Notebookcheck Logo

Tesla CCS-adapter landt voor US$250 om sommige eigenaars te laten opladen bij Electrify America en EVgo

De CCS-adapter landt eindelijk in de VS (afbeelding: Tesla)
De CCS-adapter landt eindelijk in de VS (afbeelding: Tesla)
Na een verblijf van twee jaar in Korea heeft Tesla's CCS-adapterstekker eindelijk Amerikaanse bodem bereikt en Tesla verkoopt hem voor 250 dollar aan kopers die ervoor in aanmerking komen. Die bestaan uit 'de meeste nieuwere Tesla-voertuigen' die na oktober 2020 zijn gebouwd.

Bezitters van Tesla-voertuigen in de VS zullen eindelijk hun auto's kunnen opladen op de Electrify America, EVgo en andere openbare oplaadnetwerken die niet zijn Supercharger-stations in hun rooster hebben. Tesla heeft nu zijn Common Charging Standard (CCS) adapterplug uitgebracht in de VS, twee jaar nadat het in Zuid-Korea in de verkoop ging, en degenen met voertuigen die na oktober 2020 zijn gemaakt, kunnen het kopen in zijn webwinkel.

De Tesla CCS Combo 1 adapter prijs is US$250 en hij kan tot 250kW output aan, mocht de snellader tegen u die kunnen leveren. Om de CCS-adapter te kunnen kopen, moet u in uw account (Controls > Software > Additional Vehicle Information) controleren of uw voertuig compatibel is, anders verkoopt Tesla hem niet aan u

"Voorsommige voertuigen kan een retrofit nodig zijn om het gebruik van de CCS Combo 1 Adapter mogelijk te maken", kopt het en het lijkt erop dat dat auto's zijn die vóór oktober 2020 zijn gefabriceerd, met een laad-ECU die moet worden bijgewerkt.

Voor oudere auto's zal de retrofit beschikbaar zijn in "begin 2023", belooft Tesla. Het is niet duidelijk waarom Tesla uiteindelijk heeft besloten om de CCS-adapter in de VS te lanceren, maar de recente subsidiepush van de overheid en compatibiliteitseisen voor EV-laadinfrastructuur vereisten kunnen er iets mee te maken hebben.

Tesla heeft de federale overheid ook beloofd zijn Supercharger-netwerk open te stellen voor andere voertuigen om te kunnen profiteren van de vrijgevigheid van de belastingbetaler. Om dit te doen, kan het gewoon zijn stations uitrusten met CCS-adapters en ze Magic Docks noemen, zo blijkt uit uitgelekte schema's. In de tussentijd zorgt het echter eerst voor de behoeften van zijn klanten door eindelijk zijn CCS-adapter in de VS vrij te geven.

Krijg de Lectron - Tesla naar J1772 Adapter op Amazon

De $250 Tesla CCS-adapter
De $250 Tesla CCS-adapter
De $250 Tesla CCS-adapter
De $250 Tesla CCS-adapter

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Tesla CCS-adapter landt voor US$250 om sommige eigenaars te laten opladen bij Electrify America en EVgo
Daniel Zlatev, 2022-09-22 (Update: 2022-09-22)