Notebookcheck Logo

Zappar brengt Zapbox mixed reality-headset uit met ruimtelijke videocompatibiliteit van Apple Vision Pro

Zappar Zapbox mixed reality-headset met bluetooth-controllers. (Bron: Zappar)
Zappar Zapbox mixed reality-headset met bluetooth-controllers. (Bron: Zappar)
Zappar heeft de Zapbox mixed reality-headset uitgebracht voor Android en Apple smartphones. De goedkopere Zapbox kan ruimtelijke video's van Apple Vision afspelen en bevat Bluetooth-controllers voor interactie met en het bouwen van content.

Zappar heeft de Zapbox, een betaalbare mixed reality-headset voor Android en Apple smartphones. Het ontwerp is vergelijkbaar met dat van de duurdere Google Cardboard-headsets(zoals deze die verkrijgbaar is bij Amazon) die lenzen gebruiken om stereobeelden op de telefoon te bekijken. Een belangrijke functie is de mogelijkheid om Apple Vision Proruimtelijke video's die zijn opgenomen door iPhones met iOS 17.2 Beta 2 of hoger. Om de mixed reality-weergave te creëren, worden opgenomen beelden en video's samengevoegd bovenop de werkelijke weergave die door de groothoekcamera van de smartphone is vastgelegd.

Er worden twee Bluetooth-controllers meegeleverd voor interactie met virtuele werelden en games via bewegingssensoren en visuele tracking van hun positie in de ruimte. Ontwerpers van Unity-game-engines kunnen ze gebruiken om inhoud te maken en ermee te interageren terwijl ze games bouwen.

Omdat de Zapbox geen geavanceerde head-tracking heeft, worden smartphone-sensoren gebruikt met de meegeleverde wereldankers, afgedrukte symbolen die in een ruimte kunnen worden geplaatst om tracking met behulp van een camera mogelijk te maken.

De Zapbox kost momenteel US$79,99 en is verkrijgbaar via de officiële website van het bedrijf https://www.zappar.com/zapbox/.

Met de Zapbox bluetooth-controllers kunt u creëren en manipuleren in 3D mixed-reality. (Bron: Zappar op YouTube)
Met de Zapbox bluetooth-controllers kunt u creëren en manipuleren in 3D mixed-reality. (Bron: Zappar op YouTube)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Zappar brengt Zapbox mixed reality-headset uit met ruimtelijke videocompatibiliteit van Apple Vision Pro
David Chien, 2023-11-20 (Update: 2023-11-20)