Notebookcheck Logo

Apple iPhone krijgt eindelijk batterijpercentage teller in de statusbalk in iOS 16 Beta 5

Het batterijpercentage is eindelijk teruggekeerd in de statusbalk in iOS met iOS 16 bèta 5. (Afbeelding bron: MacRumors)
Het batterijpercentage is eindelijk teruggekeerd in de statusbalk in iOS met iOS 16 bèta 5. (Afbeelding bron: MacRumors)
Apple heeft zojuist de vijfde bètaversie van iOS 16 vrijgegeven, waarschijnlijk een van de laatste bèta-builds voor de release van de iPhone 14-serie volgende maand. IOS 16, dat in september ook op miljoenen iPhones zal worden gedistribueerd, brengt een van de meest gemiste functies van oudere iPhones terug, voordat Apple overging op ingekeepte displays.

Apple heeft iOS 16 bèta 5 uitgebracht, die slechts enkele weken voor de verwachte releasedatum van de openbare iOS 16-builds en de iPhone 14-serie arriveert. Hoewel Apple geen changelog heeft gedeeld voor zijn nieuwste bèta build, zijn mensen begonnen met het opmerken van een terugkeer van een functie die het bedrijf een paar jaar geleden heeft verwijderd. Specifiek, het is onmogelijk geweest om het resterende batterijpercentage van een iPhone in de statusbalk te tonen sinds de lancering van de iPhone X, die in 2017 debuteerde.

Naar verluidt nam de inkeping van de iPhone X te veel ruimte in beslag om een batterijpercentage naast het batterijpictogram op te nemen, wat waar is gebleven sinds inclusief de iPhone 13-serie van vorig jaar. Het heeft Apple echter vijf jaar gekost om het resterende batterijpercentage te integreren binnen het batterijpictogram, een functie die je kunt activeren in Systeemvoorkeuren. Zoals de verschillende screenshots van MacRumors laten zien, zorgt het inschakelen van deze functie er vervolgens voor dat het batterijpercentage binnen het batterijpictogram op de statusbalk komt te staan voor bijna alle iPhones met een inkeping.

Om onbekende redenen heeft de iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini en iPhone 13 mini missen deze functie. Potentieel maken de lagere schermresoluties van deze smartphones de procenttekst moeilijk leesbaar, hoewel Apple waarschijnlijk nooit zal bevestigen dat dit het geval is. Los daarvan heeft Apple een nieuwe oplaadanimatie toegevoegd die het batterijpercentage naar de zijkant duwt en een bliksemschicht toevoegt. Ter referentie: iOS 16 zal beschikbaar zijn op alle iPhones vanaf de iPhone 8-serie en nieuwer.

(Afbeelding bron: MacRumors)
(Afbeelding bron: MacRumors)
(Afbeelding bron: MacRumors)
(Afbeelding bron: MacRumors)
Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Apple iPhone krijgt eindelijk batterijpercentage teller in de statusbalk in iOS 16 Beta 5
Alex Alderson, 2022-08-10 (Update: 2022-08-10)