Notebookcheck

RAVPOWER 120W 4-poorts Desktop USB Oplaadstation, hands-on en review

Het nieuwe oplaadstation.
Het nieuwe oplaadstation.
RAVPOWER heeft zijn reeks van hoge-wattage laders uitgebreid met een nieuwe 120 watt (W) variant. Met deze opgewaardeerde specificaties kan vrijwel alles met een USB type-C poort, inclusief sommige laptops, via 2 van de 4 poorten van stroom worden voorzien. Zullen de nominale specificaties ook in de praktijk werken?
Deirdre O'Donnell (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇨🇳 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Het nieuwe RAVPOWER 120W 4-poorts Desktop USB Laadstation is een upgrade van zijn 65W tegenhanger. In tegenstelling tot dat accessoire is het echter geschikt voor maximaal 100W USB Power Delivery via een van de type-C poorten. Daarom kan het fungeren als een power brick vervanging voor een groeiend aantal ultrabooksmet het potentiële voordeel van extra poorten voor maximaal 3 extra apparaten.

Unboxing and First Impressions

Op het eerste gezicht lijkt de 120W 4-poorts desktoplader (of RP-PC146) qua uiterlijk en ontwerp sterk op zijn 65W broer, zij het misschien een beetje slanker en high-end. Hij heeft dezelfde 2x2 poortconfiguratie met groen LED-indicatielampje erboven, zowel aan de boven- als onderkant van zijn baksteenachtige hoofdbehuizing.

Dit deel van het apparaat is kleiner en korter dan de power brick voor mijn Razer Blade Stealthhoewel het qua grootte dichter bij die van sommige nieuwere laptops. Het wordt, net als de 65W variant, aangesloten via een 2-pins poort voor een 100-240V, 50/60Hz, 2.5A DC snoer. Ik ontdekte dat de lader niet werkte met het bijgeleverde snoer; het was maar goed dat ik een ander snoer had. Hopelijk is er geen risico dat dit gebeurt met normale verkoopeenheden.

De nieuwe 120W lader vergeleken met een 100W ultrabook's power brick...
De nieuwe 120W lader vergeleken met een 100W ultrabook's power brick...
...en met zijn 65W broertje.
...en met zijn 65W broertje.

Charging Test

Toen hij eenmaal operationeel was, ontdekte ik dat hij inderdaad zonder problemen mijn Blade Stealth op zijn topsnelheid van stroom voorzag. De laptop produceerde alleen het gevreesde "Meer vermogen nodig"als er iets anders op de tweede USB type-C poort wordt aangesloten, omdat hun maximale vermogen daalt tot 60W wanneer ze gelijktijdig in gebruik zijn.

Het 120W 4-poorts Desktop USB Laadstation heeft ook 2 type-A poorten, die weer zijn uitgerust met RAVPOWER's iSmart technologie om op ideale wijze te beschermen tegen overladen. Daarom worden accessoires zoals oortelefoons en telefoons opgeladen tegen hun normale snelheid, en niet meer.

Bij het opladen van recente vlaggenschiptelefoons veranderde het verhaal echter enigszins. Hij kon alleen mijn Samsung Galaxy Note 10+ bij ~14W, wat, hoewel verantwoord als "Snel opladen" binnen One UI 3.1maar nog steeds minder is dan andere snelheden die beschikbaar zijn voor de telefoon, en resulteerde in een veel langere oplaadtijd dan met sommige andere accessoires. Het deed dit met behulp van ofwel zijn eigen USB type-C kabel of een alternatief van derden

Anderzijds was het geen probleem om die snelheid te handhaven, ongeacht het aantal andere apparaten dat de lader tegelijkertijd gebruikte.

Ondanks al deze functionaliteit heeft de lader echter één potentieel nadeel. De temperaturen lopen op tot duidelijk hoge niveaus: ongeveer net zo heet als de voedingssteen van de Blade Stealthzelf kan worden, met hot-spots van iets meer dan 51⁰C. Dit wordt duidelijk wanneer de lader zelfs maar een uur lang op zijn maximale snelheid werkt, zij het bij hoge belasting met alle 4 de poorten in gebruik.

Bij omgevingstemperaturen van ongeveer 20°C is dit misschien niet zo'n groot probleem, maar in warmere klimaten of op plaatsen met een risico op hittegolven kan het een groter probleem worden.

Conclusion

Het RAVPOWER 120W 4-poorts Desktop USB Oplaadstation lijkt zijn doel te bereiken: het consolideren van de behoeften van apparaten met een hoog vermogen met die van maximaal 3 andere in een enkel pakket. Zijn compacte aard betekent dat ik het zou kunnen meenemen op een reis, zeg, de intercity variëteit (ervan uitgaande dat er stopcontacten zouden zijn en dat een dergelijk vooruitzicht binnenkort weer een ding zal zijn) in plaats van een powerbank.

Aan de andere kant is zijn potentieel voor hitte een probleem, wat betekent dat het na gebruik echt toegang tot ventilatie zou moeten hebben. Bovendien kan ik alleen maar hopen dat hij op de lange termijn functioneel blijft. Voor wie het met mij wil uitvinden, de nieuwe desktoplader is momenteel voor US$99,99 op ravpower.com

Disclaimer: De auteur van deze review heeft de 120W desktop charger gratis vanRAVPOWER ontvangen om te testen.

Deirdre O'Donnell
Editor of the original article: Deirdre O'Donnell - Senior Tech Writer - 4252 articles published on Notebookcheck since 2018
contact me via: LinkedIn
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 194656 articles published on Notebookcheck since 2017
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > RAVPOWER 120W 4-poorts Desktop USB Oplaadstation, hands-on en review
Deirdre O'Donnell, 2021-08-31 (Update: 2021-08-31)