Notebookcheck Logo

Samsung UFS 4.0, de next-gen opslagmodule voor mobiele apparaten, is officieel in massaproductie

Samsung gaat naar de 2022 Flash Memory Summit. (Bron: Samsung)
Samsung gaat naar de 2022 Flash Memory Summit. (Bron: Samsung)
Samsung is momenteel op het Flash Memory Summit 2022-evenement om zijn nieuwste ontwikkelingen op het gebied van geheugen- en opslagoplossingen uit de doeken te doen. Een daarvan is de aankondiging dat het is begonnen met de productie van flash-modules op basis van de nieuwste UFS 4.0-standaard. Daardoor zijn ze wellicht beschikbaar om de UFS 3.1 interne opslagchips die nog steeds in de duurste smartphones van vandaag te vinden zijn, te overtreffen.

Samsung Semiconductor heeft de 2022 Flash Memory Summitdie dit jaar in het Santa Clara Convention Center in Californië wordt gehouden, uitgekozen als podium voor de presentatie van de nieuwste producten, waarvan er enkele als toonaangevend in de sector worden aangeprezen. Het gaat onder meer om de PM1743 en PM1653 SSD'sde eerste in hun soort die ondersteuning bieden voor PCIe 5.0 en 24G SAS (een interface die geschikt is voor 22,5 Gb/s single-lane bandbreedtes) ondersteunen.

Deze nieuwe enterprise-grade schijfopties zijn nu in massaproductie - net als Samsung's nieuwste UFS 4.0 flashopslagmodules van Samsung voor de volgende generatie mobiele apparaten. Zij kunnen dan ook de basis vormen van het volgende grote interne spec buzzword die rond wordt gegooid bij de lancering van producten zoals de Galaxy S23 Ultra (of zijn opvolgers, op zijn laatst.

Samsung heeft ook aangegeven dat het bijna klaar is voor de ondersteuning van next-gen server-rig eisen met Petabyte Storage, evenals die van cutting-edge machinaal leren en AI met "Memory-semantic " SSD's: schijven geschikt voor integratie van CXL om "de voordelen van opslag en DRAM-geheugen te combineren" met nieuwe functies zoals een ingebouwde cache voor de laatste

De OEM kondigde echter geen precieze releasegegevens aan voor deze nieuwe componentendoorbraken als onderdeel van zijn Summit-showcase.

Koop de nieuwe T7 Shield draagbare SSD op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Samsung UFS 4.0, de next-gen opslagmodule voor mobiele apparaten, is officieel in massaproductie
Deirdre O'Donnell, 2022-08- 5 (Update: 2022-08- 5)