Notebookcheck

Kort testrapport Apple iPhone 7 Smartphone

Nu ook waterdicht De behuizing van de nieuwe iPhone beschermt nu ook tegen water en stof. Er zijn ook verbeteringen wat betreft de camera en het beeldscherm. En de prestaties zijn een stuk hoger. Een koptelefoon aansluiting is echter niet meer aanwezig. De geluidsaansluiting wordt vanaf nu verzorgd door de Lightning-poort.
Daniel Schmidt, Patrick Afschar Kaboli,

Dit is de verkorte versie van het originele artikel. Het volledige, Engelse testrapport vind je hier.

De Apple iPhone 7 zal zeker niet herinnerd worden als revolutie op de smartphone markt. Als je de geruchten gelooft, dan bewaart Apple de revolutie voor de tiende verjaardag van de iPhone volgend jaar. De fabrikant levert nog steeds een erg goede high-end smartphone, welke bovengemiddeld is op vrijwel alle vlakken.

Er zijn wel een aantal evolutionair veranderingen: de behuizing beschermt nu tegen water en stof en er zijn nieuwe kleuren beschikbaar. iOS 10 en de bijbehorende apps zijn weer verbeterd. Ook hier zien we geen grote veranderingen, behalve misschien het unlocken via de Home-knop. We krijgen ook een nieuw modem voor nog sneller mobiel internet. Dat de Lightning-poort nu de enige fysieke aansluiting is introduceert enkele problemen, je hebt nu nog meer adapters nodig.

Sommige aspecten van de iPhone 7 kunnen nog steeds verbeterd worden: de ondersteuning voor hoge kwaliteit muziekbestanden is bijvoorbeeld slechter geworden doordat de Lightning naar 3.5 mm adapter de kwaliteit beïnvloed. Misschien zullen de nieuwe AirPods de geluidskwaliteit verbeteren, maar niet iedereen wil een draadloze koptelefoon die je na 5 uur al moet opladen...

De geluidskwaliteit van de nieuwe stereo luidsprekers is ook op zijn best middelmatig te noemen, en hetzelfde geld voor het stemgeluid. De aluminium behuizing wordt ook merkbaar warm bij belasting.

Daar staan ook veel positieve eigenschappen tegenover, zoals het erg scherpe, contrast- en kleurrijke beeldscherm, ondanks de relatief lage resolutie. Ook de hoge prestaties en de erg goede batterijlevensduur is een pluspunt. De smartphone is ook erg prettig in gebruik dankzij het accurate touchscreen en de indrukwekkende Taptic Engine.

Apple heeft een goede klus geklaard met de iPhone 7. Als je nu een iPhone 6 of 6s hebt moet je echter geen grote vooruitgang verwachten. De iPhone 7 is een succesvolle evolutie en je zult geen spijt hebben als je overstapt vanaf een oudere smartphone.

Als je op zoek bent naar een fantastische high-end smartphone en het geld ervoor hebt, dan zul je op zijn minst de nieuwste generatie iPhones moeten overwegen. Als je nog kunt wachten, dan is er volgende jaar waarschijnlijk een revolutionaire iPhone. Voor nu is de iPhone 7 een erg goed ontwikkelde en complete smartphone.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Kort testrapport Apple iPhone 7 Smartphone
Daniel Schmidt, Patrick Afschar Kaboli, 2016-09-12 (Update: 2016-09-25)