold3 terugvallen op Samsung's originele Galaxy Fold branding, het laatst gebruikt op het originele model.

Volgens Qwaider zal de Galaxy Fold4 aan de voor- en achterzijde voorzien zijn van Gorilla Glass Victus+ om het display en de achterzijde te beschermen. Daarentegen zal deGalaxy Z Fold3op het mindere Gorilla Glass Victus. Qwaider beweert dat de Galaxy Fold4 de 4.400 mAh batterij van zijn voorganger zal behouden, evenals de 25 W bekabelde oplaadmogelijkheid. Naar verluidt zal de Galaxy Fold4 in ongeveer 30 minuten 50% lading bereiken vanaf 0%, vergeleken met de 33% die deGalaxy Z Fold3kon bereiken in dezelfde periode.

Zoals te verwachten is, werkt het display van de Galaxy Fold4 met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz. Omgekeerd vermeldt Qwaider dat de Galaxy Fold4 tot 1.000 nits piekhelderheid zal bieden, wat 200 nits lager zou zijn dan deGalaxy Z Fold3. In potentie zou deze waarde echter de maximale helderheid van de Galaxy Fold4 kunnen vertegenwoordigen bij het weergeven van SDR content. Als dat het geval is, dan zou de Galaxy Fold van dit jaar een 25% helderder scherm hebben dan zijn voorganger.

Ondertussen beweert Qwaider dat de Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 aanzienlijk betere prestaties zal leveren dan de Snapdragon 888 die deGalaxy Z Fold3. De eerstgenoemde zou tot 15% betere CPU-prestaties moeten leveren, in combinatie met een 59% superieure GPU-prestatie. Ook zou de NPU van dit jaar 68% meer rekenprocessen per seconde aankunnen, wat de AI-prestaties aanzienlijk zou moeten verbeteren. De Galaxy Fold4 debuteert op 10 augustus op Samsung's Galaxy Unpacked evenement, samen met de Galaxy Flip4 en nieuwe wearable producten, waaronder de Galaxy Watch5 Pro.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Samsung Galaxy Z Fold4 5G prestaties, opladen en display specificaties gedetailleerd als potentiële naamsverandering opduikt
Alex Alderson, 2022-08- 4 (Update: 2022-08- 4)