Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy xCover7 wordt gelanceerd met Android 14 en dezelfde MediaTek Dimensity-chipset als Galaxy A15 5G

De Galaxy xCover7 heeft een eenvoudiger ontwerp dan zijn voorganger, de Galaxy xCover6 Pro. (Afbeeldingsbron: @MysteryLupin)
De Galaxy xCover7 heeft een eenvoudiger ontwerp dan zijn voorganger, de Galaxy xCover6 Pro. (Afbeeldingsbron: @MysteryLupin)
Geekbench heeft verschillende specificaties geschetst voor de Galaxy xCover7, de volgende robuuste smartphone van Samsung. Verrassend genoeg zal de Galaxy xCover7 een minder krachtige chipset hebben dan de uitgaande Galaxy xCover6 Pro, die hij zal delen met de aankomende Galaxy A15 5G.

De volgende robuuste smartphone van Samsung is nu op Geekbench verschenen, minder dan een week nadat officiële renders online lekten. Ongebruikelijk genoeg verwijst Geekbench naar het aankomende toestel met de model- en productnamen. In dit geval is de eerstgenoemde SM-G556B, een modelnummer dat overeenkomt met Samsung's nomenclatuur voor recente Galaxy xCover-apparaten, zoals de Galaxy xCover6 Pro (SM-G736) Galaxy xCover5 (SM-G525) en Galaxy xCover Pro (SM-G715).

Daarnaast vermeldt Geekbench dat SM-G556B betrekking heeft op de 'xcover7', zij het als moederbord van het toestel. De duidelijke beslissing van Samsung om een MediaTek Dimensity 6100 Plus chipset op te nemen, die veel functies deelt met de oudere Dimensity 810. Overigens betekent dit ook dat de Galaxy xCover7 op dezelfde chipset zal vertrouwen als de Galaxy A15 5G en niet de Galaxy A55 zoals zoals eerdere geruchten suggereerden.

De Galaxy xCover7 presteert dan ook slecht in Geekbench 6, met een score van slechts 663 in de single-core benchmark en 1.867 in het multi-core equivalent. Bovendien onthult Geekbench dat Samsung de Galaxy xCover7 heeft uitgerust met 6 GB RAM, wat overeenkomt met zijn voorganger. Het is geen verrassing dat Samsung zijn volgende robuuste smartphone ook heeft ontwikkeld met Android 14, waarschijnlijk gebaseerd op One UI 6. Het valt nog te bezien wanneer Samsung deGalaxy xCover6 Prodie momenteel voor US$422 op Amazon wordt verkocht, als vernieuwde handset.

(Afbeeldingsbron: Geekbench)
(Afbeeldingsbron: Geekbench)
(Afbeeldingsbron: Geekbench)
(Afbeeldingsbron: Geekbench)

Bron(nen)

Geekbench via GSMArena, @MysteryLupin - Afbeeldings krediet

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Samsung Galaxy xCover7 wordt gelanceerd met Android 14 en dezelfde MediaTek Dimensity-chipset als Galaxy A15 5G
Alex Alderson, 2023-11-19 (Update: 2023-11-19)