Notebookcheck Logo

Apple brengt RCS messaging naar iPhones in 2024

RCS-berichten activeren op Android (Bron: 9to5Google)
RCS-berichten activeren op Android (Bron: 9to5Google)
Een andere stap die iOS en Android een stap dichterbij zal brengen, is bevestigd door Apple voor 2024, wanneer de smartphones van de techgigant ondersteuning voor RCS zullen krijgen. Hierdoor zullen teksten tussen de twee platformen type-indicatoren en leesbevestigingen krijgen, naast multimedia-inhoud van hoge kwaliteit.

Eerder deze week stuurde Apple een verrassende verklaring naar verschillende media, waarin werd bevestigd dat RCS Universal Profile in 2024 ondersteuning krijgt voor iPhones. Hoewel Tim Cook vorig jaar zei dat verbeteringen aan iOS-naarAndroid tekstberichten niet in de kaarten stonden, is er sindsdien veel veranderd. De druk van Google en de regelgevende instanties van de Europese Unie hebben duidelijk invloed gehad op zijn beslissing om de strategie van Apple te herzien.

Dit is de volledige bovenstaande verklaring: "Later volgend jaar zullen we ondersteuning toevoegen voor RCS Universal Profile, de standaard zoals die momenteel gepubliceerd is door de GSM Association. Wij geloven dat RCS Universal Profile een betere interoperabiliteitservaring zal bieden in vergelijking met SMS of MMS. Dit zal naast iMessage werken, dat de beste en veiligste messaging-ervaring voor Apple gebruikers zal blijven."

De ouderwetse standaard voor tekstberichten, bekend als SMS , bestaat al tientallen jarenheeft het een aantal beperkingen die het voor veel gebruikers overbodig maken. De lijst met beperkingen omvat een maximale lengte van 160 tekens, geen encryptie of ondersteuning voor het verzenden van multimediabestanden. De RCS-standaard kwam in 2007 en zou SMS moeten vervangen, maar dat gebeurde niet en de weigering van Apple om de standaard te omarmen was een van de redenen.

Uiteindelijk is het meest interessante deel van deze deal dat Apple belooft om encryptie toe te voegen aan RCS-berichten. Echter, in tegenstelling tot de aanpak van Google waarbij end-to-end encryptie via de Berichten app, is de reus uit Cupertino van plan om in plaats daarvan de RCS-standaard te verbeteren.

Koop de Apple iPhone 15 Plus (128 GB, zwart) op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
Codrut Nistor, 2023-11-19 (Update: 2023-11-19)