Notebookcheck Logo

F4 of X4 GT: Poco mid-range smartphones in vergelijking

Teaser
Poco biedt twee smartphones in het middensegment tussen US$ 350 en 400: de F4 en de X4 GT. Wat hebben de twee smartphones gemeen en wat zijn de verschillen in hardware?

Poco heeft met de modellen F4 en X4 GT twee smartphones in het middensegment. De differentiatie van de naamgeving wordt bemoeilijkt doordat er ook een F4 GT is, die duurder is en nog meer prestaties biedt.

Wat de F4 en de X4 GT gemeen hebben, is de cameraopstelling - althans aan de achterkant. Beide bieden een 64 MPix hoofdcamera die vrij goed presteertin onze reviewde resultaten van de groothoek- en macrolenzen zijn minder indrukwekkend. De foto's zijn bruikbaar, maar de kwaliteit is duidelijk minder dan die van de hoofdlens. Aan de andere kant is er een verschil aan de voorkant. Terwijl de camera in de F4 een resolutie van 20 MPix heeft en leuke selfies schiet - al treden er lensflares op bij tegenlicht - gebruikt de fabrikant in de X4 GT een 16 MPix camera.

De belangrijkste verschillen tussen de toestellen zijn het scherm en de geïnstalleerde SoC. Het 6,67-inch display van de F4 is iets groter dan het 6,6-inch paneel van de X4 GT, maar het is vooral de geïnstalleerde technologie die het verschil maakt. De F4 is uitgerust met een OLED-scherm dat dankzij het ontwerp schittert met perfecte zwartniveaus. Het scherm maakt ook indruk met een behoorlijk helderheidsniveau van 1274 cd/m²tijdens het testen, terwijl de verversingssnelheid een maximum van 120 Hz bereikt. De X4 GT levert zelfs 144 Hz, maar maakt technisch gezien gebruik van een LC-scherm. Poco specificeert hier een maximale helderheid van 500 nits.

De F4 wordt aangedreven door een Snapdragon 870 met een Adreno 650grafische eenheid. Hoewel de SoC niet gloednieuw is, zorgt hij toch voor sterke prestaties in de smartphone. Zelfs huidige games kunnen op hoge instellingen worden gespeeld. De X4 GT, aan de andere kant, vertrouwt op de kracht van de MediaTek Dimensity 8100in combinatie met een Mali-G610 MC6 GPU. Beide worden geleverd met UFS 3.1 opslag, een capaciteit van 128 of 256 GB, afhankelijk van de versie. De F4 heeft 6 GB RAM in de kleine versie, terwijl de X4 GT in beide versies 8 GB heeft.

Bron(nen)

Beoordeling van de Poco F4

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > F4 of X4 GT: Poco mid-range smartphones in vergelijking
Benedikt Winkel, 2022-09-26 (Update: 2022-09-26)