Notebookcheck Logo

Porsche werkt aan een nieuw elektrisch vlaggenschip SUV die luxueuzer zal zijn dan de Porsche Cayenne

De Porsche Cayenne op deze foto kan binnenkort worden voorbijgestreefd door een nieuwe elektrische SUV van de Duitse sportwagenbouwer (Afbeelding: Ivan Kazlouskij)
De Porsche Cayenne op deze foto kan binnenkort worden voorbijgestreefd door een nieuwe elektrische SUV van de Duitse sportwagenbouwer (Afbeelding: Ivan Kazlouskij)
De nieuwe elektrische SUV van de Duitse autofabrikant zal niet noodzakelijk de eerbiedwaardige Porsche Cayenne vervangen, maar hij zal luxueuzer en waarschijnlijk ook duurder zijn dan de huidige top-of-the-line sport utility vehicle.

Volledig elektrische SUV's zijn ongetwijfeld een van de meest gewilde voertuigen in de snel groeiende EV-markt. Terwijl aspirant nieuwkomers zoals het Zweedse bedrijf Polestar ijverig werken aan hun eigen concurrenten voor de succesvolle Porsche Cayenne, heeft de gerenommeerde Duitse autofabrikant nu ook aangekondigd dat het zelf werkt aan een gloednieuwe elektrische SUV.

Deze verklaring verwijst echter niet naar de aankomende elektrische modelvariant van de kleinere Porsche Macan, waarvan het prototype onlangs werd betrapt op een testrit in Oostenrijk voor de zoveelste keer. Volgens een rapport van InsideEVsheeft Porsche CEO Oliver Blume in plaats daarvan bevestigd dat het bedrijf werkt aan een nieuw top-of-the-line elektrisch SUV-model dat binnenkort zijn huidige line-up zal uitbreiden door het high-end luxe segment te bezetten boven de eerder genoemde Porsche Cayenne.

Helaas heeft Porsche op dit moment nog geen verdere informatie vrijgegeven over de nieuwe elektrische SUV, dus de uiteindelijke release datum en technische specificaties zijn nog in de lucht. Blume verklaarde echter dat de auto zal worden geproduceerd in Porsche's fabriek in Leipzig, Duitsland, waar momenteel zowel de Panamera als de Porsche Macan worden geassembleerd. Met zijn nieuwe elektrische SUV wil de autofabrikant voordeel halen uit de relatief hoge winstmarges in het hogere luxesegment. Aangezien de hybride versie van de Porsche Cayenne al een prijskaartje heeft van minstens 86.500 dollar, kan men ervan uitgaan dat de nieuwe elektrische SUV van Porsche waarschijnlijk een stickerprijs zal hebben in de orde van grootte van zes cijfers.

Bestel de Pulsar Plus Level 2 40 Amp Electric Vehicle Smart Charger op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > Porsche werkt aan een nieuw elektrisch vlaggenschip SUV die luxueuzer zal zijn dan de Porsche Cayenne
Enrico Frahn, 2022-07-19 (Update: 2022-07-19)