Notebookcheck Logo

Robinhood is van plan om vóór 2023 een niet-custodiale crypto-portemonnee voor web3 te lanceren

Robinhood is van plan om een "web3" crypto wallet te lanceren. (Bron: Robinhood)
Robinhood is van plan om een "web3" crypto wallet te lanceren. (Bron: Robinhood)
Na de lancering van een custodial crypto wallet in april, heeft Robinhood aangekondigd dat het een non-custodial crypto wallet aan het ontwikkelen is, en noemt het een "web3 wallet waarmee klanten totale controle over hun crypto kunnen hebben." Robinhood zal de beta deze zomer lanceren.

Robinhood, het populaire aandelenhandelsplatform, heeft aangekondigd dat het een niet-custodiale cryptocurrency wallet aan het ontwikkelen is. Het bedrijf heeft al een crypto-portemonnee, maar die is wel custodial. Robinhood zegt dat zijn nieuwe portemonnee een standalone app zal zijn en een eenvoudig en intuïtief ontwerp zal hebben.

Het belangrijkste verschil tussen een custodial en een non-custodial wallet is dat, in het geval van de laatste, de gebruikers alleen de private sleutels van hun crypto-activa houden. Niet-custodiale portefeuilles bieden een betere beveiliging dankzij hun privékarakter. Het is echter een tweesnijdend zwaard.

Waar je bij een custodial wallet je crypto-activa kunt terugkrijgen als je je inloggegevens vergeet, ben je bij een non-custodial wallet voor altijd de toegang tot je crypto-activa kwijt als je je private keys vergeet.

Robinhood's nieuwe portemonnee zal u ook in staat stellen om digitale valuta te verhandelen, waaronder NFT's en Defi protocollen, zonder enige kosten.

Tot slot is het bedrijf van plan om de bèta deze zomer te lanceren, gevolgd door een volledige release voor 2023.

Koop FD 2 TB versleutelde harde schijf op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Robinhood is van plan om vóór 2023 een niet-custodiale crypto-portemonnee voor web3 te lanceren
Fawad Murtaza, 2022-05-20 (Update: 2022-05-20)