Notebookcheck Logo

Apple zou het gebruik van AR voor persoonlijk winkelen en ondersteuning kunnen verbeteren - met productdemo's in uw woonkamer

Apple breidt persoonlijk winkelen en ondersteuning uit met augmented reality (symbolische afbeelding: Bing AI)
Apple breidt persoonlijk winkelen en ondersteuning uit met augmented reality (symbolische afbeelding: Bing AI)
Met behulp van apparaten zoals Apple's Vision Pro wil de techgigant zijn klanten een meer gepersonaliseerde, interactieve en informatieve winkel- en ondersteuningservaring bieden. Onlangs verkregen patenten onthullen Apple's plannen om het gebruik van augmented reality uit te breiden.

Met behulp van apparaten zoals Apple Vision Prozou Apple de klantenservice en het persoonlijk winkelen kunnen veranderen. Het bedrijf ontwikkelt het gebruik van augmented reality, waaronder het streamen van een 3D-beeld van een verkoopmedewerker rechtstreeks naar de woonkamer van een klant. Dit maakt interactieve en realtime presentaties van Apple producten mogelijk.

Tot nu toe heeft de techgigant AR toegepast om geselecteerde apparaten in de huiskamer van potentiële kopers te simuleren in de woonkamer van potentiële kopers, zodat zij een idee krijgen van de werkelijke afmetingen en verhoudingen op bijvoorbeeld hun eigen bureau en zo een betere aankoopbeslissing kunnen nemen.

Een onlangs toegekend octrooi met de titel "Guided Retail Experience" laat zien hoe Apple AR combineert met zijn huidige online chatsysteem. In plaats van een tekstveld zou een videotransmissie van de Apple Store Personal Shopper gebruikt kunnen worden, waarbij de verkoper in een videochatvenster zou kunnen verschijnen of met behulp van AR in de omgeving van de gebruiker geprojecteerd zou kunnen worden.

Detail uit het patent met een Apple Store Personal Shopper
Detail uit het patent met een Apple Store Personal Shopper
Detail uit het patent van de Apple Store app
Detail uit het patent van de Apple Store app

Conventionele elektronische consumentenervaringen stellen een gebruiker in staat om online producten te bekijken en te kopen met een elektronisch apparaat, zoals een laptop of desktopcomputer, tabletcomputer of smartphone. Online] winkelen kan echter de onmiddellijke feedback, antwoorden op vragen, suggesties, productdemonstraties en menselijke connectie van een persoonlijke winkelervaring missen. Bovendien is de gebruiker niet in staat om volledig te interageren met de online weergave van het product en kan daarom niet echt een volledige demonstratie van het product ervaren terwijl hij zich in een externe omgeving bevindt.

- Apple

Het octrooi "begeleide consumentenervaring" patent, ingediend in 2021 en onlangs toegekend, benadrukt het zicht van de gebruiker op het nieuwe product in zijn omgeving. Apple verduidelijkt verder:

Hierdoor kan een gebruiker in een omgeving op afstand blijven terwijl hij een interactieve winkelervaring heeft met de verkoper, die relevante producten kan aanbieden, suggesties kan doen op basis van de interactie en volledige demonstraties van verschillende producten en diensten in de CGR-omgeving kan faciliteren. De verkoper kan een product of een verzameling producten laten weergeven in de CGR-omgeving, en de gebruiker kan met de producten interageren om een demonstratie van het product uit te voeren met of zonder input van de verkoper. Dit alles biedt de gebruiker een winkelervaring in een afgelegen omgeving, zoals het huis van de gebruiker, maar met de voordelen en mogelijkheden van een winkelervaring in persoon.

Apple heeft niet aangekondigd of en wanneer het deze patenten in de praktijk zal brengen. Desalniettemin illustreren de patenten dat het bedrijf nog steeds enthousiast is over het gebruik van AR als technologie voor zijn detailhandel en ondersteunende diensten.

Quelle(n)

Apple Insider | Teaserafbeelding: symbolische afbeelding gemaakt met Bing AI

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Apple zou het gebruik van AR voor persoonlijk winkelen en ondersteuning kunnen verbeteren - met productdemo's in uw woonkamer
Nicole Dominikowski, 2023-11-22 (Update: 2023-11-22)