Notebookcheck Logo

Porsche kondigt elektrische fietsmotoren aan voor nieuwe modellen

Porsche begint met de productie van elektrische fietsmotoren, accu's en connectiviteitssoftware. (Afbeelding bron: Porsche)
Porsche begint met de productie van elektrische fietsmotoren, accu's en connectiviteitssoftware. (Afbeelding bron: Porsche)
Porsche heeft aangekondigd dat het van plan is om elektrische fietsmotoren, accu's en connectiviteitssoftware te ontwikkelen. Het bedrijf beweert dat de motoren krachtig zullen zijn, met plannen om ze te gebruiken in komende e-bike modellen. Porsche heeft onlangs Fazua, een specialist op het gebied van elektrische aandrijfsystemen, overgenomen en een meerderheidsbelang verworven in Greyp, een ander e-bike merk.

Porsche eBike Performance GmbH heeft aangekondigd dat het elektrische fietsmotoren gaat produceren. Het in Duitsland gevestigde bedrijf heeft ook gezegd dat het accu's zal maken en de nodige software zal bouwen om verbindingen tussen apparaten mogelijk te maken. Porsche suggereert dat de nieuwe motoren bijzonder krachtig zullen zijn, hoewel het deze bewering niet heeft gekwantificeerd. De elektrische aandrijfsystemen van Porsche zullen worden gebruikt om nieuwe e-bikes van het merk aan te drijven, die in de komende drie tot vijf jaar op de markt zullen komen. Er zijn nog geen verdere details over toekomstige modellen bekendgemaakt.

Het bedrijf verklaarde dat het zou doorgaan met de ontwikkeling van Fazua-aandrijfsystemen, nadat het het bedrijf in juni had overgenomen. Het onlangs gelanceerde lichtgewicht Fazua Ride 60 systeem, zoals gebruikt in de Transition Relay e-bikeweegt 4,2 kg (~9,3 lbs) en levert tot 60 Nm koppel. Het aandrijfsysteem bestaat uit een 430 Wh batterij en een 450 W motor. De producten van zowel Fazua als Porsche zullen wereldwijd worden verkocht aan fabrikanten van elektrische fietsen en worden gebruikt voor eigen modellen. Porsche verwierf eind vorig jaar ook een meerderheidsaandeel in Greyp bike, een ander e-bike merk

In de verklaring bevestigde Porsche opnieuw dat het blijft samenwerken met Rotwild aan zijn huidige e-bike modellen. Deze omvatten de Porsche eBike Sport, gelanceerd in maart 2021, aangedreven door een Shimano EP8 Motor, met een topsnelheid van 16 mph (~25 kph) en tot 85 Nm koppel. Een 630 Wh batterij zorgt voor een actieradius tot 160 km (~125 km) en kan in ongeveer 2,5 uur tot 80% worden opgeladen. De eBike Sport is momenteel niet op voorraad, maar kost normaal €9.300 (~US$11.333).

Koop de Lamicall Scooter Telefoonclip op Amazon

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Porsche kondigt elektrische fietsmotoren aan voor nieuwe modellen
Polly Allcock, 2022-08- 4 (Update: 2022-08- 4)