Notebookcheck Logo

Sony verbetert middenklasse-cameraprestaties met nieuwe 100-Megapixel-sensor terwijl Samsung een baanbrekende vlaggenschipcamera voorbereidt

Sony's nieuwe sensor zal waarschijnlijk wedijveren met de 108 MP ISOCELL HM2 op de Xiaomi 11T-serie. (Bron: Xiaomi)
Sony's nieuwe sensor zal waarschijnlijk wedijveren met de 108 MP ISOCELL HM2 op de Xiaomi 11T-serie. (Bron: Xiaomi)
Sony en Samsung zijn van plan een aantal nieuwe, krachtige smartphonecamerasensoren op de markt te brengen. Voor Sony zal een van die sensoren de eerste stap zijn in het segment van 100 MP en ontworpen zijn voor het middensegment. Samsung probeert echter de enorme ISOCELL GN2 op de Mi 11 Ultra te overtreffen.

De camera's van middenklasse-smartphones zijn op een kwaliteitssprong ingesteld. Terwijl het afgelopen jaar de komst van 50 MP sensoren in dat segment van de markt, hebben de meeste mid-rangers vastgehouden aan Samsung's JN1 en GN5 tot nu toe, en de rest is uitgerust met oudere 48 MP en 64 MP sensoren. Dat lijkt echter binnenkort te gaan veranderen.

Volgens leaker Digital Chat Station werkt Sony aan een nieuwe CMOS-sensor in de IMX800-serie. Deze sensor zal Sony's eerste 100 MP smartphone camera sensor worden, aangezien het bedrijf zich tot nu toe over het algemeen liever richtte op lagere-res sensoren. De bron beweert dat deze sensor zal worden ontworpen voor mid-range telefoons, en we verwachten dat het een directe concurrent van Samsung's HM2 zal zijn, die gebruik heeft gezien op telefoons als de Redmi Note 11 Pro 5G en Redmi K50 Pro. Daarnaast heeft Sony naar verluidt ook een nieuwe grote sensor in de maak voor de IMX900-serie.

Samsung wil niet achterblijven en werkt naar verluidt ook aan een nieuwe sensor. Deze nieuwe sensor is naar verluidt ongelooflijk groot - zelfs groter dan de 1/1.12-inch ISOCELL GN2 op de Mi 11 Ultra. Dat zou het binnen de 1-inch bereik moeten zien, misschien een tikkeltje kleiner dan de sensor op de Sony Xperia Pro-I.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Sony verbetert middenklasse-cameraprestaties met nieuwe 100-Megapixel-sensor terwijl Samsung een baanbrekende vlaggenschipcamera voorbereidt
Ricci Rox, 2022-06-19 (Update: 2022-06-19)