Notebookcheck Logo

Xiaomi Auto Technology patenteert een eigen EV-oplaadsysteem

Lei Jun plaagt een eerste generatie Xiaomi EV. (Bron: Xiaomi)
Lei Jun plaagt een eerste generatie Xiaomi EV. (Bron: Xiaomi)
Xiaomi heeft beweerd dat het tegen 2024 zijn eerste elektrische auto op de markt kan hebben. Een van zijn laatste patenten wijst op de laatste stap om dit doel te bereiken. De speciale EV-divisie van de OEM heeft uitgevonden wat zijn antwoord zou kunnen zijn op systemen zoals Tesla's Supercharger-faciliteiten.

Lei Jun lijkt er nog steeds op dat hij zijn bedrijf Xiaomi een EV fabrikant voordat zijn ambtstermijn als CEO ten einde loopt. De grote wereldwijde elektronica bedrijf heeft meer wegversperringen op zijn weg naar deze grens gevonden dan het misschien had verwacht; maar met zijn eigen nieuwe IP voor opladen is het nu misschien dichter dan ooit bij een belangrijke mijlpaal.

Xiaomi Auto Technology heeft nu zijn patent voor wat het een "oplaadapparaat" noemt.. apparaat, methode, apparaat, voertuigelektronisch apparaat en opslag goedgekeurd door de Chinese CNIPA. De documentatie, nu ook geplaatst door het World Intellectual Property Office (WIPO), stelt de technologie dus voor als wat een end-to-end oplaadsysteem zou kunnen zijn systeemdat ook kan worden geïntegreerd in een thuis of bedrijfsnet op een"smart " of automatisch basis.

Daarom zou apparatuur gebaseerd op dit IP Xiaomi (al geen onbekende in geavanceerde laadtechniek) veel dichter bij de massaproductie van een eerste generatie EV. Maar dan nog, potentiële klanten zouden zo'n schijnbaar gebrek aan compatibiliteit met meer universele autoladers een nadeel vinden in hun volgende voertuig.

Koop een Xiaomi 11T 5G op Amazon

Enkele illustraties uit het nieuwste EV-patent van Xiaomi. (Bron: CNIPA via MySmartPrice)
Enkele illustraties uit het nieuwste EV-patent van Xiaomi. (Bron: CNIPA via MySmartPrice)
Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Xiaomi Auto Technology patenteert een eigen EV-oplaadsysteem
Deirdre O'Donnell, 2022-09-26 (Update: 2022-09-26)