Notebookcheck Logo

Nieuwe Garmin-update brengt Zoek mijn telefoon-functie naar smartwatch

Garmin heeft een nieuwe firmware-update aangekondigd voor de vivoactive 5. (Afbeelding bron: Garmin)
Garmin heeft een nieuwe firmware-update aangekondigd voor de vivoactive 5. (Afbeelding bron: Garmin)
Garmin rolt updateversie 10.20 uit voor een van haar smartwatchmodellen. De firmware brengt verschillende nieuwe functies naar de wearable, waaronder een GPS-gebaseerde tool om mijn telefoon te vinden. De aankondiging werd gedaan op het Garmin-forum, waar het team details gaf over het downloaden van de update.

De Garmin vivoactive 5 ontvangt een nieuwe stabiele update, firmware versie 10.20. De release brengt een reeks nieuwe functies die de afgelopen weken ook zijn uitgerold naar andere modellen zoals de Fenix 7 en de Forerunner 955.

Het wijzigingslogboek voor firmwareversie 10.20 vermeldt drie nieuwe functies die zijn toegevoegd sinds de laatste stabiele update, versie 9.28. Het eerste item is de Garmin Messenger app en een bijbehorende glance, waarmee u contact kunt opnemen met vrienden en familie in gebieden met slechte mobiele dekking. Een andere toevoeging is de tool Zoek mijn telefoon, die GPS gebruikt om u naar de laatst bekende locatie van uw smartphone te navigeren. Er is ook hartslag dynamisch wisselen tussen bronnen, een functie die ontworpen is om de nauwkeurigheid van hartslagmetingen te verhogen wanneer u zowel een horloge als een borstband hartslagmonitor draagt. Het hulpmiddel houdt in dat als er een onderbreking is in de verbinding van het borstbandapparaat, er in plaats daarvan gegevens van de sensor van het horloge worden gebruikt. Het is vermeldenswaard dat sommige Garmin smartwatch gebruikers problemen met deze tool hebben gemeld.

Naast de hoofdupdate is er ook een nieuwe versie van GCM Translations, versie 2.17. Enkele dagen geleden, toen het Garmin-team voor het laatst de forumpost over de nieuwste firmware bijwerkte, bevestigden ze dat de update beschikbaar was voor 75% van de vivoactive 5-gebruikers. De software kan op twee manieren worden gedownload: van Garmin Connect Mobile of Garmin Express. Bovendien wordt een soortgelijke update ook uitgerold naar de Venu 3-serie smartwatches.

Het wijzigingslogboek voor de Garmin vivoactive 5 update 10.20. (Afbeelding bron: Garmin)
Het wijzigingslogboek voor de Garmin vivoactive 5 update 10.20. (Afbeelding bron: Garmin)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Nieuwe Garmin-update brengt Zoek mijn telefoon-functie naar smartwatch
Polly Allcock, 2024-06-10 (Update: 2024-06-10)