Notebookcheck Logo

Hackers halen meer dan 4 miljoen dollar uit duizenden Solana-portemonnees in alweer een wijdverspreide crypto hack

Solana beweert dat zijn protocol en cryptografie niet werden gecompromitteerd tijdens de hack. (afbeelding: Executium/Unsplash)
Solana beweert dat zijn protocol en cryptografie niet werden gecompromitteerd tijdens de hack. (afbeelding: Executium/Unsplash)
Duizenden Solana portemonnees zijn leeggezogen dankzij een wijdverspreide aanval op mobiele portemonnees van Slope. Volgens de eerste onderzoeken is de aanval alleen beperkt tot software wallets, omdat hardware wallets niet zijn gekraakt.

Crypto hacks zijn een dubbeltje in een dozijn tegenwoordig. Deze keer hebben hackers meer dan 9000 Solana wallets leeggehaald. Hoewel de exacte details van het probleem nog onbekend zijn, heeft voorlopig onderzoek door Solana ingenieurs en cyberbeveiligingsexperts gevonden dat de "getroffen adressen op een gegeven moment zijn aangemaakt, geïmporteerd of gebruikt in mobiele portemonnee-applicaties van Slope."

In een officiële verklaring op https://slope-finance.medium.com/slopes-official-statement-regarding-the-breach-b964e70af0d6 waarin de inbreuk op de portemonnee werd besproken, legde Slope uit: "We hebben enkele hypotheses over de aard van de inbreuk, maar er is nog niets zeker", en raadde gebruikers aan een nieuwe portemonnee te creëren met een unieke startzin en hun geld over te maken naar de nieuwe portemonnee

Ottersec, het beveiligingsonderzoeksbureau dat samenwerkt met Solana aan de zaak, onthulde dat er in de afgelopen twee dagen meer dan 4 miljoen dollar is gestolen van de betrokken portemonnees

Volgens de lopende onderzoeken was de hack alleen beperkt tot software wallets. Gebruikers van hardware wallets werden niet getroffen. Solana raadt gebruikers daarom aan om hun tegoeden over te zetten naar een hardware wallet met een nieuwe seed phrase.

Koop SecuX V20 crypto hardware wallet op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Hackers halen meer dan 4 miljoen dollar uit duizenden Solana-portemonnees in alweer een wijdverspreide crypto hack
Fawad Murtaza, 2022-08- 4 (Update: 2022-08- 4)