Notebookcheck Logo

Apple om problemen met oververhitting van iPhone 16 aan te pakken met een vernieuwd thermisch ontwerp, volgens een rapport

Applede iPhone 15 Pro-lijn kreeg eerder dit jaar te maken met wijdverspreide problemen met oververhitting. (Bron: Apple)
Applede iPhone 15 Pro-lijn kreeg eerder dit jaar te maken met wijdverspreide problemen met oververhitting. (Bron: Apple)
Apple is van plan om de problemen met oververhitting in de aankomende iPhone 16-modellen aan te pakken door een thermisch systeem op basis van grafeen te introduceren, volgens lekken van "Kosutami". Deze stap is bedoeld om de warmteafvoer te verbeteren, met name in de Pro-lijn, en laat zien dat Apple zich inzet om thermische problemen in toekomstige iPhone-lijnups op te lossen, gezien de recente problemen met oververhitting van de iPhone 15 Pro.

Als reactie op de wijdverspreide bezorgdheid over oververhitting die door gebruikers van de iPhone 15 Pro line-up eerder dit jaar, lijkt Apple proactieve stappen te ondernemen om thermische problemen in de aankomende iPhone 16-modellen aan te pakken. Volgens informatie die is uitgelekt door de bron genaamd "Kosutami"en uitgelekt door MacRumorsis Apple van plan om een nieuw thermisch systeem op basis van grafeen te introduceren voor de iPhone 16-serie.

De beslissing volgt op de oververhittingsproblemen die gebruikers van de iPhone 15 Pro-modellen ondervonden, een kwestie die aanvankelijk door Apple werd ontkend als een hardwareprobleem. In plaats daarvan bracht het bedrijf een software-update als oplossing. In het licht van de aanhoudende bezorgdheid heeft Kosutami op Twitter bekendgemaakt dat Apple actief werkt aan de ontwikkeling van een op grafeen gebaseerd thermisch systeem voor de iPhone 16-serie. Bovendien zal de iPhone 16 Pro naar verwachting een metalen batterijbehuizing hebben om de warmteafvoer te verbeteren.

Grafeen, dat bekend staat om zijn uitzonderlijke warmtegeleiding, biedt een opmerkelijke verbetering ten opzichte van de huidige koperen koellichamen die in iPhones worden gebruikt. Grafeen biedt niet alleen superieure thermische prestaties, maar is ook lichter in gewicht, wat bijdraagt aan de algehele efficiëntie van het apparaat. Omdat iPhones jaarlijks meer rekenkracht en grafische kracht krijgen, wordt effectief thermisch beheer een belangrijke uitdaging, en Apple's verbeteringen op het gebied van thermisch beheer waarover geruchten de ronde doen, zijn een stap in de goede richting om dit probleem aan te pakken.

Koop de nieuwe iPad Air 5 op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Apple om problemen met oververhitting van iPhone 16 aan te pakken met een vernieuwd thermisch ontwerp, volgens een rapport
Sambit Saha, 2023-11-17 (Update: 2023-11-17)