Notebookcheck Logo

Xiaomi Civi 2 debuteert met iPhone 14 Pro-achtige pil met dubbele 32 MP selfiecamera's

De Xiaomi Civi 2 zal de pil van de iPhone 14 Pro kopiëren. (Bron: Xiaomi)
De Xiaomi Civi 2 zal de pil van de iPhone 14 Pro kopiëren. (Bron: Xiaomi)
Xiaomi is erop gericht om volgende week zijn volgende smartphone in China te lanceren. Dit toestel, de Xiaomi Civi 2, zal de eer hebben de eerste smartphone te zijn die Apple's gecentreerde pil, zoals te zien op de iPhone 14 Pro modellen, kopieert. Het zal echter kiezen voor twee 32 MP selfie camera's in plaats daarvan.

De Xiaomi Civi 2 staat gepland voor een lancering op 27 september. Vooruitlopend op die datum, Xiaomi plaagt de smartphone en heeft nu het ontwerp bevestigd, waarbij de Civi 2 de eerste smartphone lijkt te zijn die de pilvormige uitsparing van de iPhone 14 Pro kopieert.

De Civi 2 zal debuteren met een pil in plaats van een perforator. Het zal niet het eerste Android toestel zijn met een pil, want de Galaxy S10+ al in 2019 met een dergelijke functie. In tegenstelling tot het vlaggenschip van Samsung, echter, is de pil gecentreerd, inspiratie puttend uit Apple's nieuwe iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.

Xiaomi heeft onlangs bevestigd dat de Redmi K60 zal niet bieden iets vergelijkbaars met Apple's Dynamic Island, en de Civi 2 kan ook worden verwacht om dergelijke op software gebaseerde trucs te vermijden. In plaats daarvan, net als de Galaxy S10+, zal zijn pil gastheer zijn van twee camera's - zij het twee echte camerasensoren in plaats van met één dieptesensor zoals de S10+. In de pil van de Civi 2 zitten twee 32 MP camera's: een met een groothoeklens en de andere met een ultragroothoeklens.

"Front dubbele hoofdcamera, de sterkste in de geschiedenis van Xiaomi," plaatste het bedrijf uren geleden op Weibo. "32 miljoen professionele hoofdcamera, u kunt prachtige foto's maken bij weinig licht, 32 miljoen super groothoek hoofdcamera, grote kijkhoek kan ook kleine details zien. Samenwerken met innovatieve imaging technologie om een nieuwe "Bionic Eyes Atmosphere Portrait." Of iets van die strekking bij het vertalen van Chinees naar Engels.

Xiaomi's Civi serie debuteerde jaren geleden als een op jongeren gerichte line-up gericht op design en cameraprestaties, en dat lijkt door te gaan met de Civi 2. De belangrijkste selfiecamera biedt bijvoorbeeld autofocus. Naast de twee selfie-camera's, zal de aankomende mid-range telefoon sporten een 50 MP IMX766 aan deze achterzijde. Het lijkt erop dat het toestel drie achtercamera's heeft, dus de tweede achtercamera is naar verwachting een ultra-groothoekcamera, met de derde schutter waarschijnlijk een macrolens.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Xiaomi Civi 2 debuteert met iPhone 14 Pro-achtige pil met dubbele 32 MP selfiecamera's
Ricci Rox, 2022-09-22 (Update: 2022-09-22)