Notebookcheck Logo

Tesla eigenaar had zijn controle-arm breken tijdens het rijden net als Meyle outs een aftermarket oplossing voor zwakke OEM-kogelgewrichten

Er is nu een aftermarket oplossing voor de piepende ophanging van Tesla's (afbeelding: Meyle/YouTube)
Er is nu een aftermarket oplossing voor de piepende ophanging van Tesla's (afbeelding: Meyle/YouTube)
De Duitse ingenieurs van Meyle hebben ontdekt wat er mis is met Tesla's piepende Model 3 en Model Y ophanging en kwamen met een oplossing. Het blijkt dat het kogelgewricht van Tesla's controlearm niet voldoende bescherming tegen waterschade heeft, wat resulteert in geluiden en breuk.

Tesla's lawaaierige en zwakke ophangingsonderdelen - met name de kogelgewrichten - zijn al geruime tijd een ergernis van Model 3- en Model Y-eigenaars. Zij hebben geklaagd over piepende of rammelende geluiden van de ophanging, en over gevallen van gebroken kogelgewrichten tijdens het rijden op hoge snelheden, zonder resultaat en zonder reactie van Tesla.

Een Model S eigenaar, bijvoorbeeld, vroeg net om advies in een Reddit threadomdat de oorspronkelijke controlearm van Tesla brak terwijl hij reed en het servicecentrum van Tesla weigerde hem te repareren. De vertegenwoordigers zeiden dat hij hoogstwaarschijnlijk een ongeluk had gehad, dus kon hij zich beter tot de verzekeraar wenden voor hulp

Het was echter niet de controlearm maar het kogelgewricht dat uit elkaar viel, en de Duitse aftermarket auto-onderdelengigant Meyle legt precies uit wat er aan de hand is met Tesla's ophangingscomponenten.

Uit het onderzoek van Meyle bleek dat de problemen met de draagarm van Tesla te wijten zijn aan het feit dat het kogelgewricht niet voldoende beschermd is tegen corrosie. Dit kan leiden tot ongewenste geluiden en ongelukken, gezien het gewicht van de elektrische auto's en hun krachtige koppel:

Na talrijke evaluaties heeft het ontwikkelingsteam vastgesteld dat de Tesla Model 3 en Model Y controlearm niet voldoende vochtbescherming heeft. Door de constructie van de bedieningsarm kan water veel gemakkelijker de verbinding binnendringen. In combinatie met de positie van de bedieningsarm in het waterafvoerkanaal van de voorruit kan dan een aanzienlijke hoeveelheid water binnendringen, met corrosie van de verbinding tot gevolg... De bussen zijn eveneens onderhevig aan zeer hoge slijtage door deze spanning. Dit alles leidt tot het ongewenste, irritante piepende geluid, beschadigt het kogelgewricht en kan mogelijk leiden tot verlies van rijprecisie.

Daarom hebben de ingenieurs van Meyle een aftermarket oplossing ontwikkeld door extra waterdichtheid en modulaire verbeteringen aan te brengen in de OEM controle-armen en bussen van Tesla:

  • Robuuste constructie van het draaglichaam van hoogvast, gesmeed aluminium.
  • FEM-geoptimaliseerd ontwerp voor hoge veiligheidsreserves en een laag eigengewicht
  • Nieuw strakker kogelgewrichtontwerp zonder groeven in het bovenste gedeelte dat water afvoert.
  • Grotere kogelkopdiameter voor minder oppervlaktedruk en spanningsabsorptie.
  • Aangepaste Tesla Model 3 en Model Y bussen met een langere levensduur.

Helaas kunt u de aftermarket MEYLE HD-controlearm voor de Tesla Model 3 en Model Y nog niet kopen, omdat deze ergens tegen juli 2023 zal worden uitgebracht. Tot die tijd zouden Tesla-eigenaren ten minste weten waarom hun ophanging onaangename geluiden maakt en zich ervan bewust zijn dat er een levensvatbare oplossing hun kant op komt.

Koop de Tesla Motors 24' Cable Wall Connector op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Tesla eigenaar had zijn controle-arm breken tijdens het rijden net als Meyle outs een aftermarket oplossing voor zwakke OEM-kogelgewrichten
Daniel Zlatev, 2022-09-21 (Update: 2022-09-21)