Notebookcheck

Xiaomi Mi 10T Pro 5G review: Heeft bijna alles wat een top smartphone definieert

Premium koopje? De Xiaomi Mi 10T Pro toont topprestaties op vele gebieden, maar gebruikt niet uitsluitend high-end componenten, waardoor je hem kunt krijgen voor ongeveer 550 euro (~$671). Toch is hij net zo snel als Xiaomi's Mi 10 Pro vlaggenschip met de Snapdragon 865; deze is gecombineerd met 5G, een 144 Hz display, een 108 MP camera en een 5.000 mAh batterij.
Manuel Masiero, 👁 Daniel Schmidt (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...

Xiaomi's Mi-serie staat aan de top van de smartphone-hiërarchie van de fabrikant met deMi 10 Pro het huidige vlaggenschip is. De Mi 10T smartphones volgen direct achter, onder leiding van onze Mi 10T Pro reviewkandidaat, de opvolger van de Mi 9T Pro.

Wat onderscheidt de Mi 10T Pro van de Mi 10 Pro? De extra "T" in de productnaam klinkt eigenlijk alsof er meer functies zijn. Het betekent echter dat de Mi 10T Pro hier en daar wat compromissen sluit. Een voorbeeld is het display, want er is alleen een IPS-paneel in plaats van een AMOLED-paneel. Hierdoor is de Mi 10T Pro geen high-end smartphone zoals de Mi 10 Pro qua functies, maar concurreert hij toch in de hogere klasse. Hij levert topprestaties met deLeeuwenbekje 865 en voegt andere goodies zoals een 144 Hz verversingsfrequentie en een 5.000 mAh batterij toe aan de apparatuurlijst.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G (Mi 10 Serie)
Processor
Qualcomm Snapdragon 865 8 x 2.4 - 2.8 GHz, Cortex-A77 / A55 (Kryo 585)
Grafische kaart
Geheugen
8192 MB 
, LPDDR5
Beeldscherm
6.67 inch 20:9, 2400 x 1080 pixel 395 PPI, capacitive, IPS, Gorilla Glass 5, FHD , HDR10, MEMC, glimmend: ja, HDR, 144 Hz
Opslag
256 GB UFS 3.1 Flash, 256 GB 
, 235.6 GB beschikbaar
Verbindingen
1 USB 2.0, USB-C Power Delivery (PD), Audio Verbindingen: USB-C, 1 Vingerafdruklezer, NFC, Brightness Sensor, Sensoren: proximity sensor, accelerometer, gyroscope, electronic compass, x-axis linear motor, IR blaster, W-iFi Direct, Wi-Fi Display, Qualcomm TrueWireless Stereo Plus, 2x2 MIMO, Quick Charge 4.0, USB, USB Power Delivery 3.0, Camera2 API Level 3
Netwerkmogelijkheden
802.11 a/b/g/n/ac/ax (a/b/g/n = Wi-Fi 4/ac = Wi-Fi 5/ax = Wi-Fi 6), Bluetooth 5.1, 2G (bands 2/3/5/8), 3G (bands 1/2/4/5/8), 4G (bands 1/2/3/4/5/7/8/20/28/32/38/40/41), 5G (bands 1/3/7/8/20/28/38/41/77/78), head SAR 0.574 W/kg, body SAR 0.996 W/kg, Dual SIM, LTE, 5G, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 9.33 x 165.1 x 76.4
Batterij
5000 mAh Lithium-Polymer
Charging
fast charging / Quickcharge
Besturingssysteem
Android 10
Camera
Primary Camera: 108 MPix 108 MP (Samsung HMX, f/1.7, 1/1.33", OIS, AF), 13 MP ultra wide-angle camera (FOV 123˚, f/2.4), 5 MP macro camera (f/2.4, AF), video recording up to [email protected]
Secondary Camera: 20 MPix 20 MP (f/2.2), video recording up to [email protected]
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: dual speakers, Toetsenbord: virtual, 33-watt power adapter, USB-C cable, SIM eject tool, protective case, user guide, warranty card, MIUI 12, 24 Maanden Garantie, fanless
Gewicht
218 g, Voeding: 88 g
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Possible competitors compared

Evaluatie
Datum
Model
Gewicht
Drive
Formaat
Resolutie
Best Price
87 %
12-2020
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
SD 865, Adreno 650
218 g256 GB UFS 3.1 Flash6.67"2400x1080
89 %
04-2020
Huawei P40 Pro
Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16
209 g256 GB UFS 3.0 Flash6.58"2640x1200
88 %
04-2020
OnePlus 8 Pro
SD 865, Adreno 650
199 g256 GB UFS 3.0 Flash6.78"3168x1440
86 %
07-2020
realme X50 Pro
SD 865, Adreno 650
205 g256 GB UFS 3.0 Flash6.44"2400x1080
88 %
11-2020
Samsung Galaxy S20 FE 5G
SD 865, Adreno 650
190 g128 GB UFS 3.1 Flash6.50"2400x1080
86 %
12-2020
Xiaomi Mi 10T 5G
SD 865, Adreno 650
216 g128 GB UFS 3.1 Flash6.67"2400x1080

Case - Classy mengsel van Gorilla Glass 5 en aluminium

De 6.67-inch Mi 10T Pro weegt 218 gram, wat iets meer is dan veel andere smartphones in deze vormfactor. Dit komt echter door de materiaalmix van glas en metaal, waardoor hij ook vrij hoogwaardig aanvoelt. Het scherm en de achterkant worden beschermd door Gorilla Glass 5 en omsloten door een aluminium frame. Samen resulteert dit in een robuust chassis.

In tegenstelling tot de Mi 10 ProDe display van de Mi 10T Pro is niet gebogen aan de zijkanten en ziet er misschien niet zo elegant uit, maar de versie die de voorkeur geniet is uiteindelijk een kwestie van smaak. In tegenstelling tot de Mi 10 Pro bevindt de vingerafdrukscanner zich niet onder het scherm, maar is deze geïntegreerd in de aan/uit-knop. Dit is te danken aan de displaytechnologie, want de Mi 10T Pro heeft alleen een IPS-scherm in plaats van een AMOLED-paneel zoals de Mi 10 Pro.

Xiaomi biedt de Mi 10T Pro aan in drie kleuren: "Aurora Blue" is opgenomen in ons reviewvoorbeeld en is het meest opvallend, omdat de glanzende oppervlakteafwerking wordt aangevuld met een subtiel pastelkleurverloop van turquoise naar violet. Zoals bij de Mi 10TDe andere kleuren zijn "Cosmic Black" en "Lunar Silver". De Xiaomi-telefoon heeft geen IP-certificering

Size comparison

165.1 mm 76.4 mm 9.33 mm 218 g165.1 mm 76.4 mm 9.3 mm 216 g165.3 mm 74.3 mm 8.5 mm 199 g159.8 mm 74.5 mm 8.4 mm 190 g158.96 mm 74.24 mm 8.9 mm 205 g158.2 mm 72.6 mm 8.95 mm 209 g

Connectiviteit - 8 GB RAM en tot 256 GB opslagruimte in de Xiaomi Mi 10T Pro

De Xiaomi Mi 10T Pro heeft 8 GB LPDDR5 RAM en naar keuze 128 of 256 GB UFS 3.1 opslagruimte. De opslagconfiguratie is het enige grote verschil met deMi 10T naast de camera. Deze laatste biedt slechts 6 GB RAM en maximaal 128 GB interne opslag. De opslag kan niet worden uitgebreid door het ontbreken van een microSD-slot.

De meegeleverde adapter (USB-C naar 3,5 mm aansluiting) is nodig voor het aansluiten van bedrade headsets of luidsprekers op de Xiaomi-telefoon. De fysieke poorten zijn daarom beperkt tot de USB-C-poort, die werkt op USB 2.0-snelheden, en de dual-SIM-slot ernaast.

Net als de Mi 10T is ook de Mi 10T Pro voorzien van een meldings-LED boven het display en een IR-blaster aan de bovenzijde. Dankzij de ondersteuning van DRM Widevine L1 kan de Xiaomi smartphone ook content in HD-kwaliteit streamen.

Links: Geen poorten
Links: Geen poorten
Juist: Volumewipschakelaar, aan/uit-knop/vingerafdrukscanner
Juist: Volumewipschakelaar, aan/uit-knop/vingerafdrukscanner
Bovenkant: Microfoon, IR blaster
Bovenkant: Microfoon, IR blaster
Bodem: SIM-slot, USB-C, microfoon, luidspreker
Bodem: SIM-slot, USB-C, microfoon, luidspreker

Software - Android 10, MIUI 12, bijna geen bloatware

De Mi 10T Pro draait Android 10 en Xiaomi's MIUI gebruikersinterface in de nieuwste versie 12. Aan de andere kant waren de Android beveiligingsupdates niet helemaal up-to-date en stonden ze nog op het niveau van 1 september ten tijde van het testen. Xiaomi werkt zijn huidige smartphones echter meestal elke vier maanden bij, zodat we kunnen verwachten dat er in januari nieuwe beveiligingsupdates beschikbaar zullen zijn.

Ons testexemplaar is de grote versie met 256 GB aan opslagruimte, waarvan iets minder dan 236 GB beschikbaar is. Er kan nog wat ruimte worden vrijgemaakt door de weinige voorgeïnstalleerde apps van derden, zoals Facebook of WPS Office, te verwijderen.

Communicatie en GPS - 5G en snelle Wi-Fi 6

Alle smartphones van Xiaomi's huidige Mi-productfamilie ondersteunen 5G. De Mi 10T Pro biedt ondersteuning voor de 1/3/7/8/20/28/38/41/77 en 78 banden. Degenen die nog geen supersnel mobiel netwerk nodig hebben of die, zoals wij, op een plek wonen waar geen 5G is, zijn net zo goed bediend met Xiaomi's 4G. De ontvangst van het 4G-netwerk is goed, en er zouden geen verbindingsproblemen moeten zijn in andere Europese landen dankzij het brede frequentiebereik (banden 1/2/3/4/5/7/8/20/28/32/38/40/41).

Bluetooth 5.1, NFC en Wi-Fi 6 inclusief 4x4 MIMO zijn beschikbaar voor draadloze verbindingen op korte afstand. De metingen met onze Netgear Nighthawk AX12 referentie-router laten zien dat de Mi 10T Pro snel is bij gebruik van Wi-Fi. Hij verstuurt data met een gemiddelde van 631 Mb/s en ontvangt deze met een gemiddelde van 852 Mb/s. Het zendvermogen is waarschijnlijk beduidend lager omdat Xiaomi alleen MIMO gebruikt voor de ontvangst.

Networking
iperf3 Client (receive) TCP 1 m 4M x10
realme X50 Pro
Adreno 650, SD 865, 256 GB UFS 3.0 Flash
914 (888min - 928max) MBit/s ∼100% +7%
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Adreno 650, SD 865, 256 GB UFS 3.1 Flash
852 (765min - 907max) MBit/s ∼93%
OnePlus 8 Pro
Adreno 650, SD 865, 256 GB UFS 3.0 Flash
831 (745min - 872max) MBit/s ∼91% -2%
Huawei P40 Pro
Mali-G76 MP16, Kirin 990 5G, 256 GB UFS 3.0 Flash
821 (388min - 998max) MBit/s ∼90% -4%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Adreno 650, SD 865, 128 GB UFS 3.1 Flash
798 (409min - 853max) MBit/s ∼87% -6%
Xiaomi Mi 10T 5G
Adreno 650, SD 865, 128 GB UFS 3.1 Flash
701 (556min - 782max) MBit/s ∼77% -18%
Average of class Smartphone
  (5.9 - 1414, n=641)
290 MBit/s ∼32% -66%
iperf3 Client (transmit) TCP 1 m 4M x10
Huawei P40 Pro
Mali-G76 MP16, Kirin 990 5G, 256 GB UFS 3.0 Flash
1544 (797min - 1619max) MBit/s ∼100% +145%
OnePlus 8 Pro
Adreno 650, SD 865, 256 GB UFS 3.0 Flash
876 (767min - 904max) MBit/s ∼57% +39%
realme X50 Pro
Adreno 650, SD 865, 256 GB UFS 3.0 Flash
849 (414min - 930max) MBit/s ∼55% +35%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Adreno 650, SD 865, 128 GB UFS 3.1 Flash
699 (347min - 764max) MBit/s ∼45% +11%
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Adreno 650, SD 865, 256 GB UFS 3.1 Flash
631 (337min - 681max) MBit/s ∼41%
Xiaomi Mi 10T 5G
Adreno 650, SD 865, 128 GB UFS 3.1 Flash
618 (560min - 664max) MBit/s ∼40% -2%
Average of class Smartphone
  (9.4 - 1599, n=641)
276 MBit/s ∼18% -56%
0102030405060708090100110120130140150160170180190200210220230240250260270280290300310320330340350360370380390400410420430440450460470480490500510520530540550560570580590600610620630640650660670680690700710720730740750760770780790800810820830840850860870880890900910Tooltip
; iperf3 Client (receive) TCP 1 m 4M x10; iperf 3.1.3: Ø851 (765-907)
; iperf3 Client (transmit) TCP 1 m 4M x10; iperf 3.1.3: Ø620 (337-681)
GPS-ontvangst binnenshuis
GPS-ontvangst binnenshuis
GPS-ontvangst buitenshuis
GPS-ontvangst buitenshuis

De Mi 10T Pro maakt gebruik van GPS, Glonass, Galileo en BeiDou om de huidige locatie te bepalen. In de test beheert de smartphone dit met een nauwkeurigheid van drie meter, zowel binnen als buiten, en de positionering duurt telkens slechts enkele seconden.

Dit is niet zo heel anders als je onderweg bent, want de GPS is ook nauwkeurig genoeg voor dagelijks gebruik. Op een fietstocht van ongeveer 12 kilometer levert de Mi 10T Pro positiegegevens die bijna net zo nauwkeurig zijn als bij het professionele navigatiesysteem Garmin Edge 500. Het feit dat de tracking van de smartphone af en toe een beetje van de ideale lijn afwijkt, mag in de praktijk geen doorslaggevende rol spelen.

Xiaomi Mi 10T Pro: Overzicht
Xiaomi Mi 10T Pro: Overzicht
Xiaomi Mi 10T Pro: Meer
Xiaomi Mi 10T Pro: Meer
Xiaomi Mi 10T Pro: Draaipunt
Xiaomi Mi 10T Pro: Draaipunt
Garmin Edge 500: Overzicht
Garmin Edge 500: Overzicht
Garmin Edge 500: Meer
Garmin Edge 500: Meer
Garmin Edge 500: Draaipunt
Garmin Edge 500: Draaipunt

Telefoon en gesprekskwaliteit

De Mi 10T Pro ondersteunt Wi-Fi gesprekken en VoLTE, op voorwaarde dat beide ook beschikbaar zijn bij de betreffende netwerkdrager. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kunt u slechts met één ervan verbinding maken met 5G-netwerken. Aan de andere kant zijn 4G-verbindingen ook mogelijk met twee SIM-kaarten tegelijk.

We houden van de gesprekskwaliteit van de Mi 10T Pro. Alle deelnemers aan het gesprek konden elkaar duidelijk en duidelijk horen tijdens de testoproepen. Achtergrondgeluiden worden nog steeds vrij betrouwbaar uitgefilterd, zelfs als de luidsprekerfunctie wordt gebruikt, en stemmen worden goed doorgegeven.

Camera's - 108 MP foto's maar geen optische zoom

108 MP in plaats van 64 MP: Xiaomi's Mi 10T Pro heeft een camera met twee keer de resolutie van de Mi 10T. De sensor is ook anders. In plaats van de Sony IMX682 van zijn broer of zus, wordt de Samsung HMX gebruikt, net als in het Mi 10 Pro. De 1/1.33" sensor werkt met een diafragma van f/1.7 en heeft naast de autofocus ook een optische beeldstabilisator.

In de automatische modus combineert de hoofdcamera vier pixels in één. Als u in de instellingen van de camera overschakelt naar de 108 MP-stand, kunt u ook de volledige fotoresolutie (12.032x9.024 pixels) gebruiken. De Samsung HMX kan video's opnemen in 8K met 30 beelden per seconde en in 4K met 60 beelden per seconde zelfs.

De hoofdcamera maakt zeer goede foto's bij helder omgevingslicht die overtuigen met een hoge kleurnauwkeurigheid en een sterk contrast. De beeldscherpte zou aan de randen nog wat hoger kunnen zijn, maar dat is gewoon muggenzifterij. Verschillende opnamestanden stimuleren je om te experimenteren, waaronder een lange belichting en een kloonfunctie; met deze laatste kun je meerdere foto's van mensen maken en deze vervolgens in één foto plaatsen. Dit werkt ook in de videomodus.

Ook de 20 MP selfie camera doet zijn werk goed: Hij maakt scherpe foto's die worden gekenmerkt door een natuurlijke kleurweergave. Naast verschillende licht- en filtereffecten kan hij ook goede bokeh shots maken in portretmodus.

Foto gemaakt met de selfie-camera
Foto gemaakt met de selfie-camera
Foto gemaakt met de hoofdcamera
Foto gemaakt met de hoofdcamera

Gebruikers die veel foto's maken in het donker of bij weinig licht zijn ook goed gediend met de Mi 10T Pro. Hoewel de fotografische vaardigheden niet helemaal tot de top van de smartphone behoren omdat de foto's bij weinig licht iets te rumoerig en wazig zijn, is het verschil met de Mi 10T met de Sony sensor enorm. De Mi 10T Pro maakt 's nachts veel betere foto's.

De hoofdcamera wordt begeleid door een 13 MP ultra groothoekcamera (f/2.4, FOV tot 123°) en een 5 MP macrocamera met autofocus (f/2.4, FOV 82°). Helaas doet de Mi 10T Pro het zonder optische zoom, wat een echte stap terug is ten opzichte van de Mi 10 Pro en zijn 12 MP telelens. Door de hoge pixelcapaciteit van de hoofdcamera zien de foto's er echter nog steeds behoorlijk uit, zolang je ze maar niet te veel digitale zoom gebruikt.

De twee extra lenzen zijn eerder leuke extra's dan nuttige hulpmiddelen. Foto's die met de ultragroothoekcamera worden gemaakt zien er altijd iets te kleurrijk uit en zijn aan de randen erg wazig. Bij het gebruik van de macrocamera kunnen vaak betere en meestal scherpere foto's worden gemaakt door de smartphone iets verder van het beoogde onderwerp af te houden en dan in te zoomen.

Hoofdcamera
Hoofdcamera
Hoofdcamera
Hoofdcamera
Foto gemaakt met groothoekcamera
Foto gemaakt met groothoekcamera

Beeldvergelijking

Bekijk een scène en navigeer binnen het eerste beeld. Eén klik wijzigt het zoomniveau. Eén klik op het ingezoomde beeld opent het origineel in een nieuw venster. Het eerste beeld toont de verschaalde foto van het testtoestel.

Daylight-Scene 1Daylight-Scene 25x zoomUltra-wide angleLow light-Surroundings
klik om beelden te laden

Onder gecontroleerde lichtomstandigheden kunnen we zien dat de Mi 10T Pro de kleuren op natuurlijke wijze reproduceert. De testkaart is niet meer te scherp onder kunstmatig weinig licht, maar de afzonderlijke elementen zijn nog steeds goed te herkennen

ColorChecker
8.8 ∆E
7.1 ∆E
7.5 ∆E
10 ∆E
5 ∆E
7.1 ∆E
6.9 ∆E
8 ∆E
8.7 ∆E
10.4 ∆E
6 ∆E
8.1 ∆E
8.1 ∆E
9.1 ∆E
6.4 ∆E
11.1 ∆E
8.4 ∆E
9.7 ∆E
13.1 ∆E
8.9 ∆E
7.9 ∆E
13.5 ∆E
12.8 ∆E
12.4 ∆E
ColorChecker Xiaomi Mi 10T Pro 5G: 8.96 ∆E min: 5 - max: 13.46 ∆E
ColorChecker
15.8 ∆E
7 ∆E
11.2 ∆E
16 ∆E
8.8 ∆E
4.5 ∆E
7.4 ∆E
9.1 ∆E
7.7 ∆E
3.2 ∆E
5.9 ∆E
3.3 ∆E
7.4 ∆E
10.3 ∆E
9.7 ∆E
1.1 ∆E
6 ∆E
9.6 ∆E
7.7 ∆E
4.5 ∆E
6 ∆E
8.4 ∆E
5 ∆E
4.2 ∆E
ColorChecker Xiaomi Mi 10T Pro 5G: 7.49 ∆E min: 1.07 - max: 15.98 ∆E

Accessoires en garantie - 33-watt voedingsadapter en beschermhoes in de doos

In de doos wordt de Xiaomi Mi 10T Pro geleverd met een 33-watt voedingsadapter, een USB-C-kabel (Type-A naar Type-C), een SIM-tool, een USB-C-adapter (USB-C naar 3,5 mm audio-aansluiting), een transparante beschermhoes, een snelstartgids en garantie-informatie.

De Mi 10T Pro wordt ondersteund door een garantie van 24 maanden.

Invoerapparaten en bediening - Boterzachte bediening dankzij het 144-Hz paneel

De razendsnelle Snapdragon 865 en de instelbare verversingsfrequentie tot 144 Hz zorgen ervoor dat de Mi 10T Pro zeer soepel kan worden gebruikt. Het is bijna onmogelijk om andere apparaten te vinden waar je soepeler door menu's en websites kunt scrollen, aangezien de meeste concurrenten stoppen bij 120 Hz. De gebruikersauthenticatie via de vingerafdrukscanner werkt ook probleemloos en herkent ons vrijwel direct. Mits het omgevingslicht geschikt is, is het inloggen via gezichtsherkenning ook snel gebeurd

Toetsenbord in staande modus
Toetsenbord in staande modus
Toetsenbord in landschapsmodus
Toetsenbord in landschapsmodus

Beeldscherm - Helder en contrasterend IPS-scherm

Subpixelrooster
Subpixelrooster

Het IPS display van de MI 10T Pro heeft een resolutie van 2400x1080 pixels en verdient met zijn levendige kleurweergave en homogene helderheidsverdeling pluspunten in de test. Het heeft een gemiddelde helderheid van 602 cd/m² met een zuiver witte achtergrond. Als u de meting herhaalt met gelijkmatig verdeelde heldere en donkere gebieden (APL50), kunt u tot 618 cd/m² bereiken. Wanneer de helderheidssensor wordt uitgeschakeld, daalt de maximale lichtsterkte tot 508 cd/m².

PWM flikkeren doet zich wel voor, maar alleen bij een displayhelderheid van 60% en lager. Bovendien is de PWM-frequentie van 2.358 Hz zo hoog dat zelfs gevoelige gebruikers er geen last van mogen hebben.

609
cd/m²
617
cd/m²
582
cd/m²
603
cd/m²
601
cd/m²
570
cd/m²
631
cd/m²
611
cd/m²
592
cd/m²
Helderheidsverdeling
X-Rite i1Pro 2
Maximum: 631 cd/m² Gemiddelde: 601.8 cd/m² Minimum: 1.16 cd/m²
Helderheidsverdeling: 90 %
Helderheid in Batterij-modus: 601 cd/m²
Contrast: 1252:1 (Zwart: 0.48 cd/m²)
ΔE Color 1.4 | 0.6-29.43 Ø5.7
ΔE Greyscale 2.5 | 0.64-98 Ø5.9
97.9% sRGB (Calman 2D)
Gamma: 2.27
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
IPS, 2400x1080, 6.67
Xiaomi Mi 10T 5G
IPS, 2400x1080, 6.67
Huawei P40 Pro
OLED, 2640x1200, 6.58
OnePlus 8 Pro
AMOLED, 3168x1440, 6.78
realme X50 Pro
OLED, 2400x1080, 6.44
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Super AMOLED, 2400x1080, 6.50
Screen
12%
12%
37%
-43%
-5%
Brightness middle
601
614
2%
584
-3%
796
32%
679
13%
714
19%
Brightness
602
593
-1%
576
-4%
779
29%
690
15%
721
20%
Brightness Distribution
90
92
2%
95
6%
94
4%
97
8%
95
6%
Black Level *
0.48
0.48
-0%
Contrast
1252
1279
2%
Colorchecker DeltaE2000 *
1.4
0.9
36%
1.1
21%
0.68
51%
3.2
-129%
1.8
-29%
Colorchecker DeltaE2000 max. *
3.1
2.5
19%
2.3
26%
1.55
50%
6.2
-100%
5.1
-65%
Greyscale DeltaE2000 *
2.5
1.6
36%
1.8
28%
1.1
56%
4.1
-64%
2
20%
Gamma
2.27 97%
2.2 100%
2.16 102%
2.237 98%
2.28 96%
2.16 102%
CCT
6650 98%
6744 96%
6355 102%
6310 103%
6604 98%
6588 99%

* ... kleiner is beter

Screen Flickering / PWM (Pulse-Width Modulation)

Om de schermhelderheid te verlagen schakelen sommige laptops het backlight erg snel aan en uit. Dit gebeurt aan een dergelijk hoge frequentie dat het niet zichtbaar is voor het menselijk oog. Als de frequentie te laag is kunnen personen met gevoelige ogen geïrriteerd geraken, hoofdpijn krijgen en zelfs flickering waarnemen.
Screen flickering / PWM waargenomen 2358 Hz ≤ 60 % helderheid instelling

Het backlight van het scherm flikkert aan 2358 Hz (hoogstwaarschijnlijk met PWM - Pulse-Width Modulation) aan een helderheid van 60 % en lager. Boven deze helderheid zou er geen flickering / PWM mogen optreden.

De frequentie van 2358 Hz is redelijk hoog en de meeste mensen die gevoelig zijn aan flickering zouden dit dus niet mogen waarnemen of geïrriteerde ogen krijgen.

Ter vergelijking: 51 % van alle geteste toestellen maakten geen gebruik van PWM om de schermhelderheid te verlagen. Als het wel werd gebruikt, werd een gemiddelde van 9725 (minimum: 5 - maximum: 142900) Hz waargenomen.

In de laboratoriummetingen bereikt de Mi 10T Pro een contrast van 1.252:1, wat sterk is volgens IPS-standaarden, en een kleurnauwkeurigheid die binnen het ideale bereik ligt met Delta E-afwijkingen die lager zijn dan 3. Om deze exacte kleurweergave te verkrijgen, moet u overschakelen van de vooraf ingestelde "Auto"-weergavemodus naar de "Original Color"-modus

Kleurennauwkeurigheid ("Auto" kleurenschema, P3 doelkleurruimte)
Kleurennauwkeurigheid ("Auto" kleurenschema, P3 doelkleurruimte)
Kleurennauwkeurigheid ("Original Color" kleurenschema, sRGB-doelkleurruimte)
Kleurennauwkeurigheid ("Original Color" kleurenschema, sRGB-doelkleurruimte)
Kleurruimte ("Auto" kleurenschema, P3 doelkleurruimte)
Kleurruimte ("Auto" kleurenschema, P3 doelkleurruimte)
Kleurruimte ("Original Color" kleurenschema, sRGB-doelkleurruimte)
Kleurruimte ("Original Color" kleurenschema, sRGB-doelkleurruimte)
Grijsschalen ("Auto" kleurenschema, P3 doelkleurruimte)
Grijsschalen ("Auto" kleurenschema, P3 doelkleurruimte)
Grijsschalen ("Original Color" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Grijsschalen ("Original Color" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Kleurverzadiging ("Auto" kleurenschema, P3 doelkleurruimte)
Kleurverzadiging ("Auto" kleurenschema, P3 doelkleurruimte)
Kleurverzadiging ("Original Color" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Kleurverzadiging ("Original Color" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)

Responstijd Scherm

De responstijden van het scherm tonen hoe snel het scherm in staat is om van één kleur naar de andere te veranderen. Trage responstijden kunnen aanleiding geven tot 'nabeelden' rond bewegende objecten of het scherm wazig maken (blur). Vooral spelers van snelle 3D-games hebben baat bij een scherm met snelle responstijden.
       Responstijd Zwart naar Wit
30.4 ms ... stijging ↗ en daling ↘ gecombineerd↗ 12.4 ms stijging
↘ 18 ms daling
Het scherm vertoonde trage responstijden in onze tests en is misschien te traag voor games.
Ter vergelijking: alle testtoestellen variëren van 0.8 (minimum) tot 240 (maximum) ms. » 76 % van alle toestellen zijn beter.
Dit betekent dat de gemeten responstijd slechter is dan het gemiddelde (24.4 ms) van alle geteste toestellen.
       Responstijd 50% Grijs naar 80% Grijs
54.4 ms ... stijging ↗ en daling ↘ gecombineerd↗ 26 ms stijging
↘ 28.4 ms daling
Het scherm vertoonde trage responstijden in onze tests en is misschien te traag voor games.
Ter vergelijking: alle testtoestellen variëren van 0.8 (minimum) tot 636 (maximum) ms. » 88 % van alle toestellen zijn beter.
Dit betekent dat de gemeten responstijd slechter is dan het gemiddelde (38.7 ms) van alle geteste toestellen.

De Mi 10T Pro kan zonder problemen buiten worden gebruikt zolang u direct zonlicht op het scherm vermijdt. De kijkhoekstabiliteit is zeer goed. Zelfs vanuit een vlakke kijkhoek wordt de inhoud perfect leesbaar weergegeven

Buitengebruik (adaptieve helderheid)
Buitengebruik (adaptieve helderheid)
Buitengebruik (maximale helderheid)
Buitengebruik (maximale helderheid)
Kijkhoeken
Kijkhoeken

Prestaties - Snapdragon 865 garandeert topprestaties

De high-endLeeuwenbekje 865 SoC voorziet de Mi 10T Pro van veel rekenkracht; in combinatie met de 8 GB LPDDR5 RAM en de snelle UFS 3.1 opslag biedt de SoC een eersteklas systeemprestatie: Niets vertraagt, apps worden in een mum van tijd geladen en de smartphone geeft over het algemeen de indruk nergens over te worden belast. Deze indruk is ook aanwezig bij het surfen op het web: Laadtijden zijn minimaal en websites worden zeer snel weergegeven.

Twee interessante details: In GFXBench beperkt de Xiaomi-telefoon de tarieven op het scherm tot 50 FPS, waarschijnlijk om thermische redenen. En met de Vulkan API zijn de 3DMark-scores behoorlijk beroerd, wat een teken is voor slechte coureurs.

Geekbench 5.3
OpenCL Score 5.3 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
2998 Points ∼95%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
2896 Points ∼92% -3%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
3123 Points ∼99% +4%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (2896 - 3310, n=13)
3153 Points ∼100% +5%
Average of class Smartphone
  (255 - 7400, n=66)
1918 Points ∼61% -36%
Vulkan Score 5.3 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
2667 Points ∼87%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
2634 Points ∼86% -1%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
3017 Points ∼98% +13%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (2634 - 3665, n=13)
3077 Points ∼100% +15%
Average of class Smartphone
  (72 - 6252, n=69)
1678 Points ∼55% -37%
64 Bit Multi-Core Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
3400 Points ∼100%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
3262 Points ∼96% -4%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
3165 Points ∼93% -7%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
3318 Points ∼98% -2%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
3087 Points ∼91% -9%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
3252 Points ∼96% -4%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (2687 - 3449, n=21)
3273 Points ∼96% -4%
Average of class Smartphone
  (248 - 4201, n=170)
1937 Points ∼57% -43%
64 Bit Single-Core Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
910 Points ∼99%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
912 Points ∼100% 0%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
779 Points ∼85% -14%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
909 Points ∼99% 0%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
915 Points ∼100% +1%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
903 Points ∼99% -1%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (764 - 924, n=21)
903 Points ∼99% -1%
Average of class Smartphone
  (63 - 1604, n=170)
560 Points ∼61% -38%
PCMark for Android
Work 2.0 performance score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
10259 Points ∼78%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
10641 Points ∼81% +4%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
11341 Points ∼86% +11%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
11153 Points ∼84% +9%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
13202 Points ∼100% +29%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
11680 Points ∼88% +14%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (9202 - 15299, n=22)
11268 Points ∼85% +10%
Average of class Smartphone
  (82 - 15299, n=567)
6083 Points ∼46% -41%
Work performance score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
12082 Points ∼61%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
11330 Points ∼57% -6%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
14352 Points ∼73% +19%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
13471 Points ∼68% +11%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
19711 Points ∼100% +63%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
13276 Points ∼67% +10%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (10990 - 19989, n=21)
13586 Points ∼69% +12%
Average of class Smartphone
  (1077 - 19989, n=716)
6702 Points ∼34% -45%
3DMark
Wild Life Unlimited Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
3789 Points ∼99%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
3826 Points ∼100% +1%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
3310 Points ∼87% -13%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
3826 Points ∼100% +1%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (3789 - 3826, n=5)
3816 Points ∼100% +1%
Average of class Smartphone
  (205 - 8672, n=32)
3288 Points ∼86% -13%
Wild Life Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
3799 Points ∼99%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
3841 Points ∼100% +1%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
3297 Points ∼86% -13%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
3832 Points ∼100% +1%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (3789 - 3841, n=5)
3817 Points ∼99% 0%
Average of class Smartphone
  (153 - 7275, n=32)
2853 Points ∼74% -25%
2560x1440 Sling Shot Extreme (Vulkan) Unlimited Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
1786 Points ∼44%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
3691 Points ∼91% +107%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
4057 Points ∼100% +127%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
3888 Points ∼96% +118%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
3947 Points ∼97% +121%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
3712 Points ∼91% +108%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (1786 - 4061, n=19)
3414 Points ∼84% +91%
Average of class Smartphone
  (1740 - 4061, n=219)
2636 Points ∼65% +48%
2560x1440 Sling Shot Extreme (Vulkan) Unlimited Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
8288 Points ∼99%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
8358 Points ∼100% +1%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
6360 Points ∼76% -23%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
8279 Points ∼99% 0%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
8263 Points ∼99% 0%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
7618 Points ∼91% -8%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (7618 - 9104, n=19)
8249 Points ∼99% 0%
Average of class Smartphone
  (203 - 11259, n=219)
3011 Points ∼36% -64%
2560x1440 Sling Shot Extreme (Vulkan) Unlimited (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
4582 Points ∼69%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
6525 Points ∼98% +42%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
5648 Points ∼85% +23%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
6618 Points ∼100% +44%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
6644 Points ∼100% +45%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
6174 Points ∼93% +35%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (4582 - 6961, n=20)
6202 Points ∼93% +35%
Average of class Smartphone
  (253 - 6977, n=219)
2656 Points ∼40% -42%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
4957 Points ∼87%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
5028 Points ∼88% +1%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
5728 Points ∼100% +16%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
5506 Points ∼96% +11%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
5523 Points ∼96% +11%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
5176 Points ∼90% +4%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (4957 - 5780, n=20)
5344 Points ∼93% +8%
Average of class Smartphone
  (573 - 5780, n=576)
2290 Points ∼40% -54%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
9342 Points ∼98%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
9551 Points ∼100% +2%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
6771 Points ∼71% -28%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
9379 Points ∼98% 0%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
9567 Points ∼100% +2%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
8633 Points ∼90% -8%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (8633 - 9567, n=20)
9380 Points ∼98% 0%
Average of class Smartphone
  (75 - 12146, n=576)
2288 Points ∼24% -76%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
7807 Points ∼95%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
7960 Points ∼97% +2%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
6508 Points ∼79% -17%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
8111 Points ∼99% +4%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
8204 Points ∼100% +5%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
7517 Points ∼92% -4%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (7517 - 8269, n=21)
8030 Points ∼98% +3%
Average of class Smartphone
  (93 - 9643, n=577)
2113 Points ∼26% -73%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Unlimited Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
5003 Points ∼87%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
4231 Points ∼74% -15%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
5718 Points ∼100% +14%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
5480 Points ∼96% +10%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
5478 Points ∼96% +9%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
5110 Points ∼89% +2%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (3956 - 5765, n=20)
5110 Points ∼89% +2%
Average of class Smartphone
  (375 - 5765, n=607)
2208 Points ∼39% -56%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Unlimited Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
12746 Points ∼98%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
13044 Points ∼100% +2%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
7905 Points ∼61% -38%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
12665 Points ∼97% -1%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
12895 Points ∼99% +1%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
11956 Points ∼92% -6%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (11956 - 13044, n=20)
12723 Points ∼98% 0%
Average of class Smartphone
  (70 - 22052, n=607)
3140 Points ∼24% -75%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Unlimited (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
9483 Points ∼96%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
8917 Points ∼90% -6%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
7286 Points ∼74% -23%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
9807 Points ∼99% +3%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
9910 Points ∼100% +5%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
9213 Points ∼93% -3%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (8499 - 10090, n=20)
9540 Points ∼96% +1%
Average of class Smartphone
  (88 - 11895, n=607)
2578 Points ∼26% -73%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
4729 Points ∼92%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
4695 Points ∼91% -1%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
4971 Points ∼97% +5%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
4987 Points ∼97% +5%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
5068 Points ∼99% +7%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
5144 Points ∼100% +9%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (4582 - 5209, n=20)
4941 Points ∼96% +4%
Average of class Smartphone
  (435 - 5318, n=656)
2165 Points ∼42% -54%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
6500 Points ∼75%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
6511 Points ∼75% 0%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
6465 Points ∼75% -1%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
8106 Points ∼94% +25%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
8345 Points ∼97% +28%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
8629 Points ∼100% +33%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (6500 - 9167, n=20)
8128 Points ∼94% +25%
Average of class Smartphone
  (53 - 11573, n=656)
1906 Points ∼22% -71%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
6001 Points ∼80%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
5996 Points ∼80% 0%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
6060 Points ∼81% +1%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
7117 Points ∼95% +19%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
7293 Points ∼97% +22%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
7500 Points ∼100% +25%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (5996 - 7653, n=21)
7103 Points ∼95% +18%
Average of class Smartphone
  (68 - 9138, n=657)
1809 Points ∼24% -70%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
4722 Points ∼94%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
4604 Points ∼91% -2%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
4975 Points ∼99% +5%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
4928 Points ∼98% +4%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
5034 Points ∼100% +7%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
4841 Points ∼96% +3%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (3965 - 5274, n=20)
4844 Points ∼96% +3%
Average of class Smartphone
  (293 - 5301, n=698)
2038 Points ∼40% -57%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
10599 Points ∼90%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
10665 Points ∼91% +1%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
7499 Points ∼64% -29%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
11371 Points ∼97% +7%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
11533 Points ∼98% +9%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
11632 Points ∼99% +10%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (10599 - 13305, n=20)
11750 Points ∼100% +11%
Average of class Smartphone
  (43 - 16670, n=697)
2545 Points ∼22% -76%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
8303 Points ∼93%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
8251 Points ∼92% -1%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
6739 Points ∼75% -19%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
8811 Points ∼98% +6%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
8947 Points ∼100% +8%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
8868 Points ∼99% +7%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (8215 - 9611, n=20)
8915 Points ∼100% +7%
Average of class Smartphone
  (55 - 11256, n=700)
2173 Points ∼24% -74%
1280x720 offscreen Ice Storm Unlimited Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
39175 Points ∼83%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
33255 Points ∼71% -15%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
46731 Points ∼100% +19%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
32240 Points ∼69% -18%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
33793 Points ∼72% -14%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
46963 Points ∼100% +20%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (17817 - 58293, n=19)
34885 Points ∼74% -11%
Average of class Smartphone
  (735 - 59268, n=842)
15957 Points ∼34% -59%
1280x720 offscreen Ice Storm Unlimited Graphics Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
147594 Points ∼99%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
149074 Points ∼100% +1%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
82652 Points ∼55% -44%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
149017 Points ∼100% +1%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
145603 Points ∼98% -1%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
110875 Points ∼74% -25%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (110875 - 154375, n=19)
145987 Points ∼98% -1%
Average of class Smartphone
  (536 - 224130, n=840)
29153 Points ∼20% -80%
1280x720 offscreen Ice Storm Unlimited Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
91389 Points ∼100%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
84035 Points ∼92% -8%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
70593 Points ∼77% -23%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
82562 Points ∼90% -10%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
83917 Points ∼92% -8%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
85130 Points ∼93% -7%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (56045 - 112989, n=19)
83547 Points ∼91% -9%
Average of class Smartphone
  (662 - 117606, n=840)
22274 Points ∼24% -76%
GFXBench (DX / GLBenchmark) 2.7
1920x1080 T-Rex HD Offscreen C24Z16 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
204 fps ∼98%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
209 fps ∼100% +2%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
152 fps ∼73% -25%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
206 fps ∼99% +1%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
204 fps ∼98% 0%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
207 fps ∼99% +1%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (168 - 209, n=21)
203 fps ∼97% 0%
Average of class Smartphone
  (0.5 - 322, n=834)
48.7 fps ∼23% -76%
T-Rex HD Onscreen C24Z16 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
50 fps ∼42%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
50 fps ∼42% 0%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
60 fps ∼51% +20%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
60 fps ∼51% +20%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
60 fps ∼51% +20%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
118 fps ∼100% +136%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (50 - 138, n=21)
76.9 fps ∼65% +54%
Average of class Smartphone
  (1 - 142, n=843)
32.5 fps ∼28% -35%
GFXBench 3.0
off screen Manhattan Offscreen OGL (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
125 fps ∼99%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
118 fps ∼94% -6%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
118 fps ∼94% -6%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
126 fps ∼100% +1%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
124 fps ∼98% -1%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
119 fps ∼94% -5%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (96 - 130, n=21)
122 fps ∼97% -2%
Average of class Smartphone
  (0.8 - 180, n=739)
28.9 fps ∼23% -77%
on screen Manhattan Onscreen OGL (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
50 fps ∼45%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
50 fps ∼45% 0%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
59 fps ∼53% +18%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
60 fps ∼54% +20%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
60 fps ∼54% +20%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
111 fps ∼100% +122%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (50 - 111, n=21)
72.9 fps ∼66% +46%
Average of class Smartphone
  (1.2 - 117, n=747)
23.8 fps ∼21% -52%
GFXBench 3.1
off screen Manhattan ES 3.1 Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
87 fps ∼98%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
89 fps ∼100% +2%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
75 fps ∼84% -14%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
88 fps ∼99% +1%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
86 fps ∼97% -1%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
84 fps ∼94% -3%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (67 - 90, n=22)
85.1 fps ∼96% -2%
Average of class Smartphone
  (0.87 - 117, n=602)
23.1 fps ∼26% -73%
on screen Manhattan ES 3.1 Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
50 fps ∼60%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
50 fps ∼60% 0%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
52 fps ∼63% +4%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
60 fps ∼72% +20%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
60 fps ∼72% +20%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
83 fps ∼100% +66%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (43 - 83, n=22)
60.8 fps ∼73% +22%
Average of class Smartphone
  (1.2 - 110, n=604)
20.6 fps ∼25% -59%
GFXBench
Aztec Ruins High Tier Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
29 fps ∼91%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
29 fps ∼91% 0%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
23 fps ∼72% -21%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
31 fps ∼97% +7%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
30 fps ∼94% +3%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
32 fps ∼100% +10%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (18 - 32, n=23)
27.7 fps ∼87% -4%
Average of class Smartphone
  (0.61 - 60, n=366)
11.8 fps ∼37% -59%
2560x1440 Aztec Ruins High Tier Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
20 fps ∼99%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
20 fps ∼99% 0%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
19 fps ∼94% -5%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
20 fps ∼99% 0%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
20 fps ∼99% 0%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
20 fps ∼99% 0%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (20 - 21, n=23)
20.2 fps ∼100% +1%
Average of class Smartphone
  (0.21 - 101, n=364)
8.23 fps ∼41% -59%
Aztec Ruins Normal Tier Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
46 fps ∼96%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
46 fps ∼96% 0%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
36 fps ∼75% -22%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
48 fps ∼100% +4%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
46 fps ∼96% 0%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
48 fps ∼100% +4%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (28 - 53, n=23)
43.2 fps ∼90% -6%
Average of class Smartphone
  (1.4 - 60, n=370)
17.6 fps ∼37% -62%
1920x1080 Aztec Ruins Normal Tier Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
53 fps ∼98%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
54 fps ∼100% +2%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
50 fps ∼93% -6%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
54 fps ∼100% +2%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
53 fps ∼98% 0%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
47 fps ∼87% -11%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (27 - 56, n=23)
52 fps ∼96% -2%
Average of class Smartphone
  (0.6 - 257, n=370)
20.1 fps ∼37% -62%
off screen Car Chase Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
51 fps ∼98%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
52 fps ∼100% +2%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
44 fps ∼85% -14%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
51 fps ∼98% 0%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
51 fps ∼98% 0%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
51 fps ∼98% 0%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (39 - 54, n=22)
50.5 fps ∼97% -1%
Average of class Smartphone
  (0.6 - 75, n=527)
15.4 fps ∼30% -70%
on screen Car Chase Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
44 fps ∼92%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
45 fps ∼94% +2%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
31 fps ∼65% -30%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
45 fps ∼94% +2%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
44 fps ∼92% 0%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
48 fps ∼100% +9%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (25 - 48, n=22)
40.5 fps ∼84% -8%
Average of class Smartphone
  (1.1 - 60, n=531)
13.6 fps ∼28% -69%
AnTuTu v8 - Total Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
587816 Points ∼99%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
591390 Points ∼100% +1%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
496966 Points ∼84% -15%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
585231 Points ∼99% 0%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
593933 Points ∼100% +1%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
572485 Points ∼96% -3%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (527301 - 607937, n=22)
578062 Points ∼97% -2%
Average of class Smartphone
  (53335 - 624727, n=152)
325323 Points ∼55% -45%
AImark - Score v2.x (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
107923 Points ∼100%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
107945 Points ∼100% 0%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
73666 Points ∼68% -32%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (107923 - 107945, n=2)
107934 Points ∼100% 0%
Average of class Smartphone
  (4490 - 107945, n=35)
35602 Points ∼33% -67%
BaseMark OS II
Web (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
1533 Points ∼94%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
1413 Points ∼87% -8%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
1629 Points ∼100% +6%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
1496 Points ∼92% -2%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
1576 Points ∼97% +3%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
1604 Points ∼98% +5%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (1276 - 2169, n=21)
1504 Points ∼92% -2%
Average of class Smartphone
  (7 - 2169, n=764)
843 Points ∼52% -45%
Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
11646 Points ∼98%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
11930 Points ∼100% +2%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
10138 Points ∼85% -13%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
11842 Points ∼99% +2%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
11688 Points ∼98% 0%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
11833 Points ∼99% +2%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (11399 - 12073, n=21)
11701 Points ∼98% 0%
Average of class Smartphone
  (18 - 16996, n=764)
2615 Points ∼22% -78%
Memory (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
6680 Points ∼81%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
7389 Points ∼90% +11%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
6038 Points ∼74% -10%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
7240 Points ∼88% +8%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
8204 Points ∼100% +23%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
5304 Points ∼65% -21%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (5304 - 8874, n=21)
7103 Points ∼87% +6%
Average of class Smartphone
  (21 - 8874, n=764)
1976 Points ∼24% -70%
System (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
9616 Points ∼95%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
9440 Points ∼93% -2%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
9782 Points ∼96% +2%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
10058 Points ∼99% +5%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
10147 Points ∼100% +6%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
9458 Points ∼93% -2%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (8421 - 10147, n=21)
9721 Points ∼96% +1%
Average of class Smartphone
  (369 - 14189, n=764)
3587 Points ∼35% -63%
Overall (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 8192
5819 Points ∼94%
Xiaomi Mi 10T 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
5856 Points ∼94% +1%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
5589 Points ∼90% -4%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
5993 Points ∼97% +3%
realme X50 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
6205 Points ∼100% +7%
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 6144
5555 Points ∼90% -5%
Average Qualcomm Snapdragon 865
  (5264 - 6402, n=21)
5885 Points ∼95% +1%
Average of class Smartphone
  (1 - 6402, n=764)
1844 Points ∼30% -68%
Jetstream 2 - Total Score
Xiaomi Mi 10T Pro 5G (Chrome 87.0.4280.101)
71.99 Points ∼100%
Xiaomi Mi 10T 5G (Chrome 87.0.4280.66)
70.107 Points ∼97% -3%
Huawei P40 Pro (Huawei Browser 10.1)
69.956 Points ∼97% -3%
realme X50 Pro (Chrome 83)
69.54 Points ∼97% -3%
Average Qualcomm Snapdragon 865 (45.2 - 77, n=19)
63.5 Points ∼88% -12%
OnePlus 8 Pro (Chrome 80)
63.374 Points ∼88% -12%
Samsung Galaxy S20 FE 5G (Chrome 81.0.4044.138)
45.219 Points ∼63% -37%
Average of class Smartphone (9.13 - 161, n=226)
42.9 Points ∼60% -40%
JetStream 1.1 - Total Score
Xiaomi Mi 10T Pro 5G (Chrome 87.0.4280.101)
118.6 Points ∼100%
Xiaomi Mi 10T 5G (Chrome 87.0.4280.66)
117.29 Points ∼99% -1%
realme X50 Pro (Chrome 83)
116.67 Points ∼98% -2%
Huawei P40 Pro (Huawei Browser 10.1)
116.61 Points ∼98% -2%
OnePlus 8 Pro (Chrome 80)
114.78 Points ∼97% -3%
Average Qualcomm Snapdragon 865 (74.2 - 126, n=19)
111 Points ∼94% -6%
Samsung Galaxy S20 FE 5G (Chrome 81.0.4044.138)
74.18 Points ∼63% -37%
Average of class Smartphone (10 - 375, n=659)
50.4 Points ∼42% -58%
Speedometer 2.0 - Result
Huawei P40 Pro (Huawei Browser 10.1)
71.8 runs/min ∼100% +3%
Xiaomi Mi 10T Pro 5G (Chrome 87.0.4280.101)
69.7 runs/min ∼97%
OnePlus 8 Pro (Chome 80)
67.7 runs/min ∼94% -3%
Xiaomi Mi 10T 5G (Chrome 87.0.4280.66)
67.4 runs/min ∼94% -3%
realme X50 Pro (Chrome 83)
67.3 runs/min ∼94% -3%
Average Qualcomm Snapdragon 865 (30.6 - 74.5, n=18)
63.8 runs/min ∼89% -8%
Average of class Smartphone (6.42 - 196, n=205)
45.2 runs/min ∼63% -35%
Samsung Galaxy S20 FE 5G (Chrome 81.0.4044.138)
42.1 runs/min ∼59% -40%
WebXPRT 3 - ---
Samsung Galaxy S20 FE 5G (Chrome 81.0.4044.138)
127 Points ∼100% +26%
Average Qualcomm Snapdragon 865 (97 - 127, n=21)
106 Points ∼83% +5%
OnePlus 8 Pro (Chrome 80)
104 Points ∼82% +3%
Xiaomi Mi 10T 5G (Chrome 87.0.4280.66)
103 Points ∼81% +2%
realme X50 Pro (Chrome 83)
102 Points ∼80% +1%
Xiaomi Mi 10T Pro 5G (Chrome 87.0.4280.101)
101 Points ∼80%
Average of class Smartphone (19 - 194, n=297)
71.1 Points ∼56% -30%
Huawei P40 Pro
Points ∼0% -100%
Octane V2 - Total Score
Xiaomi Mi 10T 5G (Chrome 87.0.4280.66)
24334 Points ∼100% +3%
realme X50 Pro
23768 Points ∼98% 0%
Xiaomi Mi 10T Pro 5G (Chrome 87.0.4280.101)
23736 Points ∼98%
Huawei P40 Pro (Huawei Browser 10.1)
23690 Points ∼97% 0%
OnePlus 8 Pro (Chrome 80)
23678 Points ∼97% 0%
Average Qualcomm Snapdragon 865 (14606 - 24467, n=21)
22024 Points ∼91% -7%
Samsung Galaxy S20 FE 5G (Chrome 81.0.4044.138)
14606 Points ∼60% -38%
Average of class Smartphone (894 - 58632, n=829)
8416 Points ∼35% -65%
Mozilla Kraken 1.1 - Total Score
Average of class Smartphone (460 - 59466, n=855)
9488 ms * ∼100% -406%
Samsung Galaxy S20 FE 5G (Chrome 81.0.4044.138)
2910.8 ms * ∼31% -55%
Xiaomi Mi 10T 5G (Chrome 87.0.4280.66)
2057.6 ms * ∼22% -10%
Average Qualcomm Snapdragon 865 (1839 - 2911, n=22)
2054 ms * ∼22% -9%
realme X50 Pro (Chrome 83)
1999.7 ms * ∼21% -7%
realme X50 Pro
0 ms * ∼0% +100%
OnePlus 8 Pro (Chrome 80)
1944.7 ms * ∼20% -4%
Huawei P40 Pro (Huawei Browser 10.1)
1913.7 ms * ∼20% -2%
Xiaomi Mi 10T Pro 5G (Chrome 87.0.4280.101)
1876.7 ms * ∼20%

* ... kleiner is beter

Xiaomi Mi 10T Pro 5GXiaomi Mi 10T 5GHuawei P40 ProOnePlus 8 Prorealme X50 ProSamsung Galaxy S20 FE 5GAverage 256 GB UFS 3.1 FlashAverage of class Smartphone
AndroBench 3-5
8%
4%
4%
15%
4%
17%
-76%
Sequential Write 256KB SDCard
68.13 (Nano Memory Card)
68.6 (Toshiba Exceria Pro M501)
61.8 (55.6 - 69.3, n=4)
51.6 (1.7 - 87.1, n=564)
Sequential Read 256KB SDCard
82.32 (Nano Memory Card)
85.85 (Toshiba Exceria Pro M501)
75.8 (65.6 - 85.8, n=4)
69.5 (8.1 - 96.5, n=564)
Random Write 4KB
228.28
211.22
-7%
271.83
19%
197.7
-13%
251.98
10%
218.37
-4%
242 (205 - 285, n=8)
6%
40.2 (0.14 - 319, n=935)
-82%
Random Read 4KB
213.83
231
8%
228.06
7%
208.3
-3%
229.38
7%
228.4
7%
242 (187 - 325, n=8)
13%
63.1 (1.59 - 325, n=935)
-70%
Sequential Write 256KB
670.89
721.66
8%
395.74
-41%
730.4
9%
756.21
13%
676.12
1%
825 (671 - 1321, n=8)
23%
139 (2.99 - 1321, n=935)
-79%
Sequential Read 256KB
1347.89
1635.44
21%
1774.68
32%
1627.3
21%
1756.1
30%
1528.12
13%
1702 (1348 - 2037, n=8)
26%
363 (12.1 - 2037, n=935)
-73%

Spelletjes - De Mi 10T Pro is een speelautomaat

DeSnapdragon 865 met zijn high-endAdreno 650 grafische chip en het 144 Hz display maken van de Mi 10T een speelautomaat. Je kunt eigenlijk altijd verwachten dat spellen soepel lopen, zelfs in hoge details; dat hebben we ook gezien bij ons spelaanbod.

PUBG Mobile draait met een constante 30 FPS in de HD-instelling en het zou nog soepeler zijn verlopen als het spel het had toegelaten - tot 60 FPS is hier mogelijk. De smartphone is ook in Armajet ondergewaardeerd, omdat hij hier zijn maximale verversingsfrequentie van 144 Hz niet kan weergeven, aangezien er binnen de game maximaal 120 FPS kan worden geselecteerd. We hebben de framerates bepaald met onzeGamebench testtool.

Armajet
Armajet
PUBG Mobiel
PUBG Mobiel
0102030405060708090100110120130Tooltip
; Armajet; 1.56.6: Ø116 (59-122)
; PUBG Mobile; 1.1.0: Ø30 (28-31)

Emissies - Mi 10 Pro blijft altijd koel onder belasting

Temperatuur

Hoewel de Mi 10T Pro is uitgerust met een zeer krachtige SoC, blijft hij ook bij langdurige belasting koel. De smartphone warmt op tot maximaal 38,5 °C (~101 °F) in de stresstest en voelt daardoor nooit onaangenaam warm aan.

Bovendien kan hij zijn bedrijfswarmte goed intern afvoeren, omdat de SoC-prestaties niet worden gesmoord zoals de accutests van GFXBench laten zien. Maar smoren kan niet worden uitgesloten, omdat de Xiaomi-telefoon zijn FPS-prestaties in beide GFXBench-tests beperkt tot 50 frames per seconde, wat betekent dat de SoC niet volledig wordt gebruikt.

GFXBench T-Rex batterij test
GFXBench T-Rex batterij test
GFXBench Manhattan-batterijtest
GFXBench Manhattan-batterijtest
3DMark - Wild Life Stress Test Stability
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
Adreno 650, SD 865, 256 GB UFS 3.1 Flash
99.5 % ∼100%
Max. Belasting
 36.1 °C35.7 °C37.7 °C 
 35.2 °C35.7 °C38.5 °C 
 33.6 °C35 °C37 °C 
Maximum: 38.5 °C
Gemiddelde: 36.1 °C
32.5 °C33.7 °C35.3 °C
32 °C34.2 °C33.9 °C
30.7 °C33.7 °C33.9 °C
Maximum: 35.3 °C
Gemiddelde: 33.3 °C
Stroomadapter (max.)  26.3 °C | Kamertemperatuur 21.8 °C | Fluke t3000FC (calibrated) & Voltcraft IR-260
(±) The average temperature for the upper side under maximal load is 36.1 °C / 97 F, compared to the average of 32.9 °C / 91 F for the devices in the class Smartphone.
(+) The maximum temperature on the upper side is 38.5 °C / 101 F, compared to the average of 35.2 °C / 95 F, ranging from 22.4 to 51.7 °C for the class Smartphone.
(+) The bottom heats up to a maximum of 35.3 °C / 96 F, compared to the average of 33.8 °C / 93 F
(+) In idle usage, the average temperature for the upper side is 27.3 °C / 81 F, compared to the device average of 32.9 °C / 91 F.

Luidsprekers

De Mi 10T Pro heeft stereoluidsprekers, waarvan er één naast de USB-C-poort aan de onderzijde en de tweede onder een smalle opening aan de bovenzijde van het scherm staat. De twee luidsprekers produceren een goed doorlaatbaar geluid, maar het is een beetje mager door het gebrek aan bastonen.

U kunt bedrade headsets of koptelefoons aansluiten op de smartphone via de bijgeleverde USB-C-adapter of ze draadloos koppelen via Bluetooth 5.1. Qualcomm True Wireless wordt ondersteund bij het verbinden met Bluetooth.

dB(A) 0102030405060708090Deep BassMiddle BassHigh BassLower RangeMidsHigher MidsLower HighsMid HighsUpper HighsSuper Highs203836.62528.9333123.828.94025.330.8503935.26323.435.98019.335.210016.13812510.543.216015.348.12001546.72509.652.131512.458.540010.163.250011.469.26301170.580014.574.1100010.976.1125013.579160010.880.2200011.481.825001281.5315012.581.340001380.8500013.177.2630013.676.3800013.475.31000013.570.11250013.961.11600014.759.6SPL24.890.8N0.682.8median 13median 70.5Delta1.610.233.542.534.936.824.636.924.736.530.939.723.637.117.736.816.537.114.14312.65012.746.812.15312.460.313.56412.168.312.271.211.673.610.976.712.178.91280.512.382.212.682.512.582.512.881.213.177.213.776.113.776.213.569.414.361.114.760.224.891.30.685.2median 12.6median 71.20.810.2hearing rangehide median Pink NoiseXiaomi Mi 10T Pro 5GXiaomi Mi 10T 5G
Frequency diagram (checkboxes can be checked and unchecked to compare devices)
Xiaomi Mi 10T Pro 5G audio analysis

(+) | speakers can play relatively loud (90.8 dB)
Bass 100 - 315 Hz
(-) | nearly no bass - on average 22.7% lower than median
(±) | linearity of bass is average (7.5% delta to prev. frequency)
Mids 400 - 2000 Hz
(±) | higher mids - on average 5.9% higher than median
(+) | mids are linear (5.1% delta to prev. frequency)
Highs 2 - 16 kHz
(±) | higher highs - on average 7.1% higher than median
(+) | highs are linear (2.9% delta to prev. frequency)
Overall 100 - 16.000 Hz
(±) | linearity of overall sound is average (19.2% difference to median)
Compared to same class
» 12% of all tested devices in this class were better, 8% similar, 80% worse
» The best had a delta of 13%, average was 24%, worst was 65%
Compared to all devices tested
» 39% of all tested devices were better, 7% similar, 53% worse
» The best had a delta of 3%, average was 21%, worst was 65%

Xiaomi Mi 10T 5G audio analysis

(+) | speakers can play relatively loud (91.3 dB)
Bass 100 - 315 Hz
(-) | nearly no bass - on average 22.8% lower than median
(±) | linearity of bass is average (8.5% delta to prev. frequency)
Mids 400 - 2000 Hz
(±) | higher mids - on average 5.8% higher than median
(+) | mids are linear (4.7% delta to prev. frequency)
Highs 2 - 16 kHz
(±) | higher highs - on average 7.2% higher than median
(+) | highs are linear (3.3% delta to prev. frequency)
Overall 100 - 16.000 Hz
(±) | linearity of overall sound is average (18.9% difference to median)
Compared to same class
» 11% of all tested devices in this class were better, 7% similar, 82% worse
» The best had a delta of 13%, average was 24%, worst was 65%
Compared to all devices tested
» 37% of all tested devices were better, 7% similar, 55% worse
» The best had a delta of 3%, average was 21%, worst was 65%

Levensduur van de batterij - Zeer duurzaam, na een uur volledig opgeladen

Energieverbruik

De 33-watt voedingsadapter laadt de Mi 10T Pro in korte tijd op. Het duurt slechts een half uur om de 5.000 mAh batterij van 0 tot 50% in de test te brengen. Volgens de fabrikant zou het na een uur 100% moeten zijn. In onze test duurt het opladen iets langer met 1:16 uur, maar het is nog steeds erg snel. De smartphone ondersteunt het draadloos opladen niet.

Het stroomverbruik van de Mi 10T Pro vertoont geen afwijkingen, maar verbruikt over het algemeen iets meer energie dan vergelijkingsapparaten zoals de Samsung Galaxy S20 FE.

Stroomgebruik
Uit / Standbydarklight 0.02 / 0.33 Watt
Inactiefdarkmidlight 0.7 / 2.27 / 2.34 Watt
Belasting midlight 5.47 / 9.78 Watt
 color bar
Key: min: dark, med: mid, max: light        Metrahit Energy
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
5000 mAh
Xiaomi Mi 10T 5G
5000 mAh
Huawei P40 Pro
4200 mAh
OnePlus 8 Pro
4510 mAh
realme X50 Pro
4200 mAh
Samsung Galaxy S20 FE 5G
4500 mAh
Average Qualcomm Snapdragon 865
 
Average of class Smartphone
 
Power Consumption
9%
24%
-62%
6%
24%
-9%
14%
Idle Minimum *
0.7
0.52
26%
0.92
-31%
2.2
-214%
1
-43%
0.75
-7%
1.134 (0.52 - 2.2, n=20)
-62%
0.89 (0.2 - 3.4, n=926)
-27%
Idle Average *
2.27
2.11
7%
1.41
38%
3.3
-45%
1.77
22%
1.41
38%
2.07 (1.19 - 3.43, n=20)
9%
1.758 (0.6 - 6.2, n=925)
23%
Idle Maximum *
2.34
2.24
4%
1.47
37%
3.7
-58%
1.86
21%
1.44
38%
2.3 (1.23 - 4, n=20)
2%
2.04 (0.74 - 6.6, n=926)
13%
Load Average *
5.47
5.5
-1%
3.35
39%
5.9
-8%
4.23
23%
3.84
30%
5.24 (3.5 - 7.4, n=20)
4%
4.12 (0.8 - 10.8, n=920)
25%
Load Maximum *
9.78
9
8%
6.37
35%
8.3
15%
9.13
7%
7.67
22%
9.73 (7.67 - 12.3, n=20)
1%
6.13 (1.2 - 14.2, n=920)
37%

* ... kleiner is beter

Levensduur van de batterij

De 5.000 mAh batterij van de Mi 10T Pro moet gemakkelijk een hele dag meegaan, zelfs als de smartphone intensief wordt gebruikt. De Xiaomi-telefoon gaat bijna 20 uur mee in onze gesimuleerde web-browsingtest met een displayhelderheid die is ingesteld op 150 cd/m². Tijdens het afspelen van video's duurt het zelfs bijna een hele dag voordat de batterij leeg is

Batterijduur
Inactief (zonder WLAN, minimale helderheid)
51h 18min
NBC WiFi Websurfing Battery Test 1.3
19h 58min
Big Buck Bunny H.264 1080p
23h 29min
Belast (maximale helderheid)
4h 56min
Xiaomi Mi 10T Pro 5G
5000 mAh
Xiaomi Mi 10T 5G
5000 mAh
Huawei P40 Pro
4200 mAh
OnePlus 8 Pro
4510 mAh
realme X50 Pro
4200 mAh
Samsung Galaxy S20 FE 5G
4500 mAh
Batterijduur
0%
-36%
-21%
-37%
-25%
Reader / Idle
3078
3109
1%
1474
-52%
2103
-32%
1507
-51%
2010
-35%
H.264
1409
1448
3%
1137
-19%
1023
-27%
1029
-27%
1232
-13%
WiFi v1.3
1198
1166
-3%
743
-38%
923
-23%
775
-35%
763
-36%
Load
296
292
-1%
198
-33%
296
0%
194
-34%
255
-14%

Pro

+ hoogwaardige afwerking
+ 5G en dubbele SIM
+ VoLTE en VoWiFi
+ fotokwaliteit van de 108 MP-camera
+ helder IPS-scherm
+ 144 Hz en MEMC
+ hoogwaardige SoC
+ blijft koel onder belasting
+ uitstekende levensduur van de batterij
+ zeer korte oplaadtijd

Contra

- geen IP-certificering
- geen microSD-slot
- zwakke groothoekcamera
- geen ROODZAKELIJKSE weergave
- PWM
- geen draadloos opladen

Verdict - Dicht bij een high-end smartphone

In herziening: Xiaomi Mi 10T Pro. Testapparaat geleverd door
In herziening: Xiaomi Mi 10T Pro. Testapparaat geleverd door

De Mi 10T Pro levert op bijna alle gebieden eersteklas prestaties. Hoogtepunten zijn de Snapdragon865 SoC en de 144 Hz verversingssnelheid, die zorgt voor een boterzacht gebruik. Andere voordelen: De zeer duurzame 5.000 mAh accu en de snelle oplaadtijden van iets minder dan een uur. De Mi 10T Pro erft de sensor van zijn 108 MP camera van Xiaomi's Mi 10Pro vlaggenschip

en maakt er zeer goede foto's mee.

De Xiaomi Mi 10T Pro komt dicht in de buurt van Xiaomi's Mi 10 Pro vlaggenschip en is beduidend goedkoper, maar doet ook een aantal compromissen op het gebied van functies.

Het feit dat alleen een IPS-paneel wordt gebruikt in plaats van een AMOLED-scherm kan sommige kopers afschrikken. Het heldere display van de Mi 10T Pro doet echter goed werk, omdat het scherpe contrasten en precieze kleuren laat zien.

Waar zijn er nog meer hoeken afgeknipt naast het scherm? In tegenstelling tot de Mi 10 Pro heeft de Mi 10T Pro geen telelens en dus ook geen optische zoom. Ook ontbreekt het de smartphone aan een IP-certificering en draadloos opladen. We hadden ook graag de mogelijkheid gehad om de opslag uit te breiden via een microSD-kaart, maar zelfs de Mi 10-serie biedt dat niet.

Een goed alternatief voor de Mi 10T Pro is de Mi 10T. Hij is ongeveer 100 euro goedkoper (~$122), heeft iets minder opslagruimte (6 GB RAM en maximaal 128 GB opslagruimte), en gebruikt een 64 MP camera, maar dat is ongeveer het verschil. De Sony sensor in de Mi 10T maakt bij weinig omgevingslicht beduidend slechtere foto's dan de Mi 10T Pro, maar bij daglicht is hij net zo goed.

Prijs en beschikbaarheid

In de 256 GB versie die we hebben getest, is de Xiaomi Mi 10T Pro verkrijgbaar vanaf ongeveer 680 euro (~830 dollar) bij onze geldschieter notebooksbilliger.deBijvoorbeeld. De 128 GB versie kost ongeveer 550 euro (~671 dollar)

Xiaomi Mi 10T Pro 5G - 22-12-2020 v7
Manuel Masiero

Behuizing
85%
Toetsenbord
67 / 75 → 89%
Aanwijsapparaat
94%
Aansluitmogelijkheden
53 / 70 → 76%
Gewicht
88%
Batterij
93%
Beeldscherm
89%
Gaming-performance
61 / 64 → 96%
Applicatie-performance
81 / 86 → 94%
Temperatuur
92%
Luidheid
100%
Audio
75 / 90 → 83%
Camera
73%
Gemiddelde
81%
87%
Smartphone - Gewogen Gemiddelde