Notebookcheck Logo

Tesla-leverancier LG ontwikkelt Li-S batterij voor tweemaal zo groot bereik in plaats van solid-state cellen

LG is van plan Li-S batterijen uit te brengen in plaats van solid-state batterijen (afbeelding: LG)
LG is van plan Li-S batterijen uit te brengen in plaats van solid-state batterijen (afbeelding: LG)
De lithium-zwaveltechnologie zou een EV-bereik op een lading van meer dan 400 mijl mogelijk maken voor een auto die momenteel 250 mijl kan afleggen met een batterijpakket van dezelfde omvang. LG heeft zoveel vertrouwen in de levensvatbaarheid van zijn Li-S batterijonderzoek dat het van plan is alle technische uitdagingen te overwinnen voor massaproductie tegen 2027.

LG Energy Solutions, de leverancier van 2170 batterijcellen voor Tesla's elektrische voertuigen met groot prestatievermogen die ook kijkt naar de goedkoper te produceren LFP en 4680 technologieën, zal investeren in lithium-zwavel (Li-S) batterijen. Koreaanse industriële bronnen onthullen dat het van plan is om tegen 2027 te beginnen met de massaproductie van Li-S-batterijcellen. Als alles volgens plan verloopt, kunnen ze bij de lancering in geëlektrificeerde vliegtuigen terechtkomen, omdat die eerst veel lichtere batterijen nodig hebben met dezelfde energiedichtheid als de huidige ternaire pakketten.

LG heeft het misschien opgegeven om te investeren in solid-state batterijen, zo blijkt, althans voorlopig, omdat de massaproductie ervan nog ver weg is, in tegenstelling tot Li-S-cellen die in de tussentijd als noodoplossing kunnen dienen. "Alle solid-state batterijen moeten nog heel wat uitdagingen overwinnen en de prijs is niet hoog genoeg, dus zijn producten van de volgende generatie, zoals lithiumzwavel, voordeliger wat de commercialisering betreft," tipte een insider uit de sector.

In plaats van het zeldzame en dure nikkel, kobalt, mangaan of andere metalen voor de kathode, gebruiken de Li-S batterijen lichte en betaalbare zwavel-koolstof composieten die met meer lithium-ionen van de anode tegelijk kunnen reageren, wat resulteert in een veel hogere energiedichtheid bij dezelfde voetafdruk als de huidige batterijen. De typische elektrische auto aangedreven door een Li-S batterij, bijvoorbeeld, die nu 250 mijl per lading kan afleggen, zal met de verhoogde energiedichtheid bijna 500 mijl kunnen afleggen.

LG ontwikkelt manieren om de uitdagingen van de zwavelbatterij te overwinnen, zoals de kortere levensduur van de laad- en ontlaadcyclus vóór degradatie, of de behoefte aan meer elektrolyt, en verwacht dat zijn Li-S-onderzoek in de komende 3 jaar klaar zal zijn voor het massaproductiestadium. Een andere reden waarom zwavelbatterijen wellicht eerst naar de luchtvaartindustrie zullen gaan, is dat zij hun prestaties bij koude temperaturen, zoals de lucht op grote hoogte, beter kunnen handhaven.

Wat Tesla betreft, als en wanneer LG een batterij uitbrengt met tweemaal de energiedichtheid van de huidige cellen die het gebruikt, is het vrij zeker dat de automaker van Elon Musk zal proberen er een slaatje uit te slaan om de levering op lange termijn veilig te stellen.

Koop de LG UltraGear 32GP750 gaming monitor op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Tesla-leverancier LG ontwikkelt Li-S batterij voor tweemaal zo groot bereik in plaats van solid-state cellen
Daniel Zlatev, 2023-01-18 (Update: 2023-01-18)