Notebookcheck Logo

Ontwerphacker verhelpt grootste fout van Apple Magic Mouse

Design hacker lost oplaad- en ergonomieprobleem van de Apple Magic Mouse op (Afbeeldingsbron: Apple)
Design hacker lost oplaad- en ergonomieprobleem van de Apple Magic Mouse op (Afbeeldingsbron: Apple)
De Apple Magic Mouse 2nd Gen werd in 2015 uitgebracht en heeft een verrassend lang leven gehad. Hij is nog steeds in omloop en Apple heeft hem gebundeld met de nieuwste M3 iMac. Maar het ontwerp maakt hem in sommige gevallen nauwelijks bruikbaar, en een ontwerphacker heeft zojuist de grootste zwakte van de muis verholpen.

Apple bracht in 2009 de Magic Mouse uit, die de Apple Mighty Mouse verving. Het was een groot verschil met zijn voorganger, met een slank en low-profile ontwerp met een touchpad aan de bovenkant. Maar het herontwerp van 2015, met de oplaadpoort aan de onderkant van de muis, werd Apple's meest beroemde verschrikkelijke ontwerp tot nu toe.

Om de 2e generatie Apple Magic Mouse (momenteel US$79 op Amazon) op te laden, moeten gebruikers hem ondersteboven houden, waardoor hij tijdens het opladen totaal onbruikbaar is. Daarnaast is er bij de 2e generatie vernieuwing niet gekeken naar de ergonomie van de muis, waardoor deze ondermaats is ten opzichte van de huidige comfortstandaard voor draadloze muizen.

Welnu, een ontwerphacker genaamd Ivan Kuleshov heeft de grootste tekortkoming van de Apple Magic Mouse verholpen. Met behulp van 3D-printing heeft de hacker een nieuwe behuizing voor de muis gemaakt. Deze behuizing lost niet alleen het oplaadprobleem op, maar zorgt er ook voor dat de muis veel ergonomischer in de hand ligt.

Het ontwerp van Ivan Kuleshov is voorzien van USB-C, en de poort kan de batterij direct opladen. Ook al is de behuizing relatief groot, de sensor van de muis raakt nog steeds het oppervlak, wat zorgt voor nauwkeurige tracking. Ivan noemt dit herontwerp "'s werelds eerste ergonomische Magic Mouse zonder zwakke punten".

Dat klinkt misschien als een gewaagde bewering, maar het is wel een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp van de Apple Magic Mouse. Om 3D-printers in staat te stellen hun eigen behuizing te bouwen, heeft Ivan de bronbestanden voor het project gedeeld. Het staat momenteel op de GitHub account van de maker https://github.com/merocle/usb-c-magic-mouse. U kunt ook de Twitter (X) thread van Ivan hieronder bekijken voor meer informatie over het project.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Ontwerphacker verhelpt grootste fout van Apple Magic Mouse
Abid Ahsan Shanto, 2023-11-20 (Update: 2023-11-20)