Notebookcheck Logo

Wraakzuchtige Tesla-rijders sluiten Model 3 en Model Y aan die onnodig Supercharger-plaatsen bezetten

Een Tesla Model 3 parkeren op een Supercharger-plek betekent meestal dat de elektrische auto moet worden opgeladen (Afbeelding: Dario)
Een Tesla Model 3 parkeren op een Supercharger-plek betekent meestal dat de elektrische auto moet worden opgeladen (Afbeelding: Dario)
De nogal controversiële trend is bedoeld om bestuurders van een Tesla Model Y of Model 3, die geparkeerd staan op een Supercharger-plek maar niet zijn aangesloten op de lader, een broodnodige les te leren. De daaruit voortvloeiende legeskosten kunnen snel oplopen, aangezien Tesla momenteel tot 1 dollar per minuut in rekening brengt.

Lange rijen en lange wachttijden kunnen heel vervelend zijn voor EV-bestuurders die snel hun elektrische auto tijdens hun dagelijkse woon-werkverkeer of langverwachte road trip. Toch lijkt een klein aantal Tesla-eigenaren in de VS en China hun batterij-aangedreven voertuigen nog steeds te parkeren op Superchargers-plaatsen, hoewel ze die niet daadwerkelijk hoeven op te laden. Voor sommige Tesla Model Y en Model 3 eigenaren kan dit gevolgen hebben.

In een min of meer controversiële trend proberen geërgerde Tesla-rijders dit onattent gedrag nu actief te "ontmoedigen". Volgens een rapport van Teslarati, dat verwijst naar verschillende berichten op sociale media, nemen sommige burgerwachten het heft in eigen handen door de EV's van de parkeerovertreder gewoon aan te sluiten op de Supercharger. De eigenaren van deze Tesla Model 3 en Model Y moeten dan een zogenaamde "idle fee" betalen, die snel kan oplopen.

In de Verenigde Staten zijn deze idle fees momenteel vastgesteld op 0,50 dollar of 1 dollar per minuut, afhankelijk van hoe druk de betreffende Supercharger is. Daarom kunnen ontspannende winkeltripjes snel behoorlijk duur worden voor deze parkeerovertreders. Toch is het de vraag of een onbevoegd persoon de laadklep van een Tesla Model 3 en Model Y gewoon moet kunnen openen door op de betreffende knop op de lader te drukken. Daarom is het nog maar de vraag of Tesla deze Supercharger-wachters binnenkort zal stoppen met een overeenkomstige software-update.

Bekijk de Tesla 24' Cable Wall Connector op Amazon

Bron(nen)

Teslarati via InsideEVs, Afbeelding: Dario

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Wraakzuchtige Tesla-rijders sluiten Model 3 en Model Y aan die onnodig Supercharger-plaatsen bezetten
Enrico Frahn, 2023-01-24 (Update: 2023-01-24)