Notebookcheck Logo

Tesla opent binnenkort zijn Superchargers voor andere EV's als eerste CCS Magic Dock verschijnt in Californië

Gelekte Magic Dock Supercharger met CCS-adapter (afbeelding: Tesla)
Gelekte Magic Dock Supercharger met CCS-adapter (afbeelding: Tesla)
De eerste CCS-compatibele Tesla Supercharger met een Magic Dock-kraam kan zeer binnenkort opduiken bij het Hawthorne-station in de buurt van Tesla's Design Studio in Californië. Uitgelekte abonnementsprijzen voor niet-Tesla-eigenaars die het Supercharger-netwerk willen gebruiken zonder een adapter mee te slepen, wezen eerder op een royaal maandelijks bedrag en een PAYG-optie.

Na het openstellen van zijn eigen laadkit voor andere EV-fabrikanten en het noemen van het North American Charging System (NACS)maakt Tesla zich nu op om diezelfde automakers rechtstreeks de wereldwijde CCS-standaard te laten gebruiken voor Supercharger-stations in de VS. De ingenieuze gecombineerde NACS/CCS Supercharger stations heten Magic Docks en ze bevatten schijnbaar een afneembare CCS-adapter op de standaardconnector, zodat zowel Tesla- als niet-Tesla-elektrische auto's vanuit dezelfde box kunnen bijladen.

Terwijl de uitrol van de gecombineerde Magic Dock Superchargersvorig jaar werd verwacht, is de maand januari nog steeds vrij dicht bij dat arbitraire tijdschema. We staan misschien op het punt om binnenkort getuige te zijn van de grote opening van Tesla's Supercharger-netwerk voor alle andere elektrische voertuigen, aangezien CCS-compatibele stallingen al hun eerste in-app filterplaatsing hebben gekregen.

Bij het opstarten van de "Charge your Non-Tesla" optie in de mobiele app, zagen gebruikers dat een Supercharger station in de buurt - in Hawthorne, CA - wordt vermeld als met "CCS-compatibiliteit" en als ze naar de selectie-opties van het station gingen, zagen ze een Magic Dock foto. Dat is een primeur voor de VS, in tegenstelling tot Europa waar Tesla zijn auto's en laadnetwerk aanbiedt met CCS-connectoren en -adapters en aparte prijzen of abonnementsplannen heeft voor niet-Tesla-autobezitters.

Het Hawthorne-laadstation ligt vlak naast Tesla's Design Studio in Californië, dus het is logisch dat de automaker het eerst uitrust met een Magic Dock om te zien hoe het eruitziet en zich gedraagt, en om de gebruikspatronen te registreren. Maar dat is slechts een begin en Tesla kan binnenkort de deuren openen voor CCS-compatibiliteit met Superchargers, omdat het bedrijf vecht voor een deel van de 7,5 miljard dollar die de Amerikaanse overheid heeft uitgetrokken voor de aanleg van een landelijk oplaadnetwerk voor EV's.

Om in aanmerking te komen voor de federale subsidies, is Tesla verplicht om te zorgen voor station compatibiliteit en het voerde aan dat het niet zou moeten worden gedwongen om al zijn laders met CCS-adapters uit te rusten, maar eerder handhaven van een verhouding van gekortwiekte en reguliere kraampjes op elke Supercharger locatie. Dat is precies wat het lijkt te doen in Hawthorne, waar slechts één proefkraam werd vermeld met CCS-compatibiliteit en een Magic Dock-afbeelding, die beide vervolgens als vermeldingen in de app zijn gejat.

Vorig jaar lekte Tesla ook de prijzen van het abonnement voor bestuurders van niet-Tesla voertuigen die zijn Supercharger netwerk willen gebruiken. Deze werd ook snel ingetrokken, maar niet voordat werd onthuld dat Tesla van plan is om zowel een pay-as-you-go optie met hogere prijzen per kWh te hebben, als een gereduceerde optie op voorwaarde dat de eigenaar zich aanmeldt voor een maandelijks Supercharger-plan voor US$0,99.

Gezien het eerste uitgelekte Magic Dock-station in de VS en het verschijnen van een filter voor Supercharger-stations met CCS-compatibiliteit, kan het snel duidelijk worden of die maandelijkse planprijs een typefout of een placeholder is geweest, want in Europa is het abonnement voor niet-Tesla voertuigen hogerterwijl de prijs per kWh bijna het dubbele is van wat Tesla-eigenaren betalen.

Koop de Tesla Motors 24' Cable Wall Connector op Amazon

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Tesla opent binnenkort zijn Superchargers voor andere EV's als eerste CCS Magic Dock verschijnt in Californië
Daniel Zlatev, 2023-01-23 (Update: 2023-01-23)