Notebookcheck Logo

Sony Xperia 1 IV teardown video biedt een blik binnenin nieuwe vlaggenschip smartphone

De Xperia 1 IV is relatief modulair als je het vastgelijmde achterpaneel verwijdert. (Afbeelding bron: WekiHome)
De Xperia 1 IV is relatief modulair als je het vastgelijmde achterpaneel verwijdert. (Afbeelding bron: WekiHome)
WekiHome heeft de eerste teardown video van de Sony Xperia 1 IV gedeeld. Gelukkig blijft Sony zijn Xperia 1-serie smartphones repareerbaar maken, zelfs als het de grote 5.000 mAh batterij in de Xperia 1 IV vastlijmt.

WekiHomeheeft al uit elkaar gehaald de Xperia 1 IVmaanden voordat Sony haar nieuwste vlaggenschip in sommige markten gaat verschepen. Om samen te vatten, Sony heeft de Xperia 1-serie geüpgraded naar de Snapdragon 8 Gen 1, omhoog van de Snapdragon 888 in deXperia 1 III. Daarnaast is deXperia 1 IVvoorzien van Sony's nieuwe periscoop camerasysteem, de eerste die optische zoom biedt bij verschillende vergrotingen.

ZoalsWekiHometoont in de onderstaande video, Sony's nieuwe periscoop camera is slechts marginaal groter dan degene die het opgenomen in de Xperia 1 III. Verrassend genoeg is deXperia 1 IVeen smallere periscoopcamera dan die van de Xperia 1 III, hoewel hij marginaal langer is. Overigens, de periscoop camera van de Xperia 1 IV maakt gebruik van de Sony IMX650, dezelfde sensor gevonden in de Huawei P30 en P30 Pro.

Gelukkig is deXperia 1 IVnet zo goed te repareren als zijn voorganger, met veel modulaire onderdelen, waaronder de 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Het is vermeldenswaard dat het vervangen van het display vereist dat het grootste deel van het apparaat wordt gedemonteerd. Bovendien lijkt het erop dat Sony de batterij heeft vastgelijmd; er zijn geen duidelijke batterijtreklipjes zoals op veel toestellen het geval is. Ter referentie, deXperia 1 IVvorige week in Europa op de markt gekomen. Omgekeerd.

(Afbeelding bron: WekiHome via GSMArena)
(Afbeelding bron: WekiHome via GSMArena)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Sony Xperia 1 IV teardown video biedt een blik binnenin nieuwe vlaggenschip smartphone
Alex Alderson, 2022-06-16 (Update: 2022-06-16)