Notebookcheck Logo

Apple heeft volgens geruchten geëxperimenteerd met drie 27-inch iMac-prototypes op basis van Apple M1 en Apple M1 Max SoC's

Het gerucht gaat dat Apple een prototype heeft gemaakt van verschillende 27-inch iMac-modellen. (Afbeelding bron: Jay Wennington)
Het gerucht gaat dat Apple een prototype heeft gemaakt van verschillende 27-inch iMac-modellen. (Afbeelding bron: Jay Wennington)
Volgens een nieuw rapport heeft Apple gewerkt aan nieuwe 27-inch iMac-modellen. Hoewel het onduidelijk is of een van deze modellen op de markt zal komen, zou Apple drie prototypes met verschillende ontwerpen hebben gemaakt, waaronder een met een M1 Max SoC.

Apple heeft zijn overgang van Intel naar op ARM gebaseerde en eigen chipsets zo goed als voltooid. Met de MacBook Air en MacBook Pro 13heeft het bedrijf zelfs laptops uitgebracht met de tweede generatie Apple -silicium. Apple moet echter nog de 27-inch iMac vervangen, laat staan de Mac Pro. Overigens is het Studio Display voorzien van een A13 Bionic SoC voor functies als Centre Stage, Spatial Audio en 'Hey Siri', waarop mogelijk daadwerkelijk een aangepaste versie van iOS 15 draait.

Volgens MacRumorsen forumlid Amethyst, heeft Apple vorig jaar een prototype gemaakt van drie 27-inch iMac-modellen. Naar verluidt heeft Apple het chassis van de oude Intel-gebaseerde 27-inch iMac genomen en deze voorzien van eenApple M1chipset. Volgens geruchten zou Apple ook een 27-inch iMac prototype hebben gemaakt met de Apple M1maar met het ontwerp van de huidige 24-inch iMac. Naar verluidt heeft Apple vervolgens een derde prototype gemaakt met het ontwerp van het tweede prototype, maar met een Apple M1 Max chipset en een XDR-scherm.

Ter informatie: een XDR-scherm zou de 27-inch iMac een piekhelderheid van 1.600 nits en een contrastverhouding van 1.000.000:1 kunnen geven. MacRumorsbeweert echter dat Apple sinds november 2021 geen nieuwe prototypes meer heeft gemaakt. Het is dus nog maar de vraag of Apple een van deze op de markt zal brengen. Op basis van de tijdlijnen van Amethyst en MacRumorslijkt het erop dat Apple wel eens iets anders in petto zou kunnen hebben. In de tussentijd zal Apple naar verwachting nieuwe MacBook Pro 14- en MacBook Pro 16-machines uitbrengen, maar misschien niet voor begin 2023.

Bron(nen)

Amethist via MacRumors Jay Wennington (Unsplash) - Afbeelding credit

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > Apple heeft volgens geruchten geëxperimenteerd met drie 27-inch iMac-prototypes op basis van Apple M1 en Apple M1 Max SoC's
Alex Alderson, 2022-07-30 (Update: 2022-07-30)