Notebookcheck

RAVPower PD Pioneer 40W 2-poorts snellader, hands-on evaluatie

De nieuwe dual-port lader. (Bron: Notebookcheck)
De nieuwe dual-port lader. (Bron: Notebookcheck)
De RAVPower PC152 is een van de nieuwste in een lange reeks van derde partij wandladers gericht op de standaard power brick-less iPhone 12 gebruiker markt. Het is een 40-watt (W) adapter, zij het een die tot 30W kan leveren via een van de twee USB type C poorten. Hoe verhoudt hij zich tot andere soortgelijke producten op dit gebied?
Deirdre O'Donnell (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇫🇷 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

RAVPower heeft een aantal snelle voedingsaccessoires uitgebracht voor USB type C-compatibele mobiele apparaten - of zelfs laptops, in sommige gevallen. De 40W 2-poorts snellader is de nieuwste in deze lijn, en het is de markt gebracht als in staat om de hoogste snelheid beschikbaar voor nieuwe Apple apparaten, zoals de nieuwe iPad Pro of iPhone 12-serie apparaten. Het zou zelfs kunnen doen voor twee van deze tegelijkertijd, omdat het is beoordeeld om te leveren tot 20W van een van beide van de twee USB type C-poorten tegelijk.

De nieuwe power brick ondersteunt ook Qualcomm QuickCharge 3.0 en USB PowerDelivery 3.0, waardoor hij geschikt zou moeten zijn voor min of meer actuele Android -apparaten, maar ook voor andere gadgets zoals de Nintendo Switch en diverse wearables. Kan het toestel deze claims waarmaken?

Unboxing & First Impressions

De RAVPower PC152 wordt geleverd in een zeer minimale doos, net als de meeste van zijn PD Pioneer broers en zussen. Hij deelt ook de zwarte plastic behuizing, groen-blauwe poorten en elektrisch-blauwe functie-LED van die accessoires. Toegegeven, de laatste zou helderder en opvallender kunnen zijn: Bij goed licht is nauwelijks te zien of dit toestel aan staat

De RP152, de originele verpakking en de inhoud. (Bron: Notebookcheck)
De RP152, de originele verpakking en de inhoud. (Bron: Notebookcheck)
De 40W lader, in vergelijking met zijn kleinere 30W broer. (Bron: Notebookcheck)
De 40W lader, in vergelijking met zijn kleinere 30W broer. (Bron: Notebookcheck)
 

Testing

De Note 10+ bleef op deze snelheid zelfs toen ik mijn Sony begon op te laden WH-1000XM3s via de tweede poort. Het daalde echter tot een meer conventionele ~15W toen de hoofdtelefoon werd vervangen door een meer energievretende UGREEN powerbankdie ook oplaadde met een vergelijkbare snelheid als de telefoon.

Dit lijkt RAVPOWER's claim van maximaal 20W uit beide poorten van dit 40W accessoire bij gebruik dus te bevestigen.

Conclusion

De RAVPower PD Pioneer 40W leek tijdens mijn tests zijn marketingclaims waar te maken. Ik ben vooral blij met hoe goed het gekoppeld is met mijn Galaxy Note 10+. Aan de andere kant kan het feit dat beide USB-poorten van het type C zijn, hem minder bruikbaar maken voor mensen met oudere, mogelijk microUSB, apparaten.

Al met al kan het een waardevolle aankoop zijn voor mensen met nieuwere Apple apparaten, of diegenen die een type-C-leven willen leiden en hun smartphones en bijbehorende wearables intensief gebruiken. Deze 40W dual-port snellader gaat voor US$21.99 op Amazon op dit moment.

Disclaimer: De auteur van deze review ontving de PD Pioneer gratis van RAVPOWER voor testdoeleinden.

Deirdre O'Donnell
Editor of the original article: Deirdre O'Donnell - Senior Tech Writer - 3817 articles published on Notebookcheck since 2018
contact me via: LinkedIn
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 180569 articles published on Notebookcheck since 2017
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > RAVPower PD Pioneer 40W 2-poorts snellader, hands-on evaluatie
Deirdre O'Donnell, 2021-05-27 (Update: 2021-05-27)