Notebookcheck Logo

PlayStation 5 krijgt eindelijk zijn eerste officieel gelicenseerde M.2 SSD in de vorm van de door Mark Cerny goedgekeurde WD_BLACK SN850

De WD_BLACK SN850 voor PS5 heeft zelfs een blauwe LED voor degenen die het zijpaneel van de console verwijderd houden. (Afbeelding bron: Western Digital/Sony - bewerkt)
De WD_BLACK SN850 voor PS5 heeft zelfs een blauwe LED voor degenen die het zijpaneel van de console verwijderd houden. (Afbeelding bron: Western Digital/Sony - bewerkt)
Sony heeft eindelijk officieel een NVMe M.2 SSD goedgekeurd voor zijn PlayStation 5 console. De gekozen eenheid, niet verrassend, is de WD_BLACK SN850 van Western Digital, die tot 7.000 MB/s leessnelheid biedt. Mark Cerny, de hoofdarchitect van de PS5, postte al in 2021 over zijn eigen voorkeur voor de WD_BLACK SN850.

Het heeft even geduurd, maar er is eindelijk een officieel gelicenseerde M.2 SSD voor de Sony PlayStation 5 console. De WD_BLACK SN850 is geselecteerd als de schijf van keuze, waarbij Western Digital de eenheden snel rebrandt als WD_BLACK SN850 NVMe SSD for PS5. De console werd tegen het einde van 2020 uitgebracht, dus het heeft zo lang geduurd voordat Sony Interactive Entertainment (SIE) zijn goedkeuring hechtte aan een schijf die de snelle opslag in de PS5 kan bijhouden en zelfs overtreffen. Blijkbaar is een langzamere schijf in dit geval gewoon niet genoeg, zelfs als hij eigenlijk wel werkt.

De schijf van de PS5 kan ruwe gegevens verwerken met een snelheid tot 5,5 GB/s, met een theoretisch hogere snelheid van 8-9 GB/s, mogelijk gemaakt door de integratie van hulpprogramma's zoals de Oodle Kraken datacompressietool. De 1 TB-variant van de WD_BLACK SN850 voor PS5 biedt zeer hoge sequentiële leesprestaties van 7.000 MB/s en een schrijfsnelheid van 5.300 MB/s. De 2 TB WD_BLACK SN850 evenaart de leessnelheid van 7.000 MB/s, maar is met 5.100 MB/s iets langzamer bij het schrijven. Gebruikers moeten ervoor zorgen dat hun PS5 is bijgewerkt tot systeemsoftwareversie 21.02-04.00.00 of hoger.

Mark Cerny heeft wellicht iets te zeggen gehad over deze goedkeuring, aangezien de hoofdarchitect van het PS5-project in augustus 2021 een tweet plaatste over de WD_BLACK SN850, waarin hij zei "Paar geweldige opties voor 7000MB/s, uiteindelijk heb ik mijn $$ op deze gezet. Going to be SWEEET!!!" boven een foto van de Western Digital-schijf. De officiële prijs voor de WD_BLACK SN850 voor PS5 met 1 TB is US$169.99/£179.99, en het 2 TB model kost US$279.99/£289.99. De officieel gelicenseerde SSD wordt geleverd met een eigen all-in-one heatsink en kan worden gebruikt voor het opslaan en afspelen van PS5- en PS4-games.

Koop de WD_BLACK SN850 1 TB SSD (pre-licentie variant) op Amazon

WD_BLACK SN850 voor PS5. (Afbeelding bron: Western Digital)
WD_BLACK SN850 voor PS5
WD_BLACK SN850 voor PS5. (Afbeelding bron: Western Digital)
WD_BLACK SN850 voor PS5
WD_BLACK SN850 voor PS5. (Afbeelding bron: Western Digital)
WD_BLACK SN850 voor PS5
WD_BLACK SN850 voor PS5. (Afbeelding bron: Western Digital)
WD_BLACK SN850 voor PS5

Bron(nen)

Western Digital (1/2) & YouTube (Western Digital) & @cerny

San Jose, Californië - 11 juli 2022
Western Digital Corp. en Sony Interactive Entertainment LLC ("SIE") hebben de handen ineengeslagen om de eerste officiële PlayStation®-gelicentieerde M.2 SSD voor PlayStation® 5 (PS5™) aan gamers over de hele wereld te leveren. De WD_BLACK™ SN850 NVMe™ SSD voor PS5-consoles1 stelt spelers in staat om de snelle opslagcapaciteit van hun PS5-console uit te breiden en geeft hen gemoedsrust in de wetenschap dat hun nieuwe en favoriete titels worden opgeslagen op een schijf die is getest om de meest intensieve PS5-gameplay aan te kunnen.

Western Digital heeft de prestaties van de schijf in meerdere scenario's gevalideerd om er zeker van te zijn dat de schijf volledig is getest voor de PS5 en geoptimaliseerd is voor de nieuwste generatie consoles. Dit proces omvatte honderden uren aan rigoureuze tests van enkele van de meest grafisch-rijke titels in verschillende genres om ervoor te zorgen dat met games opgeslagen op de schijf, de gameplay snel, soepel en visueel meeslepend is.

"We zijn verheugd over deze nieuwe reis met Sony Interactive Entertainment en de mogelijkheid om de officieel gelicenseerde schijf naar PS5-gamers te brengen," zegt Susan Park, vicepresident van Consumer Solutions Product Management, Western Digital. "Het WD_BLACK-merk van Western Digital is gecreëerd om high-performance producten naar gamers overal te brengen. In combinatie met dit innovatieve partnerschap willen we onze huidige inzet voor de ontwikkeling van opslagoplossingen die de game-ervaring voor alle gamers verbeteren, verder verdiepen."

Met de WD_BLACK SN850 NVMe SSD voor PS5 kunnen gamers zowel PS5-games als PS4™-games direct vanaf de schijf opslaan en spelen. Dankzij het alles-in-één-ontwerp kan de schijf ook sneller worden geïnstalleerd dankzij het koellichaam dat aan de schijf is bevestigd. Gamers kunnen lange laadtijden verkorten met PCIe® Gen4-technologie, met een leessnelheid tot 7000 MB/s2, zodat ze snel aan de slag kunnen en zich meer op het gamen kunnen richten.

Beschikbaarheid
De WD_BLACK SN850 NVMe SSD voor PS5 kost $169,99 USD (1TB3) en $279,99 USD (2TB3) en is nu exclusief te koop bij Best Buy (in de winkel en online) en in de Western Digital online winkel. Het zal vanaf medio augustus 2022 te koop zijn bij andere geselecteerde retailers, etailers en wederverkopers.

Ga voor meer informatie over deze producten, of voor meer informatie over het volledige WD_BLACK portfolio van gamingoplossingen naar www.WDBLACK.com of volg het merk op Twitter, Instagram, Facebook en Twitch, waar u kunt kijken naar een livestream lanceringsviering met het WD_BLACK team vanaf 2 p.m. PT/ 5 p.m. ET vandaag.

Over Western Digital
Western Digital is op een missie om het potentieel van data te ontsluiten door de mogelijkheid om het te gebruiken in te zetten. Met onze Flash- en HDD-franchises, ondersteund door vooruitgang in geheugentechnologieën, creëren wij baanbrekende innovaties en krachtige oplossingen voor gegevensopslag die de wereld in staat stellen zijn ambities te verwezenlijken. We erkennen dat de klimaatverandering dringend moet worden bestreden en hebben ons gecommitteerd aan ambitieuze CO2-reductiedoelstellingen die zijn goedgekeurd door het Science Based Targets-initiatief, een kern van onze waarden. Meer informatie over Western Digital en de merken Western Digital®, SanDisk® en WD® vindt u op www.westerndigital.com.

Western Digital, het Western Digital-design, het Western Digital-logo, WD_BLACK en het WD_BLACK-logo zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Western Digital Corporation of haar dochterondernemingen in de VS en/of andere landen. PlayStation", "PS5" en "PS4" zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Sony Interactive Entertainment Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars. NVMe is een handelsmerk van NVM Express, Inc. PCIe is een gedeponeerd handelsmerk van PCI-SIG Corporation. Alle andere merken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars. Productspecificaties en onderdelen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van werkelijke producten.

©2022 Western Digital Corporation of haar dochterondernemingen. Alle rechten voorbehouden.

1 Ga voor PS5™-firmwarecompatibiliteit naar wdblack.com/SN850HS-PS5
2 1 MB/s = 1 miljoen bytes per seconde. Gebaseerd op interne tests; prestaties kunnen variëren afhankelijk van hostapparaat, gebruiksomstandigheden, schijfcapaciteit en andere factoren.
3 1 GB = 1 miljard bytes en 1 TB = 1 biljoen bytes. De werkelijke gebruikerscapaciteit kan minder zijn, afhankelijk van de gebruiksomgeving.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > PlayStation 5 krijgt eindelijk zijn eerste officieel gelicenseerde M.2 SSD in de vorm van de door Mark Cerny goedgekeurde WD_BLACK SN850
Daniel R Deakin, 2022-07-13 (Update: 2022-07-13)