Notebookcheck Logo

Waterdichte smartwatch met LTE, Wi-Fi, Android, AMOLED, enorme batterij en camera lanceert tegen bijzonder lage prijs

De Rollme Hero A smartwatch wordt met korting gelanceerd. (Afbeelding: Rollme)
De Rollme Hero A smartwatch wordt met korting gelanceerd. (Afbeelding: Rollme)
De Hero A van Rollme is een nieuwe en nogal ongebruikelijk uitgeruste smartwatch. De op Android gebaseerde wearable biedt onder andere LTE-connectiviteit, een selfiecamera en WiFi, en wordt voor een bijzonder lage prijs gelanceerd.

Rollme is een fabrikant van over het algemeen zeer betaalbare smartwatches en heeft zeer recentelijk de Hero A geïntroduceerd, een smartwatch die op papier goed uitgerust is en veel functies belooft. Hoe goed deze in de praktijk werken, kan echter niet worden beoordeeld zonder te testen.

De Rollme Hero A heeft zijn eigen 4G LTE-connectiviteit aan boord. Een SIM-kaart kan in een sleuf aan de zijkant worden gestoken, waardoor de smartwatch zelfstandig verbinding kan maken met het mobiele netwerk. Naast Bluetooth is er ook WiFi beschikbaar, wat vrij zeldzaam is voor een wearable.

De voorkant van de Hero A is voorzien van een 2,13 inch beeldscherm met een resolutie van 410 x 502 en, volgens Rollme, een maximale helderheid van 600 nits. De bovenrand van het display wordt beschermd door Panda Glass en bevat een 2 MP HD-camera voor foto's, videogesprekken en meer, wat ook niet vanzelfsprekend is op een smartwatch.

Er is ook ruimte in de robuuste en IP67 waterdichte behuizing voor een royale 1.000 mAh batterij. De fabrikant belooft een batterijlevensduur tot 15 dagen, maar dit lijkt onrealistisch gezien de functies en het besturingssysteem Android. Het voordeel van Android is daarentegen dat er talloze apps geïnstalleerd kunnen worden op de 16 GB opslagruimte.

Andere geadverteerde functies van de Rollme Hero A zijn de gebruikelijke meting van de hartslag en het zuurstofgehalte in het bloed (SpO2), een handelbaar aantal van vijf sportmodi, GPS voor plaatsbepaling en tracking en verschillende functies zoals een zaklamp, wekker, kalender, browser en meer.

De Rollme Hero A is verkrijgbaar op rechtstreeks bij de fabrikant voor $79,99. Volgens Rollme is dit alleen de introductieprijs; later zal hij rond de $140 gaan kosten. Verzendkosten en eventuele belastingen worden bij de bestelling opgeteld. Als u tijdens het bestellen de kortingscode rollmeheroa gebruikt, bespaart u nog eens $10.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Waterdichte smartwatch met LTE, Wi-Fi, Android, AMOLED, enorme batterij en camera lanceert tegen bijzonder lage prijs
Marcus Schwarten, 2024-06-11 (Update: 2024-06-11)