Notebookcheck Logo

Sony PlayStation 5 getransformeerd tot PS5 Slim met een 19 mm dik chassis

De onofficiële PlayStation 5 Slim is slanker en loopt koeler dan het originele model. (Afbeelding bron: DIY Perks)
De onofficiële PlayStation 5 Slim is slanker en loopt koeler dan het originele model. (Afbeelding bron: DIY Perks)
Een YouTuber heeft de PlayStation 5 zo verkleind dat hij in een veel kleinere behuizing past. De onofficiële PS5 Slim kan nog steeds op volle toeren draaien, zelfs met een behuizing die minder dan 2 cm dik is.

Sony verkoopt de PlayStation 5 al sinds eind 2020, maar door problemen met de levering konden veel mensen er geen bemachtigen. Normaal gesproken brengt Sony drie jaar na de productcyclus Slim-versies van zijn consoles uit, hoewel het ook een Super Slim-model van de PlayStation 3 heeft geïntroduceerd. Het lijkt er dus op dat Sony zal wachten tot eind 2023 of begin 2024 voordat het een PS5 Slim op de markt brengt.

In de tussentijd heeftDIY Perksgedemonstreerd hoe dun de huidige PS5 gemaakt zou kunnen worden, zij het met enkele kanttekeningen. Zoals de YouTuber in de onderstaande video demonstreert, is het mogelijk om de PS5 in een 19 mm dikke behuizing te plaatsen, in plaats van de 104 mm dikte van de oorspronkelijke behuizing. Ter referentie, de PS5 meet standaard 390 x 260 x 104 mm.

Het zal u niet verbazen datDIY Perkszijn toevlucht genomen tot een uitgebreide koeloplossing om de aangepaste PS5 koel te houden. Het project vertrouwt op een aangepaste waterkoeler met een reservoir dat buiten de behuizing zit. Ook heeftDIY Perksde originele PSU van de PS5 verwijderd en in plaats daarvan een externe PSU gebruikt. Sony heeft echter soortgelijke maatregelen genomen met compactere versies van zijn eerdere consoles.

Kortom,DIY Perkserin geslaagd om de PS5 koeler te laten draaien onder belasting bij standaard TDP instellingen. Volgens de YouTuber zorgt zijn creatie ervoor dat de SoC 30 °C koeler werkt dan een doorsnee PS5 tijdens het gamen. Beter nog, de aangepaste PS5 houdt zijn RAM meer dan 40 °C koeler dan Sony's standaard koeloplossing, met VRM temperaturen die dalen van 71 °C naar 44 °C. Vermoedelijk zal een echte PS5 Slim op een lager TDP werken dan de originele PS5, waardoor de prestaties worden beperkt om de temperaturen onder controle te houden.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Sony PlayStation 5 getransformeerd tot PS5 Slim met een 19 mm dik chassis
Alex Alderson, 2022-06-21 (Update: 2022-06-21)