Notebookcheck Logo

Onyx BOOX Tab X debuteert als een nieuwe e-ink tablet met een speciale "Smooth Refresh" GPU

De BOOX Tab X. (Bron: BOOX)
De BOOX Tab X. (Bron: BOOX)
BOOX prijst zijn nieuwste 13,3-inch Android e-reader aan als een met de GPU-kracht om de "Super Refresh Technology" te verlenen die nodig is om verschillende taken zoals scrollen of notities maken zo "soepel" te laten verlopen. De Tab X profiteert ook van een "helderder" scherm en een "grotere" batterij, ondanks het feit dat hij slanker is dan zijn tegenhanger van de vorige generatie met dezelfde afmetingen en vanafprijs.

De nieuwe Tab X en de reeds bestaande Max Lumi2 zijn beide 13,3 inch (of "A4 formaat") tablets met Carta 1250 e-ink displays die in staat zijn om Android 11 van de Onyx BOOX reeks; maar hun maker beschrijft het nieuwste model als een aanzienlijke upgrade dankzij de verhoogde 6.300mAh batterijcapaciteit in een chassis dat 1,1mm in hoogte is gekrompen.

Het pakt ook een GPU (die, hoewel omschreven als "exclusief", ook in zijn recente voorganger de Tab Ultra) die 4 verschillende "Super Refresh"-modi ondersteunt.

De Tab X kan dus schakelen afhankelijk van de taak (bijvoorbeeld, lezen of tekenen aangedreven door een 4.096-niveau reactie op zijn compatibele BOOX Pen2 Pro), op een manier die het dichtst in de buurt komt van adaptieve verversing voor een e-reader.

Het 2200x1650 scherm van de tablet wordt ook aangestuurd door een (naamloze) octa-core Qualcomm CPU, 6GB RAM en 128GB interne opslag. Het heeft ook dual-band Wi-Fi, dubbele luidsprekers, een geïntegreerde mic en USB type-C - geen 3.5mm jack, dat wel.

De BOOX Tab X is verkrijgbaar via een first-party winkel of geselecteerde kanalen waaronder Amazonen kost momenteel 879,99 dollar met een Pen2 Pro in de doos.

Het achterpaneel en de stylus van de Tab X. (Bron: BOOX)
Het achterpaneel en de stylus van de Tab X. (Bron: BOOX)

Bron(nen)

BOOX

Onyx BOOX Persbericht

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Onyx BOOX Tab X debuteert als een nieuwe e-ink tablet met een speciale "Smooth Refresh" GPU
Deirdre O'Donnell, 2023-01-23 (Update: 2023-01-23)