Notebookcheck Logo

Apple naar verluidt, tapt oud Lamborghini talent voor zijn eigen auto project

Een door Taraborrelli ontworpen conceptauto. (Bron: Lamborghini)
Een door Taraborrelli ontworpen conceptauto. (Bron: Lamborghini)
Of Apple echt op schema ligt om zijn allereerste auto in de komende paar jaar te lanceren of niet, is een veelbesproken onderwerp in de tech-ruimte. Niettemin heeft de OEM naar verluidt een potentieel cruciale aanvulling op zijn groeiende automotive team gemaakt: Luigi Taraborrelli, een ontwerper die 20 jaar bij het iconische merk Lamborghini werkte voordat hij blijkbaar een nieuwe, leidende rol in Cupertino kreeg.

Apple is misschien het best bekend voor zijn meestal mobiele consumententechnologie, maar wordt nu alom getipt om in te breken in de voertuig markt met zijn eerste-gen, waarschijnlijk ultra-high-tech, Car in de komende paar jaar. De in Californië gevestigde reus heeft naar verluidt het nodige personeel voor de verwezenlijking van deze droom overgenomen van bedrijven als Volvo en Waymo tot bedrijven als Porsche en McLaren. Nu heeft het resulterende team naar verluidt een nieuwe voormalige werkgever aan zijn collectieve CV toegevoegd Lamborghini.

Luigi Taraborrelli heeft gediend als een hoofd ingenieur voor de beroemde high-end fabrikant voordat hij naar verluidt een leidinggevende rol bij Apple. Dienovereenkomstig, de nieuwe aanwerving belangrijk kunnen blijken, aangezien Taraborrelli in staat kan zijn de ontwikkeling en werking van belangrijke componenten zoals de ophanging te beïnvloeden, remmenen misschien zelfs het algemene ontwerp van de carrosserie van de eerste-gen Apple Auto.

Anderzijds betekent dit niet noodzakelijk dat de vermeende EV op een Huracán of Aventador zal gaan lijken; er zijn zelfs tekenen dat hij er uiteindelijk op niets lijkt op iets dat momenteel op de markt is, of zelfs als een typische personenwagen. Niettemin, als Bloomberg's bronnen accuraat blijken te zijn, zou het inderdaad de high-end aantrekkingskracht zijn maker is meer dan waarschijnlijk gaan voor.

Koop een lederen auto armsteun / middenconsole cover op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Apple naar verluidt, tapt oud Lamborghini talent voor zijn eigen auto project
Deirdre O'Donnell, 2022-08- 2 (Update: 2022-08- 2)