Notebookcheck Logo

Xiaomi aapt Apple niet na met 'Dynamic Island' op de Redmi K60-serie

Ontwikkelaars van derden hebben al geprobeerd Dynamic Island-meldingsbellen naar Xiaomi-smartphones te brengen. (Afbeeldingsbron: @vvaiibhav)
Ontwikkelaars van derden hebben al geprobeerd Dynamic Island-meldingsbellen naar Xiaomi-smartphones te brengen. (Afbeeldingsbron: @vvaiibhav)
In tegenstelling tot de berichten heeft Xiaomi niet bevestigd dat de Redmi K60-serie een Dynamic Island-achtig meldingssysteem krijgt. Hoewel Xiaomi beweert de zaak te hebben overwogen, zal het niet doorgaan met het kopiëren van Apple's nieuwe gebruik van de ruimte bezet door de grote pil punch-hole op de iPhone 14 Pro-serie.

Apple was misschien te laat met het invoeren van displays met perforaties, maar het gebruik van deze dode ruimte heeft waarschijnlijk meer aandacht getrokken dan het gebruik van inkepingen op zijn Pro-modellen. Het is zo populair dat externe ontwikkelaars hebben geprobeerd Dynamic Island-achtige meldingen naar andere toestellen met perforaties te brengen, zoals hierboven te zien is. Ten onrechte is gesuggereerd dat Xiaomi deze UI-elementen zou integreren in MIUI, te beginnen met de Redmi K60-serie.

Schijnbaar is de bewering begonnen omdat Lu Weibing, een Senior VP bij Xiaomi, aan Weibo fans vroeg of ze 'echt een Smart (Dynamic) Island nodig zouden hebben'. Hieruit werd geïnterpreteerd dat Xiaomi in dit opzicht Apple zou kopiëren, vermoedelijk in MIUI 14. Zoals Kacper Skrzypek opmerktlijkt het tegenovergestelde het geval te zijn. Het idee om een vorm van Dynamic Island in MIUI op te nemen werd geopperd door een MIUI-communitylid, waarvoor bijna 10.000 respondenten waren.

Terwijl Weibing suggesties dat Xiaomi Dynamic Island-achtige meldingen zou kunnen gebruiken niet afsloot, is de reactie van MIUI-ontwikkelaars duidelijker:

Na de evaluatie van de betrokken studenten, zal ik het voorlopig niet doen. Bedankt voor de feedback van Mi Fan vrienden.

Tot nu toe is MIUI 14 alleen gespot in een gelekte hands-on afbeelding van de Xiaomi 13 Pro. Mogelijk zal Xiaomi de OS-update naast de Xiaomi 13-serie presenteren, waarbij de aankomende Xiaomi 12T en Xiaomi 12T Pro in plaats daarvan op MIUI 13 vertrouwen. U kunt meer lezen over de Xiaomi 13 Pro in onze bijbehorend artikel.

Koop de Xiaomi Redmi Note 11 4G op Amazon

Bron(nen)

MIUI & Lu Weibing via @kacskrz & GSMArena, @vvaiibhav - Afbeeldingen

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > Xiaomi aapt Apple niet na met 'Dynamic Island' op de Redmi K60-serie
Alex Alderson, 2022-09-21 (Update: 2022-09-21)